29 Ocak 2019 Salı

Yeşil pasaport

Years Validity - Voucher Exchange - Amazon. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. Bu işlemi gişeden pasaport defter bedeli ödemesi yapmak istediğinizi söyleyerek veya internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz.


Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Yeşil pasaport için harç bedeli alınmaz.


Ben bu yazıyı yazdıktan sonra sanırım tekrar sistem değişmiş ve sadece il nüfus müdürlüklerinden başvuru yapılıyor ama siz yine de epasaport. Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) Seç. Hizmet Pasaportu (Gri) Seç.


Yeşil pasaport

Pasaport defter bedeli olarak Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 8TL’nin ödenmesi yeterlidir. Sanılanın aksine tüm devlet memurlarına verilmeyen yeşil pasaportu almak isteyen kadrolu ya da sözleşmeli memurların birçok ülkeye vizesiz girebilme şansı bulunuyor. Yapılan ödemenin dekontu başvuru dosyasına eklenmelidir.


Yeşil pasaport

Bugün yeşil pasaport yazı dizimde en çok sorulan sorulardan birine açıklık getirmek için bu yazıyı kaleme alıyorum. Konumuz mali müşavirler için yeşil pasaport düzenlemesi. Bu konu sıkça gündeme geldi ama somut tam olarak bir adım atılmadı.


Buna göre yeşil pasaport çıkarırken sadece pasaport defter bedeli olan TL’lik ücret ödenmesi gerekmektedir. Ancak bütün devlet memurlarına yeşil pasaport verilmesi gibi bir durum söz konusu.


Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle. Hususi pasaport nedir ? Toplam 1ülkeye vizesiz bir şekilde gidebiliyorsunuz.


Rakam az gelmiş olabilir fakat şu rakamlara bir göz atmanız fikrinizi değiştirebilir. Belgeye ihtiyaç duymadan. Bu tip pasaport sahiplerinin ödemeleri gereken vize başvuru ücretleri umuma mahsus pasaport sahipleri ile aynı meblağdır.


Yine benzer şekilde başvuru için gerekli evraklar da bordo pasaport ile yapılan başvurulardan farklı değildir. Burada yapılmış olan değişiklik sadece vize. Gelin kimlerin yeşil pasaporta nasıl alınır şartlarıyla birlikte öğrenelim.


Devlet bünyesinde çalışarak yeşil pasaport almaya hak kazanan kişilerin birinci dereceden yakınlarına bu pasaport verilebilir. Yani en az üçüncü dereceye ulaşmış bir devlet memurunun eşi ve çocukları da yeşil pasaport alabilir. Ayrıca yeşil pasaport sahibinin ölmesi durumunda da dul eşler başkası ile evlenmemiş ise bu haktan faydalanmaya devam eder.


Emekli veya çekilme nedeniyle hususi damgalı pasaport başvurusunda bulunan hak sahiplerinden talep formu yerine bir defaya mahsus mensubu bulunduğu kurum. Alacağınız pasaportun süresi ve türü fark etmeksizin defter bedeli bu şekilde belirlenmiştir. Almanya’ya nasıl gelebilir? Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir.


Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Rakam verecek olursak tam tamına 1ülkeye vizesiz, kapıda vize alarak veya online vize alarak girebilmektedir.


Doğrusu bir hayli dolaşım gücü fazladır yeşil pasaportun. Diğer ülkelerin pasaportlarıyla kıyaslayacak olursak Amerikan. Bordo pasaport için bu sayı 1ülkeyle sınırlı. Kimler yeşil pasaport alabilir, istifa edenler, emekliler yeşil pasaport alabilir mi?


Yeşil pasaport

Ayrıca bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz. Yani yeşil pasaport geçerlilik süresi minimum ay, maksimum yıldır. Bazı ülkelere yeşil pasaportun ayrıcalığını tanımasa da yeşil pasaport sahipleri 1kadar ülkeye vizesi seyahat edebiliyor.


Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.