23 Ağustos 2018 Perşembe

E devlet sabıka kaydı alma

Bu hizmeti kullanarak Adalet Bakanlığı tarafından verilen adli sicil kaydı bilgilerinize erişebilirsiniz, bilgilerinizin bir kopyasını alabilir ve işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Devlet Kapısı Ana Bölümler.


E - devlet Çıktı Alma. Sabıka Kaydı nasıl sorgulanır ? Detaylar haberimizdedir.


Adalet Bakanlığı’nın e - devlet ’ e entegre edilen hizmetleri içerisinde yer alan sabıka kaydı sorgulama devletin elektronik ortamdaki kapısı üzerinden kolaylıkla alınabiliyor.

Adli sicil kaydı sorgulama işlemleri Adalet Bakanlığı bünyesinde verilen hizmetler arasında bulunuyor. Bu butona tıkladıktan sonra sistemin sizden talep ettiği kimlik bilgilerinizi ve yakın akrabanıza ait T. Ancak hayatımızda çok kez istenen adli sicil kaydı almak bu sebeple oldukça zaman kaybına sebep.


Adelet Bakanlığı personelince geliştirilen yazılım sayesinde yabancı dilde sabıka kaydı almak artık kolaylaşıyor. Bilindiği üzere kamuda ve pek çok özel kurumda istenen belgelerin ilk sırasında. Vatandaşların zaman kaybı yaşamadan, herhangi bir kuruma gitmeden alabilecekleri bir belgedir.


Alınan belgenin doğrulaması da yine e - devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Yanda verdiğimiz linki tıkladıktan sonra edevlet sistemine e devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sabıka kaydı belgenizi alabilirsiniz.


Zamanınızın yanınıza kar kalmasının yanında güzel yönlerinden biri de herhangi bir evrak gerektirmeden sadece sizden istenen.

Etiket: sabıka kaydı. Kişilerin adli sicil hakkında bilgi alınabilmesi adını adli sicil kaydı istenirken özellikle eski dönemlerde sadece kurumlar üzerinden bu belge alınabiliyordu. C kimlik no ve şifreler ile giriş yapılarak sabıka kaydı almak mümkün. Vatandaşlardan en çok iş başvurularında istenen adli sicil kaydı belgesi dakikalar.


Bu barkod numarası ile sabıka kaydınızı verdiğiniz kurum veya kuruluş sabıka kaydınızın doğru olup olmadığını sorgulayabilecek veya kontrol edebilecektir. Adli Sicil Kaydı Belgeleri”ne ulaşmakta zorlanıyorlardı. Yeni işe giriş, dernek üyeliği, işyeri açılış, ehliyet çıkarma, konsolosluk başvuru, okul kaydı, yurt kaydı vb.


Tüm kurumlar bu sabıka kaydını kabul etmek zorundadır. Artık adliyelerde sabıka kaydı sorgulama ve çıktı alma işlemlerinde ücrette talep edilmemektedir.


Bu şifreyi PTT müdürlüklerinden alabilir, e -imza, mobil imza, kimlik kaydı ve internet bankacılığı uygulamaları ile sisteme giriş yaparak da belirleyebilirsiniz. Bu anlattığımız işlemleri nasıl yapacağınızı ise.


Bununla birlikte, mobil. Bu makalemizi okuyun. Bu da mümkün değilse üçüncü bir seçenek ise kaymakamlık.


UYAP sistemi yurt geneline yayılmasının ardından adli sicil kaydı kaymakamlıktan alınır hale geldi. Edevlet şifresine ulaşmak ise çok kolay.


Bulunduğu bölgede adliye olmayan kişiler ise Kaymakamlığa giderek de sabıka kaydı. E devlet şifresi bugun.

Adliye önlerinde kuyruk bekleyerek sicil kaydı alımlarına son. GBT kaydı demek herhangi bir suçunuz var mı yok mu gösteren belge demektir. Emniyet Müdürlüğü üzerinde bir kaydınızın olup olmadığını bildiren belgeye sabıka kaydı denir.


Daha önce adliyelerde uzun süre sıra bekleyerek alınan sabıka kaydı belgesi teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internet ortamında verilmeye başlandı. En çok kullanılan hizmetlerden biri olan adli sicil kaydı sorgulama işlemleri ise işe giriş ve benzeri.


Fakat e devlet üzerinden sunulan adli sicil kaydı sorgulama hizmeti sayesinde bu konuda çok daha pratik bir çözüm sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.