Kiracının feshi, kiraya verenin feshinden çok daha kolaydır. Kanun koyucu, bu tedbiri almakla isabetli bir karar almıştır. Zira korunması gereken taraf “kiracıdır”. Belirli süreli kira sözleşmeleri için ise bazı durumlarda kira sözleşmesinin süresi dolmadan feshi gündeme gelebiliyor.
Kiracı bu süre içinde benzer koşullar ile yeni bir kiracı adayı bulur ise kiracının sözleşmeden doğan yükümlükleri sona erer.
Konut ve işyeri kiralarında kira sözleşmesinin feshi (sona ermesi) bildirim yoluyla ve dava yoluyla olmak üzere iki şekilde mümkündür. Bildirim yolunu kullanarak kira sözleşmesinin feshi için de sözleşmenin belirli süreli mi yoksa belirsiz süreli mi kurulmuş olduğuna bakılması gerekmektedir.
Söz konusu kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi örneğini haberimizden inceleyebilirsiniz. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle. Gereksinim, yeniden inşa ve imar.
Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu. Eğer bir kira sözleşmesinin 01.
Bildirim yoluyla kira sözleşmesinin feshi sadece kiracının, sadece kiraya verenin veya her iki tarafın ortak bildirimiyle hayata geçiyor.
Fesh işlemleri iki farklı şekilde yapılabilir. BK döneminde feshi ihbar açısından söz konusu kira sözleşmesinin belirli veya belirsiz süreli olması, herhangi bir farklılık yaratma-makta idi. Sulh Hukuk Mahkemesince davanın reddine dair verilen 18.
Kural olarak kiraya verenin dava yoluna başvuru yapmak suretiyle kira sözleşmesini feshedebilmesi için bir takım şartların bulunması gerekmektedir. Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin dava yoluyla feshi müessesinden farklı olarak bildirim yoluyla fesihte, kira sözleşmesinin sona ermesi için mahkeme kararı gerekmeyecektir.
Bu bakımdan, TBK m. TBK bir kira sözleşmesinin hangi hallerde feshedilebileceğine ilişkin genel kaideler koyduktan sonra çatılı işyerleri için özel fesih ve tahliye sebepleri de öngörmüştür. Tagged under: adana avukatları, adana kira davaları avukatı, kira, kira hukuku, kira sözleşmesi, kira sözleşmesinden doğan davalar, kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?
Böyle nedenler, sözleşme ilişkisinin devam ettiği dönemde ortaya çıkan nedenler olup, gerektiğinde kira sözleşmesinin feshedilmesine sebep sayılmıştır. KİRA SÖZLEŞMESİNİN KİRAYA VEREN TARAFINDAN FESHİ. Kendisiyle birlikte eşinin, altsoyunun ve üstsoyunun, kanun gereğince bakmakla yükümlü olduğu kişilerin de konut ve iş yeri gereksinimleri olması sebebi ile taşınmazı kullanma durumu oluşursa, sözleşmeyi fesih hakkı bu halde de geçerli olmaktadır.
Fakat kira bize çok yüksek gelmeye başladığı için evi değiştirmek istiyoruz. Aksi durumda haklı bir neden olmaksızın sözleşmeyi fesheden tarafın giderim. Sözleşmenizin detaylarını bilmeden net.
Daha açık bir ifadeyle, kiralayan kişi, örneğin bir konut üzerinde kira sözleşmesi kurmuşsa, kiracı lehine olarak o konutunda oturmaz, konutu herhangi bir şekilde kullanmaz. Ancak bazı durumlarda sözleşmenin süresi dolmadığı halde kira halinin sonlandırılması yani kira sözleşmesinin feshi söz konusu olabiliyor.
Türk Borçlar Kanunu’nda belirtilen maddeler kapsamında sözleşme feshedilebiliyor. Konutun aile konutu olarak kiralanması TBK. Kira sözleşmesinde gün öncesinden haber verilmesi gerektiği yazıyor.
Benzer bir ifade TMK. Her nedense doktrin ve uygulamada “fesih” kavramı çok muğlak bir şekilde işlenmektedir. HAZIRLIK- BİLGİ EDİNME AŞAMASI. Evin kendinden kaynaklı herhangi bir ayıbı hasarı söz konusu değil, çok beğenerek tuttuk.
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Geçici 2. Olayı kısaca şöyle özetleyebilirim. Dün site yöneticisinden öğrendiğim kadarıyla binadan yaklaşık.
TL güvence bedelini davalı kiraya verene teslim ettiğini, karşılıklı anlaşılarak kira süresinden önce taşınmazın tahliye edildiğini, davalının Eylül ayında taşınmazı kiraya vermesi üzerine güvence bedelinin iade edileceğinin ifade.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.