4 Mart 2019 Pazartesi

E devlet ikametgah alma

Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinizi sorgulayabilir, barkodlu ikametgah belgesi oluşturabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Ekleyen Negatif sene önce sene önce. Birçok kişi farklı nedenlerden dolayı ikametgâh belgesi almak durumunda kala.


E - devlet üzerinden ikametgah adresi öğrenmek istediğinizde karşınıza önce bir bilgilendirme yazısı çıkar. Bununla birlikte, mobil. Yukarıda yer alan sayfayı ziyaret ederek ilk olarak "Kimliğimi Şimdi Doğrula" işlemini yapınız. Bu videomuzda sizlere e - devlet kapısından ikametgah belgesi nasıl alınır bunu anlattık.


Bu sorgulamayı yaparken önemli olan husus aradığınız kişinin oy kullanma yetkisinin olup olmadığıdır. Yani siz herhangi birinin. Devlet ’te herhangi birinin.


E devlet ikametgah alma

Eğer e - devlet üzerinden ikametgah değişikliği yapmak istemezseniz bir diğer alternatif ise nüfus müdürlüklerini ziyaret etmek kalıyor. Yeni yerleşeceğiniz konut boş ise herhangi bir belgeye ihtiyaç duymayacaksınız. Linke tıkladıktan sonra karşınıza e - devlet kimlik doğrulama sayfası gelecektir.


Günümüzde çok sayıda işlemi dakikalar içerisinde İnternet üzerinden hiçbir kamu kurum ve kuruluşuna gitmeye gerek kalmadan halledebiliyoruz. Bu işlemlerden bir tanesi de ikametgah belgesi alma işlemi. Ve bu kentleşme içerisinde yaşamaya ise ‘’ikamet’’ demektir.


Türk vatandaşlarının her birinin sadece bir ikamet adresi vardır. Kurulan yeni sistem sayesinde artık muhtarların yanı sıra nüfus müdürlerinden yada e - devlet şifreniz varsa e - devlet üzerinden ikametgah alınabiliyor. Fakat yine yasaların.


Hızlı bir şekilde vakit kaybetmeden İkametgah belgesi almak için kurulan e - devlet sistemi ile artık çok kolay. Bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz üzerinden e - devlet sistemine giriş yaparak kolaylıkla adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz.


E devlet ikametgah alma

Ancak e - devlet sistemi adres değişikliği. Daha sonra sağ üst köşeden “Sisteme Giriş” butonuna tıklayın ve TC Kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. Daha sonra Ana sayfada yer alan “ e -Hizmetler” seçeneğine tıklayın yada üst kısımdaki arama kutusuna “Yerleşim.


Günlük hayatta bir çok kişi gerekli sebeplerden dolayı ikametgah belgesi almak zorunda kalabiliyor. Bildiğiniz üzere bu belgeyi eskiden sadece muhtarlıklar vasıtasıyla alabiliyorduk.


Ancak gelişen teknoloji ile birlikte ikametgah belgesini internet üzerinden alma imkanı doğdu. Artık internet üzerinde e - devlet sistemi sayesinde çok basit bir yolla ikametgah belgenizi. E - devlet şifreniz bulunmuyorsa e - devlet şifresi nasıl alınır konumuzu inceleyebilirsiniz.


Sisteme girdikten sonra yapmanız gereken sol panelde bulunan E -hizmetler sekmesine tıklamaktadır. Bürokrasik işlemlerin olmazsa olmazı ikametgah belgesi artık e - devlet kapısından zahmetsizce temin edilebiliyor. Nüfus Müdürlükleri aracığıyla da alabilir hale gelmiştir.


E devlet ikametgah alma

Belgeyi almak isteyen kişi giriş için TC kimlik numarası ve şifresini girerek sisteme girebilir ve ikamet belgesini görüntüleyebilir. Bu anlamda son değişim ikametgah belgesi alma konusunda yapıldı. Daha önce sadece kendiniz için belge alabildiğiniz sistemden artık.


E devlet i Nüfus dairelerine gidip onca saat bekleyerek ikamet belgesi aldığımız o günler geride kaldı. Adres bilgilerinizi yani ikametgah belgenizi hiç vakit kaybetmeden ve oturduğunuz yerden öğrenmek, değişiklik bildirmek ve dökümlerini almak çok kolay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.