12 Şubat 2019 Salı

Dilekce nasil yazilir

Hemen hemen herkese lazım olacak dilekçe yazım bilgisine. Ayrıca dilekçe yazdığımız beyaz boş kağıdın yırtık veya yarım olmaması gerekmektedir.


Dilekçe Nasıl Yazılır ? Okullarda, adli binalarda, belediyelerde, kamu kuruluşlarında ve iş dilekçeşi gibi bir çok alanda dilekçe yazımı devam etmektedir. Bu yüzden sizde yapabileceğiniz bir şikayet, istek veya dilek için dilekçe yazılışını bilmeniz gerekmektedir. Peki dilekçe nasıl yazılır ?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere birçok insan dilekçe yazmayı biliyorum zanneden ama iş " dilekçe nasıl yazılır " sorusuna geldiği zaman öylece kağıda bakılır durulur. Bu içerikte hem dilekçe nasıl yazılır hakkında bilgi verirken hem de " dilekçe nası yazılır örnek taslak " paylaşımı yaparak da görsellik ile destekledik. Her Türk vatandaşının dilekçe verme hakkı vardır ve bu hakkı anayasa ile teminat altına alınmıştır.


Akağıdının dörtte biri kadar üstte boşluk bırakılır. Kurum ve kuruluşun adının son kelimesinin hemen altına, bağlı bulunan il veya ilçe yazılır.


Her insan dilekçe yazmanın ayrıntılarını bilmekle mükelleftir. Genel olarak bir dilekçede temel öğe vard�. Bu hakkı kullanmak için doğru dilekçe nasıl yazılır sorusu oldukça önemlidir.


Bu yazımızda sizlere doğru dilekçe nasıl yazılır sorusunun cevabını anlatmaya çalışacağız.

DİLEKÇE NASIL YAZILIR? Eğer bilgisayardan yazma imkanınız varsa, en uygun dilekçe yazımı bilgisayar üzerinden gerçekleştirilir. Doğru bir dilekçe yazmak için ise bazı noktalara dikkat etmemiz gerekir. Bu tarz dilekçelerde yani toplu dilekçelerde sadece isim ve imzanın birden fazla olmasıdır.


Bir kuruma dilek, şikayet ve ihbar gibi nedenlerden dolayı yazılan yazılara dilekçe denir. SGK emeklilik dilekçesi, emekliliği hak etmiş kişiler için oldukça önemlidir.


Daha önce dilekçenin nasıl yazıldığını ve dilekçe yazarken nelere dikkat edilmesi gerekiğini detaylı bir şekilde anlattık. Hitap, yazılan kurum ya da kuruluşun kanun ve tüzüklerdeki tam adı olmalıdır.


Diğer adı imzalı mektup olan dilekçelerin nasıl yazıldıkları ile ilgili makalemizde kurumlara yazılan dilekçelere de örnekler verdik. Kişilerin talep ve arzularını bildirdiği bu mektup resmi bir dille yazıldığı gibi imzalı olarak kurumlara sunulmaktadır.


Bu yüzden yaşantımızın her anında dilekçe nasıl yazılır, dilekçe örneklerini öğrenmemiz şarttır. Hatta dilekçe yazanlar bile görmüşsünüzdür ek olarak ücret almaktadırlar, paranızı boş yere vermenize gerek yoktur. Size dilekçenin tüm detaylarını hatta çeşitli dilekçe örneklerini göstereceğiz. Anayasal bir hakkımız olan dilekçe yazma hususunda bazı bilgilere sahip olmak bizlere son derece büyük avantajlar sağlayacaktır.


Dolma kalemin rengi siyah ya da mavi olmalıdır. Bunun dışındaki renkler kullanılmamalıdır. Tek kağıda sığmayan dilekçeler için arka tarafa değil, başka bir kağıda geçilerek devam edilmelidir.


Gibi konuları en basit bir şekilde sizlere aktarmaya çalışacağız.

Beyaz dosya (A4) kağıdına yazılması gerekilen dilekçe bireysel olarak yazıldığı gibi toplu olarak da yazılabilir. Bu tür dilekçelerin farklı yönü yalnızca isim ve imza sayısının birden çok olmasıdır. Bölümleri ve düzeni resmi yazılara çok benzer şekilde yazılır.


Savcılığa dilekçe nasıl yazılır ? Bu bölümde tespit etmeniz gereken suç duyurusunun hangi savcılığa yapılacağıdır. Kural olarak suçun işlendiği yer savcılığı yetkilidir. Eğer aile hekiminizden memmun değilseniz ve değiştirmek istiyorsanız yapmanız gereken çok basit.


Aile hekimi size en yın sağlık ocağına Sağlık Bakanlığı tarafından atanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.