30 Ekim 2017 Pazartesi

Üsküp vize varmı

Makedonya’nın başkenti, Balkanlar’ın incisi Üsküp şehrine gitmek için pasaportunuzun olması yeterlidir. Diplomatik pasaport, hizmet pasaportu, hususi (şahsi,kişisel) pasaport ve umuma mahsus pasaport sahibi olan herkes, Üsküp ’e yapacakları güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır.


Yaklaşık 5yıl Osmanlı İmparatorluğu’nda kalmış bu tarihi kentte tarihi yerleri gezebilir, kebap adını verdikleri enfes köftesinden yiyerek hoşça vakit geçirebilirsiniz. Makedonya vatandaşları ay içerisindeki günlük vize muafiyeti haricindeki tüm vize.


Kuzey Makedonya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ay içinde aydan fazla kalmamak şartıyla vizeden muaftır.

Makau, gün için vize istemeyen Asya ülkeleri arasında yer almaktadır. Makedonya Makedonya seyahati için gün süreliğine vize almana gerek yok. UCUZ UÇUŞ ARA Maldivler Maldivler gün için umuma mahsus pasaport sahiplerine vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.


A) Polis, asker ve diplomatik pasaporta haiz olanlar ve eşleri tek yön bilet ile giriş yapabilirler. Vizesiz bir ülkedeyken vize istemeyen bir ülkeye gitmeyi düşünüyorsanız eğer bulunduğunuz ülkedeki gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna vize için başvurmanız gerekiyor. Yine de seyahatlerinizden önce, vize istemeyen ülkelerin konsolosluklarını arayıp güncel bilgi edinmeniz tavsiye ederiz.


Avrupa’daki Schengen bölgesine dahil ülkelere gidebilmemiz için mutlaka Schengen vizesi almamız gerekiyor. Vize için gerekli evraklar).

Ancak Schengen bölgesi dışında kalan ve hala vizesiz seyahat edilebilecek çok güzel ülkeler de var. Bir çoğu Balkanlar‘da yer alan vizesiz ülkelerin kimisine pasaport gerektirmeden dahi gidebiliyoruz. Tek bir Üsküp uçak bileti ile gezilecek şehirler listenden şehri birden çıkarabilirsin.


O halde başlayalım. Road Trip Nasıl Planlanır? Makedonya’da yapacağımız road trip maceramızın en avantajlı tarafı elbette ki Makedonya’nın Türkiye’den vize istemiyor oluşu. Hava: “Balkanlardan gelen soğuk hava” cümlesi hafızalarımıza yerleştiği ve aylardan Aralık olduğu için Üsküp yolculuğu öncesi kendi valizimi ve özellikle de Mert Ege’ninkini polar içlikler, kar eldivenleri, bolca kalın kazak ile doldurdum.


Belgrad ve Sırbistan için vize almanıza gerek. Ucuz İstanbul Üsküp uçak bileti bulmak için İstanbul Üsküp uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, en ucuz, en hızlı ve en uygun biletleri güvenle, kolayca satın alın. Sırbistan vize gerekliliği olmadığı dolayısıyla gözde destinasyonlardan birisi ancak özellikle son zamanlarda bir çok Türk yolcuyu kabul etmeyerek geri gönderdi.


Bu tarz sorunlarla karşılaşmamamız için neler yapmalıyız, onu açıklamaya çalışacağım. NEPAL VİZESİ Yeşil pasaport da dahil (Niha ha!) kapıda vize uygulaması vardır. Nepal Vizesi İçin Gerekli Evrak : Yok.


Ayrıca Makedonya Üsküp Türk Konsolosluğu pasaport, evlenme, vatandaşlık, nüfus, noter, askerlik, yeni kimlik kartı vb. Börek : Üsküp oldukça popüler olan börek. Tek tek hamurlar ile elde açılır.


Bizde olduğu gibi peynir, patates, ıspanak kıyma gibi çeşitleri vardır.

Kuru Fasulye: Üsküp ’ün kuru fasulye yemeğinin en büyük özelliği çömlekte uzun süre pişerek lezzetine lezzet katması. Romanya vatandaşlığı. Tren biletinizi online satın alın.


Bilet fiyatlarını bulun. Detaylı bilgiler ve tarifeler. Türkiye ülkeye vize uyguluyor ve bu ülke vatandaşları seyahatleri öncesinde Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerinden veya internetten vize almak zorunda.


Bazı ülkeler turistik seyahatlerinde vizeden muaf, bazıları ise Türkiye turist vizesini elektronik ortamda alabiliyor. Yugoslavya Vizesi Yugoslavya güneydoğu Avrupa’da Balkan Yarımadasında yer alan ve iki cumhuriyetten meydana gelen bir devlettir. Başkenti Belgrat ‘dır. Halkın geneli müslüman değil.


Zaten burası bir Makedon şehri. Yani şehir taş köprüden ikiye ayrılıyor. Bir kısmı müslüman diğer kısmı tamamen makedon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.