25 Eylül 2018 Salı

Kira kontrat sözleşmesi örneği

Farz edin ki bir mülk sahibisiniz ve bir kiracınız var. Aranızdaki bu durumu resmiyete döken kira kontratıdır. Kira kontratı örneği pdf. Bir ayın kira parasının ödenmeme-si halinde dönem sonuna kadar işleyecek kira paralarının tümü muacceliyet kazanacaktır.


Genellikle yıllık olarak imzalanan kira sözleşmeleri, taraflara karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kontrat tarihinden sonra tahakkuk eden tüm gider ve borçlar kiracıya aittir.

Bu belge, tarafların tüm yükümlülüklerini belirleyen bir kira sözleşmesi hazırlanmasına yardımcı olur. Diğer bir ifadeyle iki taraf arasındaki kira ilişkisini düzenleyen yazılı imzalı evraka kira kontratı ( kira sözleşmesi ) denir. Bu kira sözleşmesinde kiralanacak olan mülkün cinsi, adresi, tarafların iletişim bilgileri, kiralama sürecinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile kira bedeli hakkında bilgiler yer alır.


Bir kira sözleşmesi, genellikle ay veya daha uzun bir süre olmak üzere, ev sahibi ve kiracı arasındaki bir sözleşmedir. Dükkan kira kontratı örneğinde yazılı bulunan hususlar, doğru ve net bir şekilde yazılıp, tarafların imzalamaları gerekmektedir. Hisseli işyeri kira kontratı örneği! Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor.


Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur?

Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon borçları mal sahibi tarafından depozitten mahsup edilir. Eğer verilen depozite yeterli olmaz ise kalan miktarı kiracı Kontrat Balangıç tarihi itibariyle kabul ve ödemeyi taahhüt eder.


Ancak taraflardan biri sözleşme bitiş dönemine kadar herhangi bir talepte bulunmazsa kira sözleşmesi otomatik olarak yenilenir, bunu unutmayın. Aksi takdirde kontrat resmiyete dökülemez. Aşağıdaki linklere tıklarayak Pdf ya da Word ( Doc ) formatında indirebilirsiniz.


Proforma Fatura Örneği. Bu nedenle aile içi kira sözleşmesi imzalanabilir. Sizde kira sözleşmesi örneği arıyor veya kira sözleşmesi pdf formatında sizin için hazırladık dilediğiniz gibi kira sözleşmesini indirip kullanabilirsiniz.


Ev kiralama aşamasında her iki taraf da çeşitli zorluklar yaşıyor. Ev sahibi, yıllarca yaptığı birikim sonucu aldığı eve iyi bir kiracı bulmak ister.


Bu konut kira sözleşmesi, taşınmazını kiraya veren mülk sahibi ile bu konutu kiralamak isteyen taraf arasında, kiralama koşulları ve kiralama ücreti gibi kriterlerin belirlenmesi amacıyla kullanılır. Ancak yapılacak sözleşmede, sözleşmenin esas­lı unsurlarının yani sözleşmenin tarafları ile tarafların borçlarının açık bir şekilde ortaya konması gerekir.


Mülk sahibinin bir gayrimenkulü kullanılması amacıyla kiraya vermesini ve kiracının da bu kullanıma karşılık bir bedel ödemeyi üstlendiğini belirten belgeye kira sözleşmesi denir. Kontratoya yapıştırılması icap eden damga pulları ve kontrat bedel harçları ve belediye ve noter dairelerine ödenecek harç ve resimler kiracıya aittir. Vergi Dairesine yatırılır.


YIL Mal sahibi ve kiracı için Binde Kefil için Binde olmak üzere sözleşme süresine göre bütün kira bedelinin Binde u. Böylece ne zaman ne kadar para verildiği de kayda alınmış oluyor.

Bu haberimizde işyeri kira sözleşmesi örneğini sizlerle paylaşacağız. Kontratın mal sahibi isteğiyle süre sınırında tutulması için alınan bir önlemdir. Word dökümanının içerisinde hem işyeri için hem de daireler için açıklamalı şekilde nereye ne yazılacağı anlatılmıştır. Ama biz yine de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar hakkında sizleri bilgilendirelim.


MESKEN’ i ve mevcut eyaları, mutfak ekipmanları, tekstil ürünleri hali hazırdaki durumlarını kabul etmiúlerdir. Kontrat eki demirbaú fotoğraflarındaki eúyalar eksiksiz çalıúır vaziyette mal sahibine teslim edilecektir.


Yıllık kira bedeli, aylık kira bedeli, kira bedelinin nasıl ödeneceği ve kira kullanım şekilleri de kontrat içerisinde olmaktadır. Bununla birlikte kiralanan yerde bulunan demirbaşların listesi de kira kontratı içerisinde ek olarak yazılmaktadır.


Aramızda imzalanan kira sözleşmesi … tarihinde sona erecek olup, bu tarihten itibaren ilgili kira sözleşmesi uzatılmayacaktır. Bu sözleşme, ev sahibinin keyfi olarak kirayı yükseltmesine izin vermez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.