29 Mart 2019 Cuma

Ehliyet yenileme icin gerekli evraklar

Aşağıda sıraladığımız ehliyet yenileme gerekli evrakları eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek isteyenler, kimlik bilgilerinde değişim nedeniyle değiştirmek isteyenler, yıpranma nedeniyle değiştirmek isteyenler ve kayıp çalıntı nedeniyle değiştirmek isteyenler için geçerlidir. Ehliyet yenileme için gerekli evraklar nelerdir? EHLİYET YENİLEMEK İÇİN HANGİ ADIMLARI TAKİP ETMELİYİZ?


Aşağıda sıralayacağımız belgeleri temin ederek, randevusunu aldığınız ve ücretini yatırdığınız ehliyet yenileme başvurunuza gidebilirsiniz. Dijital ehliyet başvurusu yaparken sizden istenen gerekli belgeler ve evraklarla alakalı bilgilerle alakalı olacak içeriğimiz.

Daha önce “dijital ehliyet ” nedir duymadıysanız size bu yazımızda tüm detayları ile ele alacağız. Dijital ehliyet kartı başvurusu için gerekli olan evraklar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak hizmet veren Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından kamuoyuna açıklanmıştır. Söz konusu belgeler talep edilen kartın türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.


Bu nedenle, başvurusu yapılacak olan akıllı karta göre gerekli olan. Teni cipli sürücü belgesi için sizden Polis Vakfı Harcı ve Değer Kağıt Bedeli tahsil edilecektir. Yeni düzenleme ile birlikte ehliyet almak isteyen adayların izlemeleri gereken yolları derledik. Yeni ehliyet teslimi ise yaklaşık olarak gün içinde yapılıyor.


Ehliyetini kaybedenlere kayıp ehliyet cezası kesilmiyor.

Sadece ehliyet kayıp bedeli olarak ehliyeti çıkarmak için ücret ödeniyor. Kayıp ehliyet veya çalıntı ehliyet durumunda gerekli bazı belgeleri hazırlamanız. Kimlik kartı başvuruları için öncelikle randevu almak ve gerekli.


Söz konusu ehliyet yenileme için gerekli olan belgelerin listesi şu şekildedir: T. Bu periyotlar ehliyet sınıfına göre değişiklik göstermektedir. Yine motosiklet, otomobil, traktör, iş makinesi sınıfındaki araç sürücülerinin ehliyet yenileme süresi yılda bir yapılacaktır. Eski sürücü belgesi. Sürücü sağlık raporu.


Eğer hala ehliyetinizi yenilemediyseniz. Ancak ehliyeti neden yenileyeceğiniz konusu önemlidir. Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürücü belgeniz, belirttiğiniz adrese gün içerisinde teslim ediliyor. Cevapları yazımızda.


Randevu ve Güncel Ücreti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ehliyet üzerine yapılacak olan işlemler artık emniyet genel müdürlüklerinde değil, nüfus müdürlüklerinden yapılacak.


Kimlik ve ehliyetler çipli sisteme geçildiği için yenileniyor. Peki ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyeti olup yenilemek veya sürücü belgesini yeni alacak olanların ehliyet alımı sırasında bazı evrakları hazırlaması gerekmektedir. Herhangi bir nedenden ehliyet değiştirme ya da yeni ehliyet çıkarma işlemi yapmanız gerekiyorsa ilk yapılması gerekenleri araştırdık. Tüm Sonuçları Göster.


Kimlik, pasaport ve ehliyet yenileme için gerekli belgeler evraklar neler? Nüfus Cüzdanı - Yeni. Var olan ehliyetini yenilemek isteyenler, gerekli evrakların neler olduğunu araştırırken, ehliyet yenileme. Bu aşamada ehliyet yenileme için gerekli evraklar nelerdir sorusunu da cevaplayacağız.


TL kağıt bedeli, 2TL ise hizmet bedeli, ödeme yaptığınızda her iki ödeme için iki farklı kağıt alıyorsunuz. TL kart bedeli ve ek olarak 25TL hizmet bedeli ödemeniz gerekiyor. Yenileme Eğitimi sonrasında kimlik kartınızı yenilemek için hazırlamanız gereken bazı evraklar vardır.


Bu evrakların tam listesini aşağıda bulabilir ve belgeleri indirerek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.