12 Şubat 2019 Salı

Diplomatik pasaport kimlere verilir

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi. Peki, diplomatik pasaport kimlere verilir ? Umarım kafanızda oluşan sorular cevap bulur. Bu yazımızda yeşil pasaport kimlere verilir ? Her devlet çalışanına yeşil pasaport verilir mi?


Avantajları nelerdir? Hangi belgeler gereklidir? Nereye Başvurulmalıdır? Aslında konu ile ilgili olarak ‘hususi yeşil pasaport nedir, hangisi, kimlere verilir ’ yazısında detaylı olarak bahsettiğimi düşünüyorum.


Ama burada da kısaca özet geçeyim. TBMM üyeleri, görevleri sürecince belediye başkanları, belirli kriterleri sağlayan avukatlar ve devlet sporcuları bu yeşil renkli. Türkiye Cumhuriyeti’nde verilen en üst kademe pasaporttur. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, TBMM Başkanı ve üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay gibi kurumlarda görev yapan kişiler, büyükşehir belediye başkanları ile.


Ancak bu belgeler belli kişilere belli dönemler de verilir. Kendi içinde bulunan çeşitlere göre devlet memurlarına, şahıslara ve bakanlara göre verilir.


Diplomatik pasaport kimlere verilir

Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilme imkânı veren yeşil pasaport konusu arama motorlarında yoğun bir şekilde aranan konulardan biridir. TBMM eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci v. Pasaport çeşitli meslek gruplarına ayrılarak verilir. ALO 1Vatandaş Etkileşim Merkezi’ni arayarak eşil pasaport başvurusu için randevu alabilirsiniz.


YEŞİL PASAPORTU KİMLERE VERİLİR ? Zira bu pasaport türü için bazı şartlar aranmaktadır. Süresi: En az ay, en fazla yıldır. Diplomatik pasaport ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Bu pasaport diğer pasaportlardan farklı olarak siyah bir renge sahiptir ve bu pasaport herhangi bir harca tabi tutulmayan.


Devlet adına yurt dışı göreve gönderilip diplomatik ya da hususi pasaportu olmayanlara verilen bir pasaporttur. Vatandaşlar pasaport renkleri ne anlama gelir bilmediği için başvuru yapan kişilerin bu konuda aklında büyük soru işaretleri. Geçici pasaport, Türkiye‘de kullanılan pasaport türünden biri. Hizmet pasaportu ya da hizmet damgalı pasaport olarak adlandırılan gri pasaport, yaygın olarak gri pasaport olarak biliniyor.


Diplomatik pasaport kimlere verilir

Yurt dışına devlet tarafından görevlendirilen kişilere verilen, görev süresi boyunca geçerliliği bulunan gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi birçok ülkeye vizesiz geçiş hakkı tanıyor. ARTLARI NELERDİR ve NASIL BAŞVURULUR? Yurt dışı seyahati planlayan kişilerin seyahatten önce pasaport başvurusu yapması, seyahat edeceği.


HUSUSİ KİMLERE VERİLİR ? Birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T. Bu, hamiline sahip olduğu bazı h. Kısacası yeşil pasaport devlet memurlarına verilir diyebiliriz nacak her devlet memuru da yeşil pasaportu hemen alamaz belli kuralları vardır. Yeşil pasaport kimlere verilir ? Zaten Türkiye’de kamu görevlisi olarak çalışan kişilerin yaklaşık %5’i bu pasaporta hakkına sahip olabiliyor.


BORDO PASAPORT KİMLERE VERİLİR ? Devlete hizmet eden farklı seviyelerde ki kişilere makamlarına göre yeşil, gri veya siyah pasaport verilmektedir. Normal vatandaşlara.


Diplomatik pasaport kimlere verilir

M üyesi olmayan bakanlara,valilere, Anayasa mahkemesi başkan ve üyeleri ile Yargıtay,Danıştay gibi Askeri Yargıtay,Askeri Yüksek İdare mahkemesi gibi kişilere verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.