5 Mart 2019 Salı

E pasaport randevu

E postası olmayan kişiler ALO 1çağrı merkezini arayalarak randevu talep edebilir. Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış.


Yazar: Özgür Aydın. Birçok kişinin merak konusu olan pasaport ile ilgili bu içeriğimizde “ Pasaport randevusu nasıl alınır, pasaport işlemleri nelerdir, pasaport ücretleri ve harçları ne kadar, pasaport çeşitleri nelerdir ve pasaport almak için gerekli belgeler nelerdir” gibi tüm sorularına cevap bulabileceksiniz.


Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları Düsseldorf Türk Konsolosluğundan e-pasaport işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Yeni pasaport kaç para? Yurtdışı temsilcilikler için randevu verilmeyecektir.


Bu uygulama ile e-pasaport için kişiler daha önce randevu alıp nüfus müdürlüklerinde yaşanacak kalabalıkları engelleyecek. Tüm bu pasaportların da belirli bir süreye kadar yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca başa bir şey gelsin istemeyen, pasaportunun kopyalanmasını istemeyen kişiler hızlı bir şekilde pasaport yenileme işlemi yapmak.


Başvuru için öncelikle aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayın. E-Pasaport İşlemleri Nasıl Yürütülür? E-PASAPORT BAŞVURULARI.


Elektronik pasaport başvuruları önceden randevu alınmak suretiyle gerçekleştirilmektedir.

Burada pasaport randevu al butonu üstüne gelip tıklayınca karşınıza ayrı seçenek açılıyor burada başvuru yapacağınız pasaport çeşidini seçmeniz gerekiyor. Karşınıza çıkan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan “ RANDEVU AL” butonuna tıklayıp randevu işlemine başlayabilirsiniz.


Tüm pasaport çeşitleri (hususi, umuma mahsus, hizmet ve diplomatik pasaportlar) için kullanılabilen. Her ne kadar işlem yapmak için randevu almak zorunda değilseniz de, e-pasaport randevusu aldığınız zaman sıra bekleme derdinden kurtulmuş olursunuz. E-pasaport için randevu almak önerilir.


Eğer yurtdışına gidecekseniz pasaporta ve vizeye ihtiyacınız vardır. Sözkonusu randevu sadece yeni pasaport müracaatı için geçerli olup diğer konsolosluk işlemleri için de randevu alınması gerekecektir. Başkonsolosluğumuz tarafından randevu verilmesi mümkün değildir. Pasaport üzerinde herhangi bir meslek hanesi yer almamaktadır Fakat başvurunuzu yapacağınız sırada yaptığınız meslek hakkında sizlerden bilgi alınır.


Pasaport işlemleri sayfası açıldıktan sonra, bilgilendirme ekranını geçmek için “Kabul Ediyorum” seçeneğine. Randevu başvuru sahibi tarafından şahsen alınmalıdır. Eski dönemlerde var olduğu gibi, uzun bir süre pasaport yenileme işlemleri için zaman kaybetmeye artık gerek yoktur.


Bu pasaport okuyucular sınır geçişlerindeki ile aynı işleve sahiptir. Kimlik, ehliyet ve pasaport için güne kadar uzayan randevu sürelerine son verildi. Aşağıdaki bilgileri rehber alarak kolayca pasaport randevusu alabilirsiniz. E pasaport almak için telefondan randevu almak istiyorsanız ALO 1çağrı merkezini arayabilirsiniz.


Bu sorulara doğru yanıt verdikten sonra yeni randevu alabilirsiniz. Daha önceden Emniyet Genel Müdürlüğünde dağıtılan pasaportlar için bundan böyle tek yetkili makam Nüfus Müdürlükleri olmuştur.

Pasaportlar eski tip pasaportların kimlik sayfalarında bulunan pasaport numarası, a soya uyruk, doğum tarihi, kimlik no, düzenleyen makam, düzenlenme ve geçerlilik tarihi vb. Online sayfamızda görülen randevuların mümkün olan en erken randevular olduğunu ve başka randevu imkânının olmadığını bilginize sunarız. E -posta mesajlara, resmi tatil günleri hariç, saat içerisinde yazılı veya sözlü yanıt verilmektedir.


Hangi işlem için randevu talep ediyorsanız o bölümü seçiniz. Ad ve Soyadı yazarken Türkçe karakterler kullanınız. Adres hanesine şehrinizi veya tam adresinizi yazınız. Sizinle birlikte kaç kişiye randevu alacağınızı seçiniz.


Ancak, randevu sayfasındaki “ e-pasaport başvuru randevusu almak istiyorum” başlığı üzerinden eşiniz veya çocuklarınız için de e-Pasaport başvuru randevusu alabiliyorsunuz, o ayrı. Yani onlar için randevu alabilirsiniz ama onların yerine randevuya gidemezsiniz.


Sizlere en uygun olan saat aralığını seçerek, kişisel bilgilerinizi doldurarak ve yapmak istediğiniz işlemi belirterek dakikalar içerisinde randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.