25 Nisan 2018 Çarşamba

Ülkeler ve isimleri

Haberlerde ülke adları ve başkentleri sık geçen konulardan biridir. Aşağıda bunların alfabetik sıraya göre İngilizce ve Türkçe karşılıklarına yer. De facto ve de jure ülkeleri ile bağlı bölgeler ve özel bölgeler de bu listede yer almaktadır.


Bayrak Ülke Başkent. Hangi ülkenin başkenti neresi?

Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin bayraklarının nasıl olduğunu ve nasıl göründüğünü öğreneceksiniz. Fakat gidişata baktığımız vakit bu dillerin neredeyse yarısının hatta ve hatta en az yarısının önümüzdeki yüzyıl içinde yok olacağı tahmin edilmektedir.


Kıtalara göre ülkeler listesi ve hangi ülkenin hangi kıtada yer aldığı bilgisine ulaşabilirsiniz. Günümüzde bunlardan çok az bir kısmı ülkeler tarafından resmi dil olarak kullanılmaktadır, yalnızca dil dünya nüfusunun yarısından fazlası tarafından kullanılmaktadır. Belli bir ülkeye bağlı, idari açıdan söz konusu ülkelerin yönetiminde olan özerk bölgeler için ayrıca bağımlı ülke bayrakları sayfasına bakınız.


Yeni doğmuş bebeklere islami isimler bulabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz. Afganistan Arnavutluk Azerbaycan Bahreyn Bangladeş Batı Sahra Benin B. Uygulamamızda islami erkek isimleri ve islami kız isimleri yer almaktadır.

Dini isimlerin anlamı için istediğiniz isime tıklayarak anlamını öğrenebilirsiniz. Beğendiğiniz dini erkek isimleri veya dini kız isimlerini favorilerinize ekleyerek daha sonra kolayca ulaşabilirsiniz.


Bu daha çok göç veya turizmle ilgili belgelerde yazılı olarak karşılaşılan, kulağa resmi gelen bir kelimedir. Milletlerin İngilizce İsimleri 28. Normal bir sohbette neredeyse kimse “Milliyetin nedir?


AC Ascension Island AD Andorra AE United Arab Emirates AF Afghanistan AG Antigua and Barbuda AI Anguilla AL Albania AM Armenia AN Netherlands Antilles AO Angola AQ Antarctica AR Argentina AS American Samoa AT Austria AU. Bazı ülkelerin başkentlerinin Türkçe isimlerini biliyoruz fakat seyahat esnasında gideceğimiz yeri bulabilmek için şehirlerin ingilizce isimlerini de bilmemiz gerekiyor.


Gelişmiş ülkeler daha genç nüfusa sahip olarak teknoloji ile birlikte ekonomik bakımından diğerlerinden daha üst sınıfa sahiptir. Zengin olan ülkeler bu sayede bilim, eğitim, iş imkanı konusunda sağlam yetenekli insanlar bulunmaktadır. Afrika, Asya, Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Okyanusya, Antarktika.


Quora adlı internet sitesi, kullanıcılarına kendi ülkelerinin en bilinen ve ilginç yemeklerini sordu ve gelen cevaplara göre farklı ülkeden enfes tabak belirledi. Dünya’da kıta vardır.


Bazı ülke isimleri en sona kelimeye uygun bir son ek alıp o ülkede yaşayanları anlatmakta kullanılıyor. Bu ülke isimlerinin sıfat halleri de aynı şekilde sona aldıkları bir ek ile sıfata dönüşüyorlar. Mesela Arnavutluk anlamına gelen Albania kelimemiz sona ek getirilerek değişenlerden.


Yabancı ülke isimleri İngilizce yazılışı ve Türkçe karşılığı detayları ile yazımızda.

Birçok ülke ismine aşinayızdır, hem Türkçesine hem İngilizcesine. Ancak eminiz bu listede karşılığına, ya da açılımına yabancı olacağınız birkaç ülke vardır!


Bulunduğu topağa ait belirgin özellikler 3. Bir kabile, etnik grup 4. Her milletin bağımsızlık mücadelesini simgeleyen devlet ve ülke bayrakları çeşitli renkler ve simgelerle belirtilmiştir. Aşağıda İngilizce erkek isimleri ve anlamları verilmiştir.


Aaron= Aydınlanmış. Müziği ve dansı seyahatle birleştirmek mükemmel olurdu diye düşünüyorsanız ve dansları yerinde öğrenip uygulamak isterseniz bu ülkelere gitmelisiniz.


Dansa ayrı bir ilginiz varsa bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.