Veznelere nüfuz cüzdanınız ile pasaport harç bedeli ve defter bedelini yatırmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir. Harç Bedeli Nedir ? Aslında çoğu ülkede but tarz bir pasaport ücreti bulunmuyor, fakat ülkemizde uzun yıllardır pasapart harç ücreti ödemek zorundayız. Bu uygulama eskide kaldı.
Pasaport harcı ödemek zorunludur. Bu noktada belirli yaş aralığında ve öğrenci olmanız yeterlidir.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre pasaport cüzdanı yani defteri ücreti 13TL iken pasaport harç bedeli, geçen seneye göre %23. En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Defter bedeli, pasaportun geçerlilik süresine göre. Geçişlik alırken bir de defter tutarı uygulaması yapılmaktadır.
Alınan makbuzların üzerinde mutlaka T. Ek olarak pasaport defter ya da cüzdan bedeli de vardır. TL olarak Resmi Gazete ’de yayımlanırken en pahalı olan yıl ve üzeri pasaport almak isteyenlerin 94TL ödemesi gerekmektedir. Bu harçta yine cüzdan bedeli gibi çok yüksek bir ücret değildir.
Fakat pasaportu 4-yıl süreli alıyorsanız bu defa pasaport harç bedeli yüksek olacaktır.
Belirtilen geçişlik ücretleri hususi ve hizmet damgalı pasaportların harç bedellerinin muaf olduğu da unutulmamalıdır. TL ve senelik süre ile alınan Umuma Mahsus geçişlik için. Kullanım süresine göre değişken olan bu pasaportların aynı zamanda harç ve defter bedelleri de farklı olmaktadır.
Bu çerçevede aylık pasaportlarda harç 1TL olurken bunun defter bedeli ise 1TL dir. Ayrıca pasaport harcını bankaya da yatırabilirsiniz. YILI PASAPORT FİYATLARI. Acil durumlarda verilen geçici pasaport için defter bedeli ya da harç ücreti alınmaz.
Tek seferliktir ve sadece Türkiye’ye dönüş için kullanabilirsiniz. Bunun için vatandaşlara pek çok seçenek sunuluyor. Tüm pasaportların defter bedeli 1TL’dir. Sık sık seyahat ediyorsanız yıllık pasaportu tercih etmeniz defter parasını bir kereye mahsus ödemenizi sağlar.
Bu yazı harç iadesini geri almak isteyen herkes için geçerlidir. TL cüzdan bedeli ödenmektedir. VİZE: Vize işlemleri için ilgili web sitelerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Anlamadığınız yerlerde GENÇTUR’u arayabilirsiniz.
TL, havalimanlarının çıkış kapılarında bulunan satış noktalarından yurt dışına çıkış harç pulu alınmak suretiyle ya da vergi daireleri, gümrük saymanlıkları, Maliye Bakanlığı’na ait harç büroları veya yetkili bankalara makbuz karşılığı ödeniyor. Kimlik doğrulama yapıldıktan sonra pasaport harç ödeme işlemleri tamamlanır.
Bunlardan birisi pasaport harç bedeli, diğeri ise pasaport defter bedelidir.
Kısacası kaç yıl çıkartacağınızdan bağımsız olarak sadece defter bedeli ödemiş oluyorsunuz. Herşeye gelen zamlar malesef yurtdışına çıkan vatandaşları da etkileyecek. Enflasyon oranlarının. Yurtdışına seyahat etmek için gerekli olan pasaport, yabancı ülkelere giriş ve çıkışlarda kullanılan, kimlik yerine geçen resmi bir belge olarak tanımlanıyor.
Türk vatandaşları farklı pasaport çeşidini, mesleki durumları ve statülerine göre kullanabiliyor. DEN İTİBAREN GEÇERLİ. Fakat yeniden pasaport çıkarmak için pasaport harç bedeli yatırmanız ve gerekli evrakları tekrar toplamanız gerekmektedir.
Böylece harç bazı kamu kuruluşlarının sundukları kamusal hizmetlerden yararlananların bu yararların belli b olarak ödedikleri.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.