10 Nisan 2019 Çarşamba

Pasaporta telefon kaydı kaç tane

Pasaporta telefon kaydı kaç tane

Gsm operatörlerine ait olan kurumlarda ya da işletmelerde bu işlemi kısa sürede yapabiliyorsunuz ya da dilerseniz e-devlet adresi üzerinden online olarak da bu süreci başlatabilir ve işlemlerinizi bir kısmını online olarak da yapabilirsiniz. Peki, telefonu pasaporta kaydetmek isteyenler için IMEI kayıt.


Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 1günü geçmişse yeniden yurt dışında gidiş dönüş yapmanız gerekiyor. Pasaporta yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor.


E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda pasaport ile ilgili bir evrak istenmiyor. Abone merkezinden kayıt yaptıracağınız zaman pasaport sahibinin bizzat pasaportuyla veya yurt dışı çıkış ve dönüş makbuzuyla başvuru yapması gerekiyor. IMEI kaydı yapılmayan cihazlar yukarıda da söylediğimiz gibi 1gün içerisinde deaktif olurlar.


Pasaporta telefon kaydı kaç tane

Ancak cihaz için kayıt yapılıp vergi ödemesi yapıldığında tekrar kullanılabilir. TL arasında adet telefon kaydı yapılabiliyor diye biliyorum. TL uygulamaya geçerse, değişir mi bilmiyorum şahsen. TL civarı kayıt yaptırmak ve Cep telefonu ana bayilerine sorabilirsiniz.


Pasaporta telefon kaydı kaç tane

Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Sonrasında bu cihazı kullanabilmek için gerekli şartları sağlayan bir pasaport sahibinin 170. TL’lik harç ücretini ödeyerek kayıt yaptırması gerekiyordu.


Pasaport telefon kaydı yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan temel belge. Ancak son yıllarda getirilen cep telefonlarının sayılarında yaşanan artış nedeni ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir dizi yeni önlem aldı. Kayıt yapılan Pasaport üzerine senede bir yeni kayıt alınabilir. Kayıt işlemi yapılmayan cihazlar içerisine Türk Sim Kartı takıldıktan 1gün sonra iletişime kapanırlar.


Böylece, farklı bir pasaporta IMEI kaydı yaptırılarak yurt dışından gelen telefon (hat, yani SIM kart başkasının üzerine kayıtlı görünse de) kullanılabiliyordu. Ayrıca IMEI kaydı için de işletme ücreti ödeniyor. Detaylar haberimizde. Eğer yurt dışından telefon getiriyorsanız cihaz ve pasaportunuzun size ait olması gerekiyor.


IMEI kaydı için kişiye ait yurda giriş yapılan belgenin son üç yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarih üzerinden 1günlük hak düşürücü sürenin geçmemiş olması gerekmektedir. Son değişiklikle birlikte, bu telefon ların kullanım süresi 1gün olarak belirlendi. Yurt dışı telefon kaydı için genel bilgiler.


Yurt Dışından Çift Sim Kartlı Cep Telefonu Getiren Vatandaşların Telefonlarını Telekomünikasyon Kurumuna Kayıt Ettirebilmeleri İçin İki Pasaport Gerekiyor. Son yıllarda ülkemizde akıllı telefonların pahalı olmasından dolayı bir çok kişi yurtdışından telefon getirip pasaportuna işleterek kullanmayı tercih ediyor.


Bir pasaport ile kayıt yaptırdıktan sonra iki yıl boyunca o pasaporta başka cep telefon IMEI kaydı yaptıramıyorsunuz. E-Devlet) cep telefonu IMEI kaydı nasıl yapılır?


Cihaz kaydı nasıl yapılır sorusu için en altta ilişkili haberlerde yurtdışı telefon kayıtı nasıl yapılır resimli anlatımla detaylara ulaşabilirsiniz. Yurtdışından gelirken getirilen cep telefonu kaydı vergisini. Unutmadan kayıtsız 1gün cihazı kullanabilirsiniz.


Bir kaydı nasıl etiketlerim? Kaç tane kayıt yapabilirim? Kayıtlarımı nasıl paylaşabilirim ve onları nasıl bilgisayarıma indirebilirim? Telefonumu değiştirirsem kayıtlarıma ne olur?


Telefon numaramı değiştirirsem kaydıma ne olur? Bu soruyu kendim için sordum. Evde sıkılan herkesin yaptığı gibi ben de evimdeki eski eşyaları gözden geçiriyordum.


Neden Blog Yazıyorum? Büyüdüğümü Ne Zaman Fark Ettim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.