14 Ağustos 2018 Salı

Basit usulden gerçek usule geçiş

Yine bir dönem sonu geldi ve basit usulden işletme esasına, işletme esasından bilanço esasına geçecek olan mükelleflerin tespit edilmeye çalışıldığı bir zamanda konuya tersten bakmak işletme esasından ya da bilanço esasından basit usule geçmek mümkün olabilir mi konusuna değinmek istedim. Kanunla yapılan düzenlemeyle, gerçek usulde. Merhaba, forumu ilk kez ziyaret ediyorsanız buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz.


KULLANICI ADINIZLA BİRLİKTE" e-posta atınız. Herhangi bir şekilde gerçek usulde vergilendirilecek olanlar ve gerçek usulde vergilendirilen mükellefler, bir daha hiçbir şekilde basit usulden yararlanamazlar.


Bu usule sahip olmak için belli şartları sağlamak gerektiği gibi, bu şartların dışına çıkan mükellefler gerçek usulde vergiye tabi tutulurlar. Taksi basit usulden gerçek usule geçiş olursa vergi uygulaması nasıl olacaktır? Taksi plakası sahibi basit usul mükellefi müşterim aynı zamanda GMSİ gelirine de sahip ve her yıl mart ayında gelirlerini birleştirip beyanını veriyorum. Resmi Gazete’de yayımlanan 2Seri No.


Basit usulden gerçek usule geçiş

Gerçek usulden basit usule geçiş ile ilgili ayrıntılı açıklamalar, 27. Gelir Vergisi Sirkülerinde yapılmıştır.


Yapılan denetlemelerde, eğer basit usulde vergiye tabi tutulan bir mükellefin, aslında basit usulün şartlarını sağlamadığı tespit edilirse ve hatta bu işletme basit usulden yararlanmak için yanıltıcı belgeler sunmuşsa, bu işletme artık basit usulden yararlanamaz ve bir sonraki ayın başlangıcından itibaren gerçek usulde vergiye tabi tutulur. BASİT USULDEN GERÇEK USULE GEÇİŞ. KDV indirim konusu yapılabilmesi için hangi işlemler yapılması gerekir.


KASTAMONU VALİLİĞİ. Bilindiği üzere yakın döneme kadar basit usule tabi olmanın şartlarını kaybedenler ile herhangi bir şekilde gerçek usulde vergilendirilmiş olanlar bir daha hiçbir şekilde basit usule dönememekteydi. Hatta bu kişilerin aynı türden iş yapan eş ve çocukları da bu faaliyetleri nedeniyle basit usulden yararlanamıyordu. Götürü Gider Usulünden Gerçek Gider Usulüne Geçiş.


Mart ayı içerisinde beyan edilecek kira geliri beyannamelerinde gider usulünün seçiminde dikkat edilmesi gerekmektedir. Bundan önceki uygulamada bir defa gerçek usulde vergilendirilenler, yaptıkları iş basit usule tabi olacak bir iş bile olsa basil usule geçemiyorlardı. Ancak, sahte veya muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge düzenledikleri tespit edilen mükellefler hiç bir suretle basit usule dönemeyeceklerdir.


Bunlardan ilki gerçek usul, ikincisiyse basit usul olarak bilinir. Maliye Bakanlığı, götürü usule tabi.


Yasa ile daha önceden basit usulden yararlanma hakkını kaybedenlerin bir daha hiçbir şekilde basit usulde vergilendirilemeyeceklerine ilişkin kuralda değişiklik yapılarak, gerekli koşulları sağlamaları halinde iki yıl sonra tekrar basit usule dönüş olanağı getirilmişti. Ayrıca söz konusu kişilerin aynı türden iş yapan eş ve çocukları da bu faaliyetleri nedeniyle basit usulden yararlanma hakları yoktu.


Basit usulden gerçek usule geçiş

Gerçek Usulden basit usule geçiş ile ilgili hususlara 2Seri No. Bu mükellefler, basit usulden yararlanmaya ilişkin genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın gerçek usulde vergilendirileceklerdir. Basit usulden gerçek usule geçiş hangi durumda olur?


Kayıt Dışı Ekonomi Mi ? Bunun için, basit usulden gerçek usule geçiş tarihi itibariyle envanterde ve stoklarda bulunan malların ilgili vergi dairesine bildirilmesi gerekmektedir. Hiçbir şey Bulunamadı. Mal alım satımı yapmayan. Basit Usule Tabi Olmanın Genel Şartları, 48.


Bilindiği üzere gerçek usulde vergilendirilen mükellefler, bu usulde vergilemenin şartlarını kaybetseler bile vergisel anlamda birçok avantajı içinde barındıran basit usule bir daha geçemiyordu. Hatta bu durum gerçek usulde vergilenen mükellefin aynı türden iş yapacak eş ve çocuklarını bile. Her iki grup için şartlar, ödemeler, işleyiş tamamen farklıdır.


Ayrıca basit usulden gerçek usule ve gerçek usulden basit usule geçiş yapılması mümkündür. Ortaklıklarda, ortakların birinin gerçek usule tabi olması diğer ortakları da gerçek usule tabi hale getirir.


Basit usulden gerçek usule geçiş

Söz konusu Rehbere ulaşmak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.