24 Ocak 2018 Çarşamba

Ankara antlaşması itilaf devletleri arasındaki

Fransızlar TBMM Hükûmeti ile temaslara başladılar. Hatay’da özel bir yönetim kuruldu. Anlaşmanın maddeleri.


Ankara Antlaşması ile I. Antlaşma’nın imzalanmasından kısa bir sonra İngiltere 7. Madde’ye dayanarak Musul’u işgal etmiştir.

TBMM’nin Anadolu halkının doğal temsilcisi olduğu ve eşit şartlar altında barış antlaşması imzalamak istediği görülmüştür. TİLAF : İttifak yapan kişilere, gruplara, partilere, cemaat ve devletlere karşı olan ve birbirlerinden farklı düşünen diğer grupların partilerin, cemaatlerin, kurumların ve. Misak-ı Milli’yi tanıdı. Güney cephesindeki asker güç batı cephesine kaydırıldı.


Görüş ayrılığının çıkması Sakarya savaşının sonuçlarındandır. Her iki taraf işbu anlaşmanın imzalanmasından itibaren aralarında harbin sona ereceğini bildirirler. TBMM yönetimindeki bölgenin güney sınırının taslak olarak belirlenmesine karar verilmiştir, ama asıl politik kararları Lozan antlaşmasına bırakmıştır.


Sevr Antlaşması feshedildi.

Kapitülasyonlar tamamen kaldırıldı. Rum ve Ermeni iddiaları sonlandı. Batılı devletlerle ilişkiler yumuşadı ve inkılaplara zemin hazırlandı. Antlaşma Mondros adasının Limni limanındaki Agamemnon adlı İngiliz zırhlısında imzalanmıştır.


Bu antlaşmaya göre, Musul, Kerkük ve Süleymaniye, İngiliz sömürgesi olan Irak’a bırakıldı. Lozan Antlaşması, Lozan Antlaşması, Read more. Bunu E-postayla Gönder.


Lozan Barış Antlaşması ’nda Alınan Kararlar. Suriye mandasını tehlikeye soktu. Konferansa İstanbul Hükümeti yanında TBMM’yi de çağırmak zorunda kaldılar.


Türk-Irak sınırı çizildi. Ders notu olarak da kullanılabilir.


Mondros Mütarekesi gereğince İtilaf devletleri ’ne güvenlikleri gereği istedikleri yerleri işgal etme yetkisi tanınıyordu. Ateşkesten sonra İngilizler, Musul ve Zaho’daki sivil Hıristiyanların topluca öldürüldüğünü iddia. Antlaşması, Skyes Picot Antlaşması, Londra Konferansı, Paris Konferansı, Mondros Antlaşması - İtilaf devletleri arasındaki ilk görüş ayrılığı hangisi ile oldu? Bu durumda savaşa devam etmeye imkan yoktu.


Zaten müttefikler de yenilmişti. Osmanlı Devleti adına Bahriye Nazırı Rauf (Orbay) Bey başkanlığında bir heyet ile İtilaf Devletleri adına İngiliz.

Bu sırada ben cephede bulunuyordum. Ateşkes anlaşması ile ilgili öneriyi Dışişleri Bakanı Vekili Celâl Bey bana bildirdi.


Mondoros mütarekesi ile itilaf devletleriyle arasındaki savaşı sona erdiren Osmanlı devleti, mütarekenin ağır koşullarını kabul etmek zorunda kalmış, silahlarına el konulmuş, çok küçük bir kuvvet dışında askeri terhis edilmiş ve İstanbul, İtilaf. Kısaca Ateşkes Antlaşması imzalandığı anda, İtilaf Devletleri ’nin işgali altında olan yerlerde bulunan Osmanlı kuvvetleri teslim olacaklar ve esir muamelesi göreceklerdir.


En önemli konulardan bir tanesi 16. Bu sınır tayini sorunu, Ateşkes Antlaşması ’nın imzalanmasında bazı güçlüklere sebebiyet vermiştir. Bu yüzden anlaşma sağlanamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.