4 Haziran 2018 Pazartesi

Avcılık belgesi yenileme

Avcılık belgesi yenileme

Avcı Eğitim Kurs Bitirme Belgesi (Aslı) 2. Yivli veya Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi (Aslı) 3. Yenileme işlemi Konya da Milli Parklar şube müdürlüğünde gerçekleşecektir. Avcılık belgeleri yukarıdaki resimde göründüğü şekli ile yenilenecektir.


Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğr. E-Devlet şifresi zarfını temin etmek.


Tc kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak Maliyenin sayfasına ulaşmak. Avcılık hevesi bulunan, avlanmak isteyen kişiler Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından verilmekte olan avcılık belgesi ve avcılık izni almak durumundadırlar. Bu yazımızda avcılık belgesi nasıl alınır, almak için gereken belgeler nelerdir, kimler avcılık belgesi alabilir detayları ile anlatacağız. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.


Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler. Amatör Balıkçı Belgesi ek-1’de yer alan forma uygun olarak düzenlenir. Daha önceki süreçlerde avcılık ile uğraşabilmeniz için av tezkeresine ihtiyacınız vardı.


Dernek üyesi olanlar : 2400. Fakat artık sistem değişti ve bunun yerine avcılık yapabilmeniz için avcılık belgesi almanız gerekmektedir. Avcılık ile uğraşmak isteyen kişiler Orman ve Çevre Bakanlığı tarafından tahsis edilmekte olan avcılık izni ve avcılık belgesi almaları gerekmektedir. Yivsiz av tüfeği genellikle avcılık ile uğraşan kişilerin kullandığı bir tüfek türüdür.


Avcılık belgesi yenileme

Her isteyen av tüfeğini istediği her yerde kullanamaz ve ruhsat olmadan elinde bulunduramaz. Ruhsat almak istenen evrakları hazırladıktan sonra emniyet müdürlüklerine başvuruda bulunarak, tüfek ruhsatı alabiliyorsunuz. Yenileme ücretinin, söz konusu 5günlük süre içinde ve ödeme tarihindeki.


Avcılık Sertifikası Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen, kaçak avcılığı azaltarak sürdürülebilir yaban hayatını desteklemeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Yeni kimlik kartı almak isteyen vatandaşlar hangi işlemleri yapması gerekiyor?


Avcılık belgesi yenileme

SRC Belgesi Yenileme Alınan SRC SRC SRCve SRCbelgelerinde şu an için herhangi bir yenileme yapmak gerekmemektedir. Ancak yılda bir yenileme olma ihtimali vardır. Teskere yenileme ise eski ruhsatın fotokopisi, 08- Savcılıktan arşivli sabıka kaydı. Kbelgesi yenileme yetki belgeleri yıl sonunda yenilenmelidir.


Süresi dolan Yetki Belgesini yenilemek için bakanlığın talep ettiği evraklarla birlikte başvuru yapıp süresini yıl daha uzatabilirsiniz. Yıldızlı kbelgesi yenileme ücreti 1TL dir. Avcılık Belgesi, Nereden Nasıl Alınır Avcılık Belgesi alabilmek için kurs zorunluluğu bulunmakta.


Kbelgesi için tıklayınız. Kamyonet aracı olanlara verilen yıldızlı kbelgesi ilk başvuru fiyatı da indirimli olarak ödendiği için yenileme ücreti de indirimli olmaktadır.


Belge yenileme işlem ücretlerinin farklı olmasının sebebi budur. Ayrıca yetki belgenize kayıtlı her araç için TL taşıt kartı ücreti.


Sağlık Belgesi EK-formu (doktorda kalacak), diğer EK-formu Federasyonumuza gönderilecektir. Yaşından küçük sporculardan veli izin belgesi. Bildiğiniz gibi K yetki belgenizin süresi Yıldır. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu IBAN numarasına yatırılacak olan lisans bedelinin banka dekontu.


Yetki belgesi süresi dolan firmalar için yenileme işlemleri belge bitiş tarihinden gün önce başlamaktadır ve bitiş tarihini takip eden 60′ ıncı güne kadar devam etmektedir. Amatör balıkçı Belgesi, halen geçerli olan su ürünleri mevzuatına göre alınması ve bulundurulması zorunlu olmayan ve şu an için simgesel anlama sahip bir belgedir.


KİNCİ BÖLÜM, Amatör. Bundan sene önce bağlı bulunduğunuz kaymakama bir dilekçe yazardınız yivsiz av tüfeği satın almak istiyorum diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.