4 Şubat 2019 Pazartesi

Deneme yazısı kuralları

Denemeler belirli bir plana göre oluşmaz. Denemenin ne demek olduğunu ve deneme yazma aşamalarının neler olduğunu öğrendikten sonra, kısa deneme örneklerini görebiliriz.


Bilgiler günceldir ve yenidir. Başka yerde olmayan kütüphane kaynakçalı ve farklıdır. Dilerseniz ödev için kullanabilir.

Tek sayfa çıktı alabilirsiniz. Bu yazıda sizlere deneme yamanın inceliklerinden bahsedeceğim.


Her edebi yazı gibi deneme yazmanın da belirli kuralları vardır ve bu kurallara uyulmadığı takdirde ortaya düzensiz, karmaşık, cümlelerin kopuk olduğu, konu bütünlüğünün olmadığı yazılar çıkması çok muhtemeldir. Nurullah Ataç, Sabahattin Eyüboğlu, Suut Kemal Yetkin, Mehmet Kaplan, Nurettin Topçu, Salah Birsel, Vedat Günyol, Enis Batur, Cemil Meriç, Mehmet Salihoğlu, Uğur Kökden ve Nermi Uygur en çok bilinen deneme yazısı yazarları arasında yer almaktadır.


Sizler de kendi yazılarınızı yazarak bize gönderebilirsiniz. Kısa denemeler okuyabilir ve hem araştırmanız hemde ödevleriniz için bu deneme örneklerinden faydalanabilirsiniz.


Kısa deneme örnekleri arayanlar için birbirinden güzel denemeler bu sayfada.

Belgelere dayanan bilimsel açıklamalara yer verilmez. Sayın Üyemiz… Bu testimiz özel olarak mahalli idareler personeli için hazırlanmış olmasına rağmen, görevde yükselme sınavını uygulayan tüm kurumların sınav konuları arasında yer aldığından, bütün kamu kurumlarındaki kadrolar için görevde yükselme sınavına girecekler için de geçerlidir. Last Days Visits: 13. Deneme yazmak için de size fikir verecektir.


Sabahattin Eyuboğlu, Salah Birsel, Mehmet Kaplan, Melih Cevdet Anday, Oktay Akbal, Vedat Günyol, Cemil Meriç deneme yazıları ile dikkati çeken yazarlardır. Bu türde yazar gözlemlediği veya tespit ettiği herhangi bir konuyu hiçbir kurala bağlı kalmadan tamamen serbestlik.


Makale yazımının temel kuralları 6. Gazete, dergi ve internette yayınlanır. Ayrıca herhangi gerçeği açıklığa kavuşturmak, bir konuda görüş ve tezler ortaya koymak ve bir hipotezi.


CANIM KİTAP – Suut Kemal Yetkin “Issız bir adada yapayalnız yaşamak zorunda kalsanız hangi romanları yanınıza alıp götürürsünüz? Fransa’da, anketçilerin pek hoşlandığı bir konuydu.


Bu romanlar, soruşturmacılara göre, ya Fransız, ya da dünya edebiyatından alınırdı. Resmi yazışma usul ve esasları konusu hemen hemen tüm memuriyet sınav konuları arasında yer almaktadır. Fatih DUMAN tarafından TurkçeDersi. Net için hazırlanmış çok başarılı bir dokümanı sizlere sunuyoruz.


Dokuztaş oyunu iki kişi ile oynanan bir oyundur.

Oyuna ilk başlayanı belirlemek için kura atışı yapılır. Kurayı kazanan oyuncu tahtaya ilk taşı koyarak oyuna başlar. Sonra rakip oyuncu tahtaya bir taş koyar. Gezilen yerlerin coğrafi, mimari özellikleri, gelenek görenekleri anlatılabilir.


Nesnellik ve öznellik iç içedir. Gezi yazıları tarihe kaynak oluşturan türlerden biridir. Her insan farklı bir yaşam sürer. Yazım Kuralları konu anlatımı, örnekleri ve kavram haritaları.


Silinmez kalemle okunaklı el yazısı ile de yazılabilir. Tutanak yazarken yanlış yazılan ifadelerin üstü tek çizgi ile çizilir ve düzeltme paraflanır.


Tutanağa sonradan ekleme, silme ve kazıma yapılmaz. Birden fazla sayfa var ise her bir sayfaya numara verilir ve paraflanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.