13 Mart 2018 Salı

Alt bayilik sözleşmesi örneği

Bir firmanın ana bayilik ve alt bayilik vermesi sözleşme kapsamını genişletebilir. Bu sözleme coğrafi sınırları belirtilmiú bir bölge bayilik sözlemesidir.


Sözlemenin bayilik sözlemesi dıında bir baka sözleme úeklinde yorumlanması mümkün değildir. Söz konusu sözleşme ile bayilik almak isteyen girişimci veya yatırımcı ile bayilik veren firma arasında hak, menfaat ve ekonomik yükümlülükler düzenlenmektedir. Bayilik Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır?


Yetkili Bayi, ancak E-usta’in yazılı onayı ile alt Yetkili Bayilık tesis etme yetkisine sahip olabilecektir. Hukusal destek almanız önemlidir fakat şarlarınızı kafanıza belirlemek için bayilik sözleşmesi örnekleri ni inceleyebilirsiniz. Bayi olarak anılacaktır) aşağıdaki koşullarla aralarında bir bayilik anlaşması yapmayı kabul etmişlerdir. BAYİLİK SÖZLEŞMESİ SÖZLE.


Bu yazımızda bayilik ve franchising sistemleri arasındaki hak, sorumluluk, yetki ve işleyiş açısından farkları değerlendireceğiz. DOĞUŞ KOZMETİK İTH. Meslektaşların Sorular.


ALT KİRACI olarak anılacaktır) aşağıda belirtilen şartlar dahilinde ve bu sözleşme koşulları üzerinde 2. KONU, AMAÇ VE KAPSAM Kiraya verenin hak sahibi bulunduğu kiralama konusu gayrimenkulün kiracıya kiralanmasına ilişkin şartlar işbu sözleşmenin konusunu oluşturur. NET hukuk sitesi çoğu alanı kamuya açık ve okunabilir özelliktedir.


Bu nedenle mevzuat (Kanun, Yönetmelik, Tüzük,Yargıtay kararları, Anayasa Mahkemesi kararları, Danıştay içtihatları vb örnek davalar ve mahmeke kararları) ile hukuk forum bölümün büyük kısmı ücretsiz ve herkes tarafından okunabilir olarak tasarlanmıştır. Münhasır bayilik sözleşmesi, bayilik sözleşmesinin özel bir alt türüdür.


Alt bayilik sözleşmesi örneği

Sözleşmede bayiye münhasır satış hakkı, diğer bir ifade ile tek satış hakkı tanınması tarafların sözleşme kurma özgürlüğünü sınırlar, hatta ortadan kaldırır. Alt Bayiler veya Temsilciler : 9. DİSTRİBÜTÖR, Bölgede Ürünlerin satışını yapmak üzere alt bayiler veya temsilciler atayabilir.


Alt bayiler ve temsilcilerin faaliyetlerinden DİSTRİBÜTÖR sorumludur. Bilgilendirilmesi : 10.


Bir hazır su bayisi olmak için markanın sözleşmesi ayrıdır ya da kozmetik bayisi olmak için yapılacak sözleşmenin içeriği farklıdır. Türknet Üyelik İptal Dilekçesi. Alt kiracı, devrini üzerine aldığı konut ya da işyerini, kiracının kullanma biçiminden farklı olarak kullanırsa kiraya verene karşı sorumlu olan kişi kiracıdır. Alt işverenlik Sözleşmesi Örneği.


Alt bayilik sözleşmesi örneği

Yukarıdaki bilgilerden anlaşılacağı üzere alt işverenlik sözleşmesinde yer alması gereken ve asıl işveren ile alt işveren arasındaki ilişkinin detaylarını belirleyen şartlar Alt İşverenlik Yönetmeliği şartlarından oldukça farklıdır. Tarafların yükümlülüklerini belirleyecek olan bayilik sözleşmesi, kanunun emredici hükümlerine aykırılık taşımadan hazırlanmalıdır.


Zaten sözleşme hazırlamanın mantığı tarafların kanunun emredici olmayan hükümlerinden olabildiğince kaçınmaları ve sonradan çıkabilecek hukuki uyuşmazlıkların önlemedir. Bundan sonra sözleşme olarak anılacak işbu sözleşme metni, ekleri ile birlikte bir bütün arz eder ve aşağıda yazılı taraflar arasında, aşağıda belirtilen tarih itibariyle yürürlüğe girer.


En yakın bayii sorumlusu yeni açılacak yeri işletmeyi kabul etmez ise firma istediği kişi ile bayilik ilişkisi kurabilecek veya kendisi işletebilecektir. Açılışa özel olarak bayiinin sipariş ettiği çiğköfte miktarının yarısını firma bedelsiz olarak gönderecektir. Teknik Servis tarafından sağlanacak hizmet ve mallara aracılık edilmesine ilişkindir. Acentelik Sözleşmesi Örneği.


Alt bayilik sözleşmesi örneği

ACENTELİK SÖZLEŞMESİ. Yüklenici sözleşmenin resmi olarak imzalanmasından ve işverenin gerekli izinleri almasından sonra en geç gün içinde taahhüt ettiği işlere başlamak için yukarıda adresi yazılı taşınmazda elemanları ve gerekli ekipmanları ile hazır bulunacaktır. Yüklenici işe başladıktan sonra ay içinde taahhüt ettiği işleri bitirecektir.


Bu ay zaman zarfında yükleniciden. Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor.


Bu ticari kira sözleşmesi, bir iş yeri kiralanmak istendiğinde, mülk sahibi ile bu iş yerini kiralamak isteyen taraf arasında kiralama koşulları ve kiralama ücreti gibi kriterlerin belirlenmesi amacıyla kullanılır. Alt Yüklenici, işyerinde çalışan sayısının % u kadar sertifikalı ilkyardım eğitimi almış personeli bulundurmak ve sertifikalı personel bilgilerini İşveren’e iletmek zorundadır.


Madde 3: Alt Yüklenici, yapmayı taahhüt ettiği işler için çalıştırdığı işçilere karşı doğrudan doğruya İşveren durumundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.