26 Kasım 2018 Pazartesi

Ödenmemiş senet nasıl tahsil edilir

Ödenmemiş senet nasıl tahsil edilir

Ticaret ile ilgilenen kişiler. Vadesi geldiği halde borçlu tarafından ödenmeyen senet hukuki yollar izlenerek borçludan tahsil edilebilir. Bunlar Poliçe, Çek veya Bono olabilmektedir.


Bu tür senet birbirinden farklı olsalar da bir takım ortak özelliklere. Fakat vade süresinin yaklaşması ile senetin tahsilatına ilişkin birtakım işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Elimdeki senedi tahsil etmeyi atlamışım, günü geçmiş senet nasıl tahsil edilir ? Bu saatten sonra senet bankaya verilirse ne olur ki.


Yukarıda açıkça belirtilen ayrıntılara dikkat edilerek doldurulmuş olan senet, takip talebine eklenerek ilgili. Başımız sıkışıyor, Findeks kredi notumuz düşük oluyor veya halihazırda devam eden kredilerimiz var. Ama borç da almamız gerekiyor.


Peki bu durumda ne oluyor? Bankalarda sorun yaşamamak için borç sahibi borcunu ödeyebilir. Karşılıklı olarak hazırlanan senet ödenmiyorsa, ödenmeyen senetler ne olur, tahsil edilebilir mi, senet bankaya verilirse ne olur? Bu yazımızda size seneti tahsil etme durumu açıklayacağız.


Ödenmemiş senet nasıl tahsil edilir

Alacakları tahsil etmenin bir. Herhangi birinin başka biri için alacağı karşılığında senet imzalatması mümkündür.


Banka ise gerekli işlemleri yaparak borçlu ile iletişime geçebilir ve. Işık TV - erbey 0views. Nasıl Tahsil Ederim vsr. Debit Case Timeout - Duration: 3:17.


Bu anlamda, senet borç gösteren bir. Senetlerin ödeme vakti geçtiği halde hala ödenmiyorsa bu durumda yapılacak şey banka aracılığı ile protesto çekmektir.


Senetin icraya verilmesi, avukata verilmesi gibi durumlar da yaşanabiliyor. Bu durumda olan yani karşılıksız olan senetle karşı tarafın yapabileceği en iyi ihtimal bankaya başvurmak olacaktır.


Karşılıksız çıkan senetin yani senetin ödenmediği durumlarda yapılacak ilk iş bankaya başvurup protesto çekmek olacaktır. Bu noktada aranan ilk şart senedin vadesinin gelip gelmediğidir. Senet için iki taraf bulunmaktadır. Aslına bakılırsa basit şekilde, senet üzerinde yazan yazılı değerin tahsilini, ciro eden adına ve hesabına olacak şekilde sağlamak için bir çeşit vekalet işlemidir.


Takip Talebi hazırlanırken vade, faiz oranı, faiz. Tahsil cirosu ile senedi devralan kişiler, borçlu taraflara karşı gerekli işlemleri. Senetleri adi senet niteliği taşıyabilecekleri gibi, kambiyo senetleri de olabilir. Kambiyo sentleri çek, poliçe ve bono olmak üzere tanedir.


Ödenmemiş senet nasıl tahsil edilir

Adi senetlerin tahsil edilmesinde genel haciz yolu ile takibe başvurulacaktır. Ancak söz konusu senet bir. Burada borçlunun imzasının “basit imza” diye tabir edilen yalnızca harf ya da şekilden oluşmaması gerekir.


Daha sonra senedin vadesi geldiğinde, belirtilen ödeme yerine gidilir ve senedin borcu tahsil edilir. Eğer borçlu kişi borcu ödemiyorsa bu senet ile hukuksal işlemleri başlatabilirsiniz. Bu sebeple alacakların temini için önemli bir araçtır.


Sıcak para akışı ile gelir elde edemeyen-etmeyen firmalar senet yoluyla alacaklarını tahsil etmektedir. Bu konuda senet nasıl doldurulur ve senet yazarken nelere dikkat edilir konusunda merakla araştırma yapılmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.