21 Eylül 2017 Perşembe

Pasaport bedeli alan bankalar

HANGİ BANKALARA ÖDENİR? Aşağıda pasaport harç ücretini ve defter bedelini yatırabileceğiniz bankaları görebilirsiniz.


Bu bankalara yine bu ücretleri yatırmak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Bu bankaların tüm şubeleri pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedeli tahsilatında yetkilidir.


Bazı özel durumlarda ve bazı şubeleri kapsamak üzere tahsilat yapamama veya geçici olarak yapamama durumları olabilmektedir. Aktif Yatırım Bankası A.

Yapacağınız işlem ve ödemelerin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi adına, ödemeniz esnasında T. Kimlik Numaranızı belirtmeyi lütfen unutmayınız. TL toplam tutar 214.


Harç bedelleri ise ay için 120. Vergi Dairesi tarafından hazırlanan online platform da ödemeler konusunda çeşitli ayrıcalıklar sunmaktadır. Nüfus ile anlaşmalı bankalar.


Muaf olanlar dışında Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olanlar yurtdışına çıkış yaparken bu harcı ödemektedirler. Bu tutarı elimizde tuttuğumuz pasaportun kağıt bedeli olarak düşünebiliriz.

Ardından ödemelerde yer alan “ pasaport ödemeleri” seçilmelidir. Daha sonra Vakıfbank kredi kartı bilgileri girilerek ödeme tamamlanmalıdır. Akbank kredi kartı yardımıyla pasaport ücretinin ödenmesi online olarak kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.


Söz konusu bankalar mavi renk olarak işaretlenmiştir. Sürücü belgesi harç ücreti ve Değerli kağıt bedeli devlete ödenen bir vergi türüyken, Hizmet bedelidir Trafik vakfına ödenen bir ücrettir.


ATM üzerinden yapacaksanız alta bulunan yazıyı okuyunuz. Bunun yanı sıra pasaport. Bunlar PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve vergi dairesi müdürlükleri olarak sıralanabilir. Bazı bankalar pasaport harcı, defter bedeli ve yurtdışı çıkış harcı gibi şeylerin tahsilatını yapmaktadır.


Bu noktadan sonra harç ve değerli kağıt bedeli ödemesini yapmak için ilk olarak T. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”,gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soya T. C kimlik numarası, cep telefonu numarası, elektronik posta adresi ve güvenlik kodu bölümlerini doldurup sol aly tarafta bulunan “devam et” butonuna tıklayın. Buna göre, pasaport defteri lira,, evlilik cüzdanı ise lira olacak.


Pasaport Harcı Yatırılabilecek Bankalar. Değiştirme nedeniyle. Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.


Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Defter ücreti ve harç birlikte hesaplanarak pasaport almak isteyen vatandaştan tahsil edilir. Bu hesaplamaya göre vatandaşın ödemesi gereken pasaport defter bedeli 1TL’dir.


Bu uygulama eskide kaldı. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruda, TC kimlik kartı satış bedeli, pasaport harcı, pasaport değerli kağıt bedeli, sürücü belgesi harcı ve. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete’ de yayınlandı. Yeni dönemde pasaport harcı ve defter bedellerine yüzde 23.


Harçlara bakıldığında pasaport ne kadar uzun süreli alınırsa yıl başına düşen ücretin daha hesaplı olduğu görülüyor. Adınız, soyadınız, T. Başında olmadan aktif bir şekilde kullandığınız cep telefonu numaranızı giriniz. Buradan harç ve değerli kağıt bedeli ödeme menüsüne giriş yapılarak ilgili kısımların doldurulması gerekir.


Bunlardan birisi pasaport harç bedeli, diğeri ise pasaport defter bedelidir. Bu ücret bedelleri pasaportun sürelerine göre belirlenmektedir. Sonrasında ise pasaport defter bedeli için ödemelere geçiliyor.


Bankalar ya da Emniyet Müdürdüğü tarafından ödemelere yer verilmekte. Nitekim içerilerinde bulunan Vergi Dairesi kapsamında pasaport ödemelerinin kabul edilmesi söz konusudur.


Dekontların da mutlaka pasaport belgeleri arasında yer alması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.