15 Ağustos 2017 Salı

Iş göremezlik raporu

Isgoremezlik Uygulamasina MEDULA sifrenizle giris yapabilirsiniz. A (özel istihdam) ister 4B (kamu istihdam) olsun yukarıdaki durumlardan birini yaşadığınızda özel hastaneler, devlet hastaneleri veya işyeri hekimlerinin vereceği iş göremezlik raporu alabilir. Rapor en kısa sürede işverene verilmelidir. E-rapor için günlük süreyi aşmamalıdır.


Raporu aldıktan sonra iş yerinizden almanız gereken ücreti sgk tarafından. Hem SSK’lılar hem Bağ-kur’lular bu hakka sahip olsa da iki grup için uygulamada farklılıklar söz konusudur. Hastalandığı için geçici iş göremezlik raporu alan işçiye rapor parası, işçinin raporlu olduğu ilk gün ödenmez ve ancak 3. SGK Sigortalı bireylerin aldıkları iş göremezlik - çalışamazlık raporlarını online olarak elektronik ortamdan sosyal sigortalar kurumuna bildirebilmektedirler.


Iş göremezlik raporu

Yukarıda yer alan linke tıklayarak açılan ekran üzerinden üye girişi yaptıktan sonra iş görememezlik. Sağlık sorunlarından hastalık yada hamilelik vb.


Göremezlik Raporu Nasıl Alınır? A,4B çalışanları maaşlarında kesinti yaşanmaması veya kesinti yaşayan bölümünün temini için iş göremezlik raporu alması şarttır. Sgk tarafından sigortalının hastalık, iş kazası, meslek hastalıkları ve doğum raporu alması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği olarak ödediği paraya rapor parası deniliyor.


Iş göremezlik raporu

Rapor hangi süreler içerisinde işçinin çalışmaması gerektiği ve hastalığının ne olduğu gibi birçok detay içermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı çalışana geçici iş göremezlik ödemesini raporun 3. Fakat ilk günlük rapor ücretinin çalışanın işvereni tarafından ödeneceğine dair yasada bir düzenleme bulunmuyor. Geçici iş göremezlik raporu sigortalının iş kazası ya da hastalanması sonucunda dinlenmesi için verilen rapordur.


Sağlık ocakları, sağlık kurulu ya da tek bir uzman hekim geçici iş istirahat verme konusunda yetkilidir. SGK mevzuatında belirlenmiş olup bu şartları taşıyan ve iş göremezlik raporu alan ilgili sigortalılara iş göremezlik ödemesi yapılır. Sigortalı olarak çalışan ve iş göremezlik raporu alan birinin iş göremezlik ödemesi alabilmesi için aşağıdaki şartları sağlaması olması gerekir.


Sigortalı geçici iş göremezlik belgesini, işyerinde “çalışmamıştır belgesini” düzenlemesi için işverene ibraz edecektir. C- Bu form üç nüsha olup, ilk iki nüshanın arka yüzü boş, üçüncü (son) nüshanın arka yüzünde form ile ilgili “açıklama” bilgileri olacak ve bu form sağlık tesislerince basılacaktır. SGK işgöremezlik raporu gün öncesinden alınmalıdır. Ynt: İş göremezlik raporu olan işçi işten çıkarılabilir mi?


Doğum raporlarına ayrıcalık tanınmıştır. Bu konuda pozitif ayrımcılık vardır. Sayın berna2durumu farklı tabiki sadece kendisi çıkartılmıyor iş.


Sürekli iş göremezlik başvuru ve talebi yapmak için heyet raporu almak gerekmektedir. Kanun kapsamında iş kazası geçirmiş olan ya da meslek hastalığı olan kişilerin tedavi edilmesinin ardından geçici olarak gözüken iş göremezlik durumlarının düzeltilmemiş ve işçiye çalışma gücü yeniden kazandırılmamışsa bu aşamada bedellerin işçi tarafından ödenmesi.


SGK Rapor Parası Ne Zaman Yatar? Raporunuz iş göremez durumunuzun sonlanmasının ardından işleme konulduğundan dolayı işe başladıktan yaklaşık olarak ile 45. SGK iş göremezlik ücretinizi yani rapor paranızı iş göremez durumunuz sonlanmadan alabilmeniz mümkün değildir. Yapılan ödeme tedavinin şekline göre değişir.


RAPOR PARASI NASIL ALINIR? Raporunuzu işverene hızlı bir şekilde teslim etmelisiniz veya tarafınıza hastaneden e-Rapor. Hastalık, gebelik veya iş kazasından dolayı çalışamayan ve. Rapor bildirmeme cezası işverenler tarafından çalışmazlık bildirimi ya da 01-İstirahat kodu ile SGK’ya bildirim yapılmaması durumunda uygulanan ceza türlerinden birisidir.


Iş göremezlik raporu

Bu süre içerisinde hem çalışanın hem de işverenin mağdur olmaması sağlanmaktadır. Bu rapor parasının veriliş amaçlarından en belirgin özelliği ise. SGK tarafından kendilerine ödenmektedir. BAĞKUR sigorta kolunda çalışanları.


SSK primi yatırmış olmanız gerekmektedir. Raporda teşhis yoksa iş göremezlik ödeneği verilmez. Bağlı olunan SGK’ya bildirilmesinin ardından iş göremezlik ödeneği.


Ardından iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancınızı, ayakta tedaviler için alacağınız rapor paranızı, raporlu günlerinizde hastanede tedaviyle geçtiyse alacağınız rapor ücretini ayrıca bu raporu iş kazası sonucu aldıysanız da yine alacağınız rapor parasını hesaplıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.