10 Aralık 2017 Pazar

Kırmızı pasaport

Ama bunlar istisnai durumlarda veriliyor. Mesela, geçici pasaport, yurt dışındayken pasaportunu kaybedenlere, ya da pasaportunun son kullanma tarihi dolanlara, ya da sınır dışı edilenlere Türkiye’ye geri dönmeleri için verilen tek kullanımlık olmak üzere veriliyor. Residents of the de facto state of the Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC) are also eligible to apply for a Turkish passport if they wish to, as well as the TRNC passport or the Republic of Cyprus EU passport.


Bu temsilciliklerde pek çok işlem yapıldığından özellikle dönüşünüz yakın zamanda olacaksa mağdur olmamak adına erken saatlerde. Bağlı bulunduğunuz il veya ilçede değilseniz, bulunduğunuz adresi gösteren bir ikametgah belgesi ile başvuru yapma hakkına sahipsiniz.


Rüyada kırmızı pasaport görmek sevilen ve aranılan biri haline geleceğine, kişinin kalbini titreten, güzelliği kadar huyu ve ahlakıyla da herkesi kendisine hayran bırakacak bir eşe sahip olunacağına, anlaşmazlıkların, kinin ve nefretin son bulacağına, çalışmalarının karşılığında istediği takdiri ve ünvanı almayı başaracağına, aile bağlarının günden. Vatandaşı olduğunuz ülkeyi, temel bilgilerinizi ve ülkelerin merak ettiği diğer detaylarınızı toplu halde sunar.


Ayrıca hemen aşağıda gerekli açıklamaları yaptık. Yabancı ülkelere gidecek olanlara yetkili kuruluşça verilen, yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde.


Eksik evraklarınız veya istedikleri başka birşey yoksa size. Kırmızı pasaport ne demek? Pasaport Randevu Al.


Fotoğrafın üstündeki yazının Türkçe özeti şudur: “Bu pasaportun sahibi ülkeye turist vizesi ile geldi ve ülkede kalma. Bu sayfa resmi randevu sayfasına gider.


Kırmızı pasaport

Yeni çipli pasaportlarda ise bu numarayı haneli olarak görmekteyiz. Bazı durumlarda “hadi git, bir daha yapma” diye sözlü uyarı alırsınız ama bazen gittiğiniz ülkeden çıkarken yandaki fotoğraftaki gibi bir kırmızı mühür basarlar, para cezası keserler ve O ülkenin pasaport veri tabanına sizi kaydederler.


Yeni pasaportlarda bu numara belgenin üst kısmında yer almaktadır. Bunun dışında kırmızı renkte geçici pasaport ile yabancılara mahsus pasaport çeşitleri de var. Başvuru yapılacak pasaport türüne göre. Bu kişilerin uzun yıllardır elçilik ve konsoloslukların gümrük işlerine baktıkları biliniyor.


Kırmızı pasaport

Diplomatik pasaport sahibi elçilik görevlilerinin de, bu üç kişiye vekalet verdiği de belirlendi. Her yıl değişen pasaport ücretleri de yıl sonu açıklanan rakamlar doğrultusunda netleşti.


Artışlar geçmiş yıllara oranla fazla gözükse dahi çok yüksek bir artış gözlenmedi. Her yıl düzenli olarak yapılan pasaport ücreti güncellemesi bu yıl da yapıldı ve 6. Bu pasaportların hepsinin işlevi aynı olsa da, kimlere verildiği, geçerlilik süreleri ve başvuru biçimleri farklılıklar gösterebilir.


Kırmızı pasaport

Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir. Bordo pasaport sahipleri vizesiz gidilebilen yerlere pasaportları ile direkt giriş yapabilirler.


Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir. Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz. Eğer pasaport başvurusu reşit olmayan yada engelli bir birey için yapılıyorsa muvafakatname gerekir. Vizesiz gidebileceğiniz yerler.


Vizeyle uğraşmak hem maliyet hem de zaman gerektiren bir şey. Pek çok kişi bu prosedürler yüzünden yurt dışı tatiline sıcak bakmıyor. Avrupa ülkelerinin birçoğunda geçerli Sc. Dünyadaki her ciddi devlette dışişleri bakanları çok özel elemeden sonra seçilir.


Dışişleri bakanları çok büyük ölçüde iç siyasetten uzak dururlar. Devlet deneyimi ve ağırlığı olan, kamuoyunda itibar gören kişiler.


Renk tonu nedeniyle pembe pasaport olarak da anılan geçici pasaport ile tek. Bu durumda Türk Dış İşleri temsilcilikleriyle irtibata geçip birkaç soruyu yanıtlamanız gerekiyor. Alt başlıklarda bahsedeceğimiz diğer pasaport türlerini (hizmet pasaportu, hususi pasaport, diplomatik pasaport ) alamayan kişiler bu pasaportu almak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanında KKTC vatandaşlarının da alabileceği pasaport.


Yeşil pasaport diğer pasaportlardan farklı olarak en fazla yıl süresince verilir ve daha pratik seyahat gücüne sahip olan bir pasaporttur. Zaten temelde devlet memurlarına verilen bir pasaport türüdür yeşil pasaport.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.