25 Temmuz 2018 Çarşamba

Isim değiştirmek için ne yapılmalı

Açıkça hangi durumların isim değişikliği için haklı neden oluşturacağı düzenlenmemiştir. Kanunda düzenlemesi yapılan şartlara bağlı olarak isminizi değiştirmeniz mümkündür.


Bu tarz değişiklikler için Nüfus Müdürlüğü’ne dava açılması gerekmektedir. Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenlenmiş.


Dava dilekçesinde ismi değiştirilecek kişinin bilgisi, isim değiştirmek için geçerli sebep ve yeni isim belirtilmelidir.

Yukarıdaki örneği inceleyebilirsiniz. Herhangi bir yargı mercii olmadığımı belirteyim, saygılarımla. Dava ile isim -soy isim değişikliğinden farklı olarak Nüfus Müdürlüğüne aileden kötü muamele görme, aile ile bağları koparma vb.


Değiştirme Davasında Hakim Ne Sorar? Haberler Yaşam ismimi değiştirmek için ne yapmalıyım? Kişi adının değişmesi için haklı sebebin varlığı halinde istediği zaman isim değişikliği davası açabilir.


Kolay telaffuz edilen bir isim seçmeli.

Mesela iki heceden oluşan, 5-harfli isimler kolay telaffuz edilir. Soruları vatandaşlar tarafından sorgulanmakta. Ailemizin koymuş olduğu ismi farklı sebeplerden dolayı veya nüfus müdürlüklerindeki memurların hatalı yazımlarından dolayı değiştirmek isteyebiliriz.


Fakat isim değişikliği için neler yapmalıyız, nereye başvurmalıyız, isim değiştirmek için aile mahkemeye mi verilmeli, gibi soruları konumuzda cevabını bulabilirsiniz. Davanın açıldığı yer mahkemesinin yoğunluğuna bağlı olarak duruşma günü belirlenir. Duruşma gününden sonra 1-ay içinde kararın kesinleşmesiyle Nüfus Müdürlüğü’ ne değişiklik bildirilir.


Ancak bunun için dava açmanız gerekmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgi için mutlaka isim değiştirme avukatı ile görüşmeniz gerektiğini vurgulamak isteriz. Bu şartlar dışında ismini değiştirmek isteyenlerin mahkemeye başvurması gereklidir. Haklı sebep yok ise dava red görür.


Bir defaya mahsus isim değiştirme işlemi nasıl yapılır? Nüfus Müdürlüklerine yapılan başvurularda olumlu sonuç alamayan vatandaşların isim değiştirme davasını açma hakkı.


Mahkemesiz isim değiştirmek için nereye başvurulur? Eğer avukat ile temsil yoksa isim değiştirmek için açılan dava, 4-ay arasında sonuçlanmaktadır. Avukat ile temsil varsa bu süre ortalama 1-ay arasında olmaktadır.


Daha önce kullanmam diye sahte isim ve soy isimle açmış olduğunuz gmail hesabınızı kendi gerçek ad ve soy adınızla gmail isim değiştirme konumuzla sırasıyla göstereceğiz.

Günümüz şartları artık hemen hemen her işimizi internet üzerinden görmekteyiz. Bir kaç örnek vermek gerekirse çoğumuz bir şirkette çalışıyorsak. Her ne kadar gündemde dava açılmadan nüfus müdürlüklerince bu işlemlerin yapılacağı yer alsa da konu henüz kanunlaşmadığından mahkemeye başvurmadan isim değiştirme mümkün değildir. Bu sebeple kişiler isim değiştirme gerekçelerini belirten dilekçe ile.


Basında isim kapsayacak diye yanlış bir algı yaratıldı. Sınavda sorulan isim değişikliği sorusu adayların kafasını karıştırdı.


Yapacağınız ödemeleri, vezneden halletmeniz gerekmekte. Bu ücretler, masraf ve işlemler için lira olarak belirlenirken, avans tutarı için 2lirayı bulabiliyor. Bu nedenle, isim değiştirmek isteyen vatandaşlar verilen bu ücretleri gerekli yerlere yatırdıktan sonra, dilekçelerini doldurarak başvuruda bulunabilirler.


Kişilerin aileleri tarafından konulan isimlerle etrafça tanınmıyor olmaları, sosyal hayatlarında başka isimle biliniyor ve anılıyor olmaları gibi durumlarda isim ekletme davasının açılması gerekmektedir. Ancak isimde harf hatası var ise bunlar için nüfus müdürlüğüne başvuru ile düzeltme yapılabilir.


Belki zorlanacaksın, belki yeni işin için inşa ve planlama süreçleri uzun sürecek ama sonuçta denemiş ve bir şeyleri değiştirmiş olacaksın. Bu değişim için temelde üç aşama var: 1. Para kazandığın işin sana ne katmasını istiyorsun?


Yönetici adını değiştirmek için : Görev çubuğundaki arama kutusuna Bilgisayar Yönetimi yazın ve listeden seçin. Kullanıcılar’ı seçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.