1 Aralık 2017 Cuma

C tipi schengen vizesi

Vize, bir yabancının pasaportuna (veya başka bir seyahat belgesine) vize etiketi. Ayrıca ( C TİPİ) SCHENGEN VİZESİ başvuru evraklarına aşağıda belirtilen belgeler eklenmelidir (gidiş amacından bağımsız olarak): 1. Vize başvurusunda bulunmak için bir randevu alınız.


Mevcut düzenlemeler gereği, vize başvurularının gün içerisinde sonuçladırılması gerekmektedir. Bunun için ulusal vize (D Tipi ) başvurusu yapmak gerekmektedir. C Tipi Vize ) yeterli değildir.


Kısa süreli Almanya turistik vize, Almanya. Bu gün kalış hakkı (duration of stay) her 1gün içinde gündür (bu veya gün de verilebilir). Maksimum yıla kadar veriliyor.


C tipi schengen vizesi

D Tipi Almanya vizesi aldığınızda C tipi vizenin sağladığı tüm haklara sahip olmuş olursunuz. Bunu bir örnekle şu şekilde açıklayabiliriz. Dolayısıyla bunun için başvuru yapmanız gerekmektedir.


Schengen üye devleri: Avusturya, Almanya, Belçika. Bu maksimum günlük süre ise ay ile. Verilen vizenin geçerlilik süresi başvurduğunuz konsolosluğu bağlı.


Ama maksimum sürelerden bahsetmek gerekirse 1gün içerisinde günü aşmamanız lazım. Arkadaşlar en azından yeni erasmusçulara faydası olur diye kendi soruma cevap yazayım dedim.


C TIPI SCHENGEN VIZESI. C tipi vize Schenge yönergesinde “tek tip vize ” kategorisinde yer alır ve kısa dönemli tüm turistik, ticari, aile ziyareti, transit gibi seyahatleri kapsar. Türkiye’de resmi oturum izni ile yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının başvurmaları gerekir.


C - tipi şoför vize başvuruları için şu şartlara sahip olunmalıdır : Şoförün uzun süreli, Macaristan tarafından verilmiş (en az bir senelik) çok girişli, yakın zamanda, veya en fazla iki ay içinde süresi bitecek olan, yasalara göre doğru kullanılmış vizesi olduğu durumda kabul edilmektedir. Bu vize türüne göre uzun süreli bir vizeniz varsa ülkeye giriş yaptığınız günden itibaren kalış gününüz en fazla gün olabiliyor. En fazla yıla kadar verilebiliyor.


Tanzim edilen vizeler, maksimum yıla kadar geçerli olabilmektedir. Ulusal vizeler (D tipi vize ) günü aşan i. Turist olarak bulunuluyorsa ülkede, ayrılıp ay sonra tekrar giriş yapmak gerekiyor.


Tabi vize yeterince uzunsa, yoksa yeni başvuru. Birisindediğerinde ise yazıyor. Formun Latin harfleri ile doldurulmuş ve ile 38.


C tipi schengen vizesi

Reşit olmayan çocuğun imzalı form ile başvurusunu her iki velisi veya vasi yapar. Bu vize türü, turistik, ziyaret, kültür-spor amaçları içeren kalış hakkı sağlamaktadır. Bu süreler maksimum sürelerdir.


Eğer gezi dışında eğitim, iş, medikal gibi başka sebeplerden. Polonya vize başvuruları Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru. Turistik amaçlı seyahatler için bu vize alınmaktadır.


Romanya vize başvurularında ilgili konsolosluk başvuru sahibinin şahsen vize işlem merkezinde hazır bulunması gerekmektedir. Başvurabileceğiniz iki tür vize var.


C tipi schengen vizesi

Transit ve C tipi vize başvurularında ibraz edilecek seyahat sağlık sigortasında “Romanya” ibaresi bulunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.