22 Ağustos 2017 Salı

Kaynakça nasıl yazılır apa

Kaynakça nasıl yazılır apa

Açık medeniyet ve sosyal içerme. Ayrıca, üç kişiden çok yazarlı metinlere atıf yaparken APA “et al. Ancak Türkçe’de “et al.


Kaynakça nasıl yazılır apa

Sosyal bilimlerde yaygın olarak kullanılan bu yöntem, diğer kaynak gösterme yöntemlerinden bazı farklılıklar taşımakta, yazar soyadlarını ve yayın yılını öne çıkarmaktadır. Bu videoda APA stiline göre kaynak göstermeyi, atıf yapmayı, cümle sonunda ve cümle başında kaynak göstermeyi, dipnot göstermeyi, doğrudan alıntıyı anlattım.


Kaynakça nasıl yazılır apa

YAZIM KURALLARI VE ÖRNEKLERĠ 1. Autoplay When autoplay is enable a. APA ya göre kaynakça gösterme. Nasıl düzene sokulur,araya cümle girdiğinde kaynakça nasıl. Metin içinde APA : -Metnin tümü, ara başlıklar dahil, son notlar (endnote) hariç, iki satır aralıkla yazılır.


Kaynaklar alfabetik düzende sıralanır. Metinde paragraflar soldan girintili olarak başlatılır. Bu bölümde APA temel kaynak gösterme kuralları. APA (The American Psychological Association ) Metin içinde kaynaklara gönderme yapılırken aşağıdaki kurallara uyulmalıdır: - Metinde kitap, film, dergi adları italik yazılır.


Metin içinde genel bir referans söz konusuysa ve metnin bütününe gönderme yapılıyorsa (yazarın soyadı, yıl) yazmak yeterlidir. Bu makaleyi okuduğunuzda siz de yazımı hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Balıca değiiklikleri aağıda örnekleri ile görebilirsiniz.


Atıf nasıl yapılır, atıf yapma örnekleri için aşağıdaki linke bakabilirsiniz. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır. APA ), ister yazar-sayfa numarası sistemi (MLA), isterse de bunların değiştirilmiş biçimleri kullanılmış olsun, metinde paragraf içinde başvuru yapılan kaynakların tümünü, araştırma raporunun sonuna eklenen bibliyografyada göstermek.


Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır. APA ile gelen değişiklikleri aşağıda görebilirsiniz. APA ile APA kaynakça yazımında birtakım değişikliklere gidilmiştir.


MLA FORMATINDA KAYNAK GÖSTERME VE KAYNAKÇA HAZIRLAMA (MLA 7. basımına dayalı kurallar) Aşağıda Proje Hazırlama Kılavuzu’nda geçen ve okulumuzun kaynak gösterme konusunda standart olarak kabul ettiği MLA formatının ayrıntılarını görebilirsiniz. Below is the citation guide in MLA format.


The seventh edition of MLA handbook. Makale yazımında en bilindik 3-tane format vardır. Bunların en bilineni ise APA dır.


Burada, kaynakça hazırlama yöntemlerinden sadece birini göstereceğim. Diğer yöntemler hakkında bilgi almak için bu yazının sonundaki kaynaklara bakabilirsiniz. APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden birisidir.


Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. APA “ American Psychological Association (Amerikan Psikoloji Birliği)” kelimelerinin baş harflerinden gelmektedir. Dünyadaki birçok bilimsel dergi ve yayınevi yazım kurallarında APA.


Akademik ve bilimsel çalışmalar yaparken ortaya çıkarılan metinlerin araştırma sürecinde, çalışılan konu hakkındaki diğer eserlerden yararlanılır. Yararlanılan bu eserler, araştırılan konu hakkında farklı fikirleri ve yaklaşım türlerini araştırmacıya sunar. APA ’YA GÖRE KAYNAKÇA GÖSTERİMİ DR.


Yazar sayısı birden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.