7 Mart 2018 Çarşamba

Ankara pasaport yenileme

Pasaport yenileme ücreti 110$’dır. Türkiye’de hızlı hizmet veya 1-günde teslimat opsiyonu (expedited service) bulunmamaktadır. Lütfen çekinize bu ücretileri dahil etmeyiniz. Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.


Randevu: Başvuruda bulunacağınız pasaport türüne göre sizin için geçerli aşağıda sıralanan belgeleri tamamladıktan sonra lütfen bir randevu oluşturunuz.

Konsolosluk yeni pasaport başvurusu için gerekli belgeler, Konsolosluk yeni. Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir. Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz.


Tamamen doldurulmuş Form 1 (buraya tıklayınız.) Süresi dolmuş pasaport, adet renkli, pasaport ölçülerinde fotoğraf, sayfalık pasaport için $ 80. ANKARA NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, Yenimahalle, Ankara : Yenimahalle bölgesinde bulunan ANKARA NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ kaydının bulunduğu kategori Nüfus Müdürlükleri. Almanya pasaport ücretlerini ve ülkemizle kıyaslamasını merak edenler aşağıdaki tabloya göz gezdirebilir.


Bu belgelerle birlikte bize kendiniz başvuru yapabilirsiniz. Bordo pasaport kullanan kişiler, Norveç Büyükelçiliği Ankara tarafından belirtilen evrakların tamamını eksiksiz olarak teslim etmek ile yükümlüdürler.

Aksi takdirde yapılan vize başvuruları değerlendirilmeye alınmamaktadır ve dolayısıyla direkt olarak reddedilmektedir. Ayrıca hâlihazırda geçerli olan bir pasaportun süresini yeni bir pasaporta aktararak da yeni bir pasaport çıkarılabilecektir. Yeni pasaporta eklenecek olan süre en fazla aya kadar olabilir.


Değişen yeni düzenleme ile pasaport işlemleri artık hem daha kolay hem daha hızlı. Bu sayede pasaport işlemleri tek kurum tarafından yapılacak. Bordo pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşlar kendilerine en yakın il veya ilçe nüfus müdürlüklerine, yeşil pasaport veya hizmet.


Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış. Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması.


Bunun için randevu. Oradan pasaport sekmesini tıklayıp pasaport çeşitlerinden birini seçmelisiniz. Unutulmamalıdır ki pasaport çeşitleri için istenen belgeler farklılık gösterebilir. Her yıl ücretlerde artış olmaktadır.


Amsterdam Başkonsolosluğu, Rotterdam Başkonsolosluğu ve Deventer Başkonsolosluğu’dur. Hollanda’ya hizmet veren konsolosluklar şunlardır.


Ancak harcı yatırdıktan sonra işlemlerinizin başlar. Ayrıca da pasaport dairesinde yaptıracağınız sorgulama için de euro. HAVALİMANINDA AYRICALIĞIN KARTI.

Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. Elçilik ile irtibata geçildikten ve randevu oluşturulduktan sonra alınabilir.


Randevu Al butonuna tıklanınca karşınıza kimlik, sürücü belgesi ve pasaport randevusu için ayrı buton gelecektir. Burada pasaport randevu al butonu üstüne gelip tıklayınca karşınıza ayrı seçenek açılıyor burada başvuru yapacağınız pasaport çeşidini seçmeniz gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşları üzerinden pasaport yenileme işlemleri için takip etmeniz gereken adımları içeriğimizde derledik.


Alo 19 İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bir çağrı merkezidir. Aynı zamanda bu çağrı merkezinden.


Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir. Akabinde haftalık bir iş gününün sonunda pasaportunuz PTT vasıtası ile vermiş olduğunuz adrese teslim edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.