9 Nisan 2018 Pazartesi

Pasaport çıkartmak için randevu

Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Vatandaşlar ALO 1Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya " randevu.


Yeni kimlik için 1TL, pasaport için 1TL. Gerekli evrakları inceleyecek olan şube müdürlükleri olumlu sonuçlanan başvurulardan sonra pasaport beyan edilen adrese ptt yoluyla gönderiliyor.


Ancak konu bebek olunca bazı şeyler için insanın kafasında soru işaretleri oluşabiliyor. Mart’tan itibaren nüfus müdürlüklerine devredilmeye başlayan pasaport işlemleri Nisan’da ise tümüyle Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne devredilmiş olacak.

Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”,gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soya T. C kimlik numarası, cep telefonu numarası, elektronik posta adresi ve güvenlik kodu bölümlerini doldurup sol aly tarafta bulunan “devam et” butonuna tıklayın. C Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve pasaport çıkarmak için artık öncelikli olarak internet üzerinden randevu talebi oluşturmanız gerekmektedir.


Emniyet Genel Müdürlüğü’nden randevu alınmaktaydı. Ancak yapılan değişikliklerle bu göre başka bir kurum devraldı.


Yaşanan yoğunluklar bu konunun devredilmesine zemin oluşturmuştur. Bütün Türkiye için pasaport randevu tek bir sayfadan verilmektedir. Biyometrik fotoğrafınızı hazırladınız, pasaport ücretini ödediniz ise pasaport başvurusu için randevu alma adımına geçiyorsunuz.


Umuma mahsus pasaportlar için belirlenmiş 6ilçe nüfus müdürlüğüne, hususi ve hizmet damgalı pasaportlar için ise ilin nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünden başvuru yapılabiliyor.

Dileyen randevusuz, sabah erken saatlerde gidip. Yeni çipli pasaport çıkartmak için bulundukları ülkelerde ki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosuklarına başvuruacak vatandaşlar, e-konsololsuk randevu sisteminden pasaport randevusu almaları gerekiyor. Gerekli belgeler ve müracat şartları ile ödenmesi gereken harç ücretleri ile ilgili bilgi site üzerinden ulaşılabilir. Pasaport için istenilen belgeleri toplama.


TL) ve defter bedeli (TL) toplam 66TL. Bu bedeli Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı bankalara yatırmalısınız. Bankaların listesi ilgili linkte mevcut. Ayrıca dekonta “tahsil edilmiştir” kaşesi.


Ahmet Bey, randevu sisteminden PASAPORT çıkartmak ayrı, ASKERLİK işlemleri için sistemden ayrı. Yurt dışı seyahatleriniz veya dünyayı gezmek istiyorsanız yapmanız gereken bazı işlemler vardır.


Bunlardan ilki pasaport çıkarmaktır. Bordo pasaport almak için ve ilgili birimlere evrak teslimi için öncelikle birimlerden randevu alınmalıdır. Ardından elektronik ortam ile epasaport. Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır.


Bu nedenle pasaport çıkarmadan önce mutlaka sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Randevular elektronik ortamlardan alınabilir.


Okuyucularımızından Ramazan’ın eklemesi şöyle: “Eğer çocuğunuzun gittiği kreş, e-okul sistemine kayıtlı ise ordan alınacak belge ile harçsız pasaport çıkarttırılabiliyor. Yeşil pasaport için gerekli evrakları şu.

Ancak eğer çocuk kreşe gitmiyorsa ve ilkokul yaşından küçükse ona pasaport çıkartmak için harç yatması gerekiyor. Kulağa saçma gelse.


Kimlik yerine geçen bu belge, kişiye özeldir ülkeler arası yolculuk yapmak isteyen her birey için olması mecburidir. Zaman kaybı yaşamamanız adına Alo 1randevu hattından veya online olarak pasaport işlemleri için randevu almanız en kolay yöntem olacaktır.


Kayıp pasaport başvurusu için gerekli belgeler neler, ne şekilde toparlanır ve nereye verilir düşünceleri insanları zorlayabilir. Bir çıkmaza sürüklenmemek adına her durumu en ince ayrıntısına kadar araştırmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.