18 Temmuz 2018 Çarşamba

Yetkilendirilmiş yükümlü nedir

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) Nedir? Kolaylıkları Nelerdir ? Barlas ile Gümrük Hattı programının bu bölümünde Gümrük Mevzuatında yetkilendirilmiş yükümlülük hakkında açıklamalarda bulunuluyor. Hakan KÖKÇÜ Gümrük Müşaviri-Birleşik Gümrük Müşavirliği Ltd.


YYS sadece Türkiye’de değil uluslararası platformda geçerliliği olan bir itibar göstergesidir. Karşılıklı tanıma anlaşmaları yapılan ülkelerde de YYS ile sağlanan ayrıcalıklardan faydalanılmaktadır.


Belge için yılda bir Bakanlığa güncelleme başvurusunda bulunulmalıdır. Askıya alınması, geri alınması ve iptal halleri hariç yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası süresiz olarak geçerlidir. Eğitim tarihini kaçırdığınız eğitim(ler) için müşteri hizmetlerini arayınız.


Yetkilendirilmiş yükümlü nedir

Türkiye’nin sanayicisi üreticisi ihracatçısı için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sınırları kaldırıyor. Bu belgeye sahip olanlar uluslararası ticaretteki birçok kolaylıktan yararlanacaktır.


Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Konuşmacı: Seda EZGÜ Son Güncellenme Tarihi: 17. Gümrük Bakanlığı tarafından yönetilen, güvenilir ve ilgili mevzuatların gerekliliklerini yerine getiren ithalat ve ihracat işlemleri için kullanılan sertifikadır.


Sertifikalarını alan yetkilendirilmiş yükümlü olan firmalar süresiz olarak bu hakka sahip olacaklardır. Ancak devlet tarafından uygulanacak düzenli denetimlerde, kural ihlali yapan firmalarda belge iptal edilecek ve cezai yaptırımlar uygulanacaktır.


Gümrük mevzuatına göre yetkilendirilmiş yükümlü statüsü nedir ? Müsteşarlık, gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerini de almak suretiyle Türkiye Gümrük Bölgesinde ekonomik faaliyette bulunan yerleşik kişilere ikinci fıkrada yer alan şartları taşımaları halinde yetkilendirilmiş yükümlü statüsü tanır. Yorum: İthalatta yerinde gümrükleme izni sadece YYS sahibi firmalara tanınmış bir haktır ancak YYS alınması esnasında bu hakkın talep edilmiş olması ve ilave şartların sağlanmış.


Gümrük idaresiyle ticaret erbabı arasında işbirliği artışı. Mevcut hükümetin, dış ticaret işlemlerine ilişkin yapılacak düzenlemeler arasında en öne çıkanın, ticaretin kolaylaştırılması adına yapılacak düzenlemeler (aylık eylem planı kapsamında) olduğunu söyleyebiliriz. Yerinde gümrükleme ile her tesis gümrük haline dönüşecek. Ne tür avantajlar sağlar?


Yetkilendirilmiş yükümlü nedir

YYS Belgesinin alınmasında süreç nasıl işler? Ticaret Odas desteğiyle Ekin Gümrük Müşavirliği tarafından organize edilen seminerde Yetkinlendirilmiş Yükümlü Statüsü.


Konferansa çok sayıda firmanın dış ticaret ve lojistik yöneticileri katıldı. STANBUL İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE SİRKÜLER.


Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Türkiye’nin en önde gelen imalat sanayi kollarından biri olan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün en önemli sektörel kuruluşlarından biridir. YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜ NEDİR ? Yapılan incelemelerde firmanızın lehine ve aleyhine olan bütün hususları sizlerle paylaşıyoruz.


Yetkilendirilmiş yükümlü nedir

Uluslararası geçerliliğe sahip olan bu belge ile ülkemizdeki gümrük işlemleri hızlanıp, dış ticaret maliyetleriniz azalırken, karşı ülke nezninde de. Sertifika düzenlendiği tarihten sonraki ilk iş günü geçerli hale gelir.


Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük ve. Bu durumda hem şirketlerimiz vakit ve masraf konularında tasarruf elde edecekler, hem de gümrüklerde iş yoğunluğunun engelleyecekler. Bu yazımızda, ‘yetkilendirilmiş yükümlü statüsü (YYS) nedir, bu belge alındığında firmalarımıza faydası ne olacaktır, bu belgeyi almak için nasıl bir yol izlenir’ gibi sorulara birlikte cevap bulacağız. Gümrük TV Online ile mevzuat ve bir çok haber bildirimlerini almak ister misiniz?


Gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, mali yeterliliğe sahip firmalara gümrük işlemlerinde imtiyazlar tanıyan uluslararası bir statüdür. Bu yazımızda, ‘ yetkilendirilmiş yükümlü statüsü (YYS) nedir, bu belge alındığında firmalarımıza faydası ne olacaktır, bu belgeyi almak için nasıl bir yol izlenir’ gibi sorulara birlikte cevap bulacağız. Güçlü olmak ve gücümüze güç katmak için sizi de aramıza bekliyoruz.


YYS ile ilgili son değişiklikler, YYS firmaları daha nelerden istifade edebilir. Ticaret bakanlığına öneri sunabilir destek olabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.