17 Ocak 2018 Çarşamba

Kümülatif gelir vergisi matrahını gösterir belge

Bu yazımızda kümülatif vergi matrahı belgesi nedir, ne demektir, nereden nasıl alınır, hesaplama, kümülatif vergi matrahını gösteren belge nereden alınır, nereden istenir, ne zaman sıfırlanır gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Brüt asgari ücret yani 2. Bu forumda konuşuldu tartışıldı. Artık ücretliler için kümülatif matrah istenmiyor.


KÜMÜLATİF GELİR VERGİSİ İ MATRAHININ HESAPLANMASI. Yani yeni işyerinde kümülatif gelir vergisi matrahı “sıfır” olur.


Kümülatif gelir vergisi matrahını gösterir belge

Hangi sebepten olursa olsun aynı işverene ait “farklı şube yada işyeri olsa da” iş değişikliği yaparsanız yada nakil edilirseniz kümülatif gelir vergisi matrahınıza kaldığınız yerden devam ettirilir. Gelir vergisinin hangi orandan alınacağına karar vermek için kümülatif gelir vergisi matrahının gelir vergisi tarifesinde hangi dilimde yer aldığına bakılır.


Bu belge aynı zamanda aile gelir belgesi olarak tanımlanır. Gelir belgesi genellikle kişiye özel bir belgedir. Yani çok kazanan çok, az kazanan az vergi vermelidir, denilmektedir. Kanunun ile 1sayılı Gelir Vergisi Kanunu nun bazı maddelerindeki maktu had ve tutarlarının yeniden düzenlenmesine dair değişikliklere ait usul ve esaslar, 27.


Bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse maaşı 10. TL ve eline geçecek tutar 6. Tarife sıfırdan başlatıldığında ise gelir. Bu hüküm ve açıklamalara göre, yeni işe başlayan personelin çalışacağı süre içerisinde elde edeceği ücret gelirinin Gelir Vergisi Kanunu’nun 6 ve 1üncü maddeleri uyarınca vergilendirilmesi aşamasında daha önce çalışmış olduğu işverenden elde ettiği kümülatif ücret matrahının yeni iş yerinde çalışacağı süre içerisinde elde edeceği ücret.


TL (Diğer kesintiler ihmal edilmiştir.) olarak hesaplanabilir. Hangi işvereni birinci olarak seçersek seçelim brüt 60. TL’lik bir gelir söz konusu olacak ve kümülatif gelir vergisi matrahı 51.


TL’nin üzerinde olduğu için çalışan kümülatif gelir vergisi matrahını diğer işverene taşımayı seçsin veya seçmesin. TL olarak belirlenecektir. Bu yazımızda aile gelir durumunu gösterir belge hangi kurumdan alınır, aile üyelerine ait gelir belgesi örneği indirme, e devletten alınır mı, alma bağlantısı gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Aylık gelir vergisi hesaplanırken ilgili tutarın çarpım dilimi kümülatif vergi matrahı tutarına göre belirlenir.


Gelir vergisi hesaplamasında çarpım tutarı % ile başlar, kümülatif vergi matrahına göre % 2 %2 %ve %olarak devam eder. Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin inci maddesi ise kümülatif matrah konularında yeni uygulama anlamına gelecek açıklamalara yer vermiştir.


Yıl içerisinde işveren değiştiren hizmet erbabı, ücret gelirine ilişkin gelir vergisi matrahını yeni işverenine bildirmek suretiyle ücretinin gelir vergisi tarifesine göre kümülatif olarak vergilendirilmesini talep edebilir. Yıl içinde birden fazla işverenden elde ettiği ücret gelirleri kümülatif.


Kümülatif gelir vergisi matrahını gösterir belge

Bu durumda yeni işveren kümülatif matrahı dikkate alarak tevkifat yapar. Katma değer vergisi beyannamesindeki matrahla geçici vergi beyanındaki gelir tablosunun örtüşmesi zorunlu mu?


Yardımında Gelir Vergisi İstisnası. Yasal düzenleme ve dayanak. Vadesi Geçmiş Borç Durumunu Gösterir Belge (Borcu Yoktur Yazısı) Hakkında Duyuru. Vergi Dairesi veya Vergi Dairelerinden.


Kümülatif Gelir Vergisi Matrahı ve beyanname verilmemesi konusunda Ankara’ da 10. Ancak bu ücretliler, daha önce çalıştığı işverenden kendilerine ödenen ücretlerin vergi matrahını, bu matrahtan kesilen gelir vergisini ve bu verginin beyan edilmiş (tahakkuk fişine bağlanmış) olduğunu gösterir bir belgeyi alarak, en son çalıştığı işverene ibraz edecektir. Bu yazının bir örneği yeni işveren tarafından eski işverenin muhtasar beyanname.


Kümülatif gelir vergisi matrahını gösterir belge

Yukarıdaki hüküm ve açıklamalara göre, yeni başlanan işyerinde çalışacağı süre içerisinde elde edeceği ücret gelirinin Gelir Vergisi Kanununun 6 ve 103. Bu mükellefin gelir vergisi hesabı aşağıdaki şekilde olacaktır. KAZANAN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER 1) Nüfus Cüzdanı aslı ve adet fotokopisi 2) Önlisans Diplomasının veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve adet fotokopisi 3) Askerlik terhis, tecil veya muafiyet belgesi aslı ve adet fotokopisi 4) Yeni çektirilmiş adet vesikalık fotoğraf 5) Tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu 6.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.