24 Ağustos 2018 Cuma

Otobiyografi kompozisyon örnekleri

Sade ve anlaşılır bir dille yazılmalıdır. OTOBİYOGRAFİ ÖRNEKLERİ. Babamın adı Ahmet, annemin.


Aşağıdaki yazıdan, otobiyografi nedir, nasıl yazılır gibi soruların yanı sıra bu türün özelliklerine ve örnekleri hakkında. Bir nevi kendini hayatını bir başkasına anlatmaktır.


Doğduğum günden itibaren edebiyata merak salmış biri olarak yaşadım.

Ankara’da dünyaya geldim. Aslında bakıldığında ç. Bütün bu iyi niyete rağmen otobiyografiler öznel eserler olarak kabul edilir.


Bunun nedenini anlamış değilim, aslında okullar açıldıktan hafta sonra bu uygulamanın bitmiş olması gerekirdi,neyse ben tekrardan sizlere değişik otobiyografi örneği yayınlıyorum ayrıca sitemin arşiv. Gözlerimi dünyaya açtığım yer ülkenin en önemli illerinden biri olan İstanbul’du. Annem aşçı, babam ise emekliydi. Her bölümde yazım teknikleri ve yazmanız gereken içerikler değişkenlik göstermektedir.


Sizler için bu üç bölümü ayrı ayrı incelik.

Biyografiler öğretici yazılardır. Gerekirse kendisi ile ilgili önemli ayrıntıları başkalarının gözünden aktarmalıdır. Etrafa güzel kokular verirler.


Doğada çok fazla çiçek türü bulu. Ama biz çoğunu bilmeyiz. Ve doğayı güzelleştirir. Ben en çok canlı çiçekleri severim. Peyami Safa İlköğretim. Uzun kompozisyon örnekleri ve kısa kompozisyon örnekleri karışık bir durumda olup dilediğiniz kompozisyonu ödevlerinizde kullanabilirsiniz. Kompozisyon yazmak için bu üç kuralı aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ederiz.


Akıcı bir otobiyografi yazabilmek için otobiyografi nasıl yazılır konusunda yer alan ince ayrıntıların bilinmesi gerekmektedir. Bu yüzden bu konuda etkin bir otobiyografi oluşturabilmek adına otobiyografi örnekleri gözden geçirilmelidir. Kendisinde bilinmeyen özellikleri veya kazandığı başarıları, geldiği iyi konumlara nasıl geldiğini ve nelere borçlu olduğunu anlatır.


Kısaca otobiyografi, kişinin kendi hayatını kaleme alıp. Daha çok kişinin kendisi ve yakın çevresi anlatılır. Gerçeklere bağlı kalınarak, yaşam olduğu gibi aktarılmalıdır.


Kişinin kendini anlatırken tarafsız kalması zor olacağından otobiyografiler özneldir.

Kaynak olarak kişi kendini ve aile büyüklerinden aldığı bilgileri kullanır. Otobiyografiler sayesinde o kişinin sanatı, düşünceleri. Anı yazılarında arananların başında içten ve gerçekçi olmak gelir. Anı yazmak sorumluluk, doğruluk, açık sözlülük gerektirir.


Yaşananlar ne kadar ilgi çekici olsa da süzgeçten geçirilmiş, zengin bir dil beğenisine erişmiş olması gerekir. Konusu ”anne” olan bir kompozisyon yazınız. NOT:Aşağıda biyografi ve otobiyografi örnekleri verilmiştir. Babasının işi nedeniyle İstanbul’a.


Gülden Sağol Yüksekkaya. Asıl adı, Numan bin Ahmet’tir. Hacı Bayram Veli küçük yaşta ilim tahsiline başlayıp din ve fen ilimlerinde yetişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.