19 Ocak 2018 Cuma

Modifikasyon örnekleri

Spor yapan kişilerin kaslarının gelişmesi. Yani nesilden nesile aktarılmazlar. Klasik modifikasyon örneklerinden biri, cilt renginin güneş ışığı etkisiyle koyulaşması veya bronzlaşmasıdır.


Bireye özgü olan diğer modifikasyon örnekler aşağıdadır. Aşırı beslenenlerde kilo artar, hatta obezite gelişir. Kalıtsal bir özelliğe sahip olsaydı bu.

Modifikasyon kalıtsal olsaydı bunların çocukları da güçlü kaslara sahip olurdu). Bundan dolayı ortam koşulları eski haline dönünce canlıda eski haline döner veya oluşan karakter oğul döllere aktarılmaz. Lamarck‘ın gözlemleri modifikasyona örnektir. Mutasyon örnekleri çeşitleri hakkında kısa ve özet bilgi.


Eğer bu bitki ile °C sıcaklık aralığında yetiştirilirse çiçekleri beyaz olur. Yük ve ağırlık taşıyan ya da bir demircinin kaslarında meydana gelen gelişim.


Ancak özellikle sorularda karşımıza çıkan özel modifikasyon örnekleri de bulunmaktadır. Hiçbir modifikasyon kalıtsal değildir.


Besin, ısı, ışık, sıcaklık, nem gibi faktörler modifikasyona neden olur.

Yukarıda verilen modifikasyon örnekleri çoğaltılabilir. Dikkat ederseniz bu değişimlerin hiçbiri kalıtsal değildir. Bir sonraki nesle aktarılamaz. Genetiğinizle ne aktarırsanız çocuğunuzda o genler olacaktır.


Bukalemunun bulunduğu ortama ve duruma göre renk değiştirmesi. Kurbağanın sinek yakalayabilmek için uzun dilli olması. Karanlık ortamda kalan yarasanın sese karşı duyarlı olması.


Adaptasyon örnekleri Adaptasyon (Uyum) Çevre koşullarına daha iyi uyum sağlayan bireyler bu özelliklerini yavrularına aktarır ve onların da hayatta kalma şansını artırır. Bu özelliklere sahip bireyler toplulukta zamanla çoğaldıkça topluluk, çevre ve yaşam koşullarına daha uyumlu hâle gelir. Sirke sineğinin kanadı ⁰C’lik sıcaklıkta düz, ⁰C’lik sıcaklıkta kıvrık olması.


Sınıf Işığın Kırılması ve. Tedavisi olmayan hastalıklar zararlı mutasyon, daha verimli çalışan. Tüm kayıtları göster. DNA nın kendini eşlemesi sırasında meydana gelen hatalar kalıcı değişiklikler oluştur DNA da yanlış eşleşmele.


Bu not umarım işinize yarar. Himalaya tavşanının beyaz tüyleri kazınıp, kazınan yere buz konursa yeni çıkan tüyler siyah renkte olur.


Bazen kansere yol açan böyle genler, bebek doğarken mevcut bulunur ve ileride kanser olma riskini arttırır. Güneşlenme sonucu ortaya çıkan bronzlaşma.

Ortanca çiçeklerinin asidik toprakta kırmızı, bazik toprakta mavi çiçek açar. Kas yapmak, bir çeşit modifikasyon örneğidir. Bu bağlamda, vahşi doğadaki seyrek modifikasyonların Doğal Seçilim üzerinde dolaylı bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz.


MODİFİKASYON Çevre etkisiyle vücut hücrelerinde görülen ve kalıtsal olmayan değişikliklere modifikasyon denir. Değişme vücut hücrelerinde olduğu için kesinlikle yavru canlıya geçmez yani kalıtsal değildir. Ortam sıcaklığı,ışık,nem oranı ve beslenme modifikasyona neden olan etkenlerdir.


Modifiye, bir şeyi değiştirmek ve geliştirmek anlamına geliyor. Modifiye kelimesi, daha çok otomobil tutkunları tarafından kullanılıyor.


Mofiyeli Tofaş, Modifiyeli Honda, Modifiyeli BMW, Modifiyeli Şahin… Liste uzayıp gidiyor. Teşekkürler saolun. Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.