30 Mayıs 2019 Perşembe

Günlük neden yazılır

Yaşanılan, tanık olunan olaylar kişinin kendi duygu ve düşünceleri ile yazılır. Gözlem ve kişisel izlenimler ile yaşanan olaylar özgün bir şekilde anlatılır. Kısa ve özlü ifadeler kullanmaya dikkat edilmelidir. Ayrıca gün sonunda olaylara farklı bir açıdan da bakmanıza yardımcı olur.


Yazarın hayatından izler taşıyan günlük, okuyucunun üstünde onun hayatını izliyormuş hissini.

Buna karar verdikten sonra. Elinizin altın kağıt ve kalem olduğu sürece günlük yazabilirsiniz. Eline kağıdını ve kalemini alıp günlük yazmaya başlayabilirsin.


Nasıl iyi bir günlük yazılır. Zor olan ise günlük yazmayı süreklilik haline getirmektir. Birkaç basit adımda bunu nasıl yapacağını anlatmaya çalışacağım. Günün tarihi yazılır.


Bir günlük insanın en derin düşüncelerini, hislerini, fikirlerini.

Amaçlanan yere ulaşma yolunda ya da karşılaşılan engelleri atlatmak adına temel. Gerçekler, yaşanılanlar değiştirilmeden, çarpıtılmadan yazılır. Tarih, biyografi, anı için birer belge değeri taşırlar.


Her olay, olgu günlük konusu olabilir. Her türlü anlatım biçiminden ve tekniğinden yararlanılır. Kimi roman ve öykülerde " günlük ", bir anlatım biçimi olarak kullanılabilir.


Hibeler genellikle geri ödeme gerektirmeyen federal sponsorlu paralardır. Defter hazır bir taslak yardımı ile rahat okunabilir ve takibi kolay bir formatta düzenlenmelidir. Düzenlenen raporda günlük hava durumundan çalışan işçi sayısına saha içerisinde ki faaliyetlerde kullanılan makine teçhizata kadar.


Her yılın Ocak günü büyük planlarla başlar, günlük planlar yapılır “işten dönünce spor salonuna gideceğim”, “her gün 1sayfa kitap okuyacağım”, “her pazar evi temizleyeceğim” gibi planlar. Ancak bu planlar, tabii olarak, başarısız olurlar.


Blog yazmak oldukça uzun zamandır aklımda olan bir fikirdi ancak blog nedir ve neden yazılır sorularına aradığım cevabı bulamadığım için bir türlü başlayamadım. Neden günlük tutmalıyız, günlü. Bu zamanlarda genelde kendi kendimizi eleştirir. Lakin nasıl yazıldığını azçoğumuz bilmemektedir.


Bu nedenle “Göz önü” kelimenin nasıl yazdığını derledik. Görülebilen yakın yer anlamında kullanılır.

Bu kelime genellikle “Gözönü “ şeklinde yanlış yazılmaktadır. Peki bu kelime ayrı mı yoksa bitişik mi. Kişinin öz benliği ile baş başa kaldığı bir ortam olarak da adlandırılan günlükler içten ve samimi bir üslup ile yazılır.


Kişi nasıl ki zihninde belirli bir düşünceyi tekrar ederken kendi kendisiyle samimi bir biçimde konuşuyorsa, günlüğe aktardığı. Gerçek bir günlük burç tahmini, en hızlı hareket eden ‘astrolojik gezegen’ olduğu için ayın hareketine dayanmaktadır. Bunun nedeni, ayın her iki ila iki buçuk günde bir işaretleri değiştirmesidir. Ay, bir astroloji doğum.


Hepimiz günlüğümüzü ilk olarak okulda verilen ödevle başladık ama bu alışkanlığımızı devam ettirenler de oldu. Peki günlük yazmayanlar neden günlük tutmalı? Birçok günlük zamanla biyografi halini alır.


Günlüğün edebiyata katkısı nedir? Anı ise aradan zaman geçtikten sonra yazılır. Fıkra diğer adı ile köşe yazısı herkesin günlük hayat içerisinde karşılaştığı, okuduğu bir yazı çeşididir. Bu yazı çeşidi gazetelerde, dergilerde belli bir köşede yayınlanmaktadır.


Her gün milyonlarca okura ulaşan fıkra, okuru etkileyen, bilgilendiren bir yazı çeşididir. Ancak bir yerde filanca konuyu çalıştım, cümlesini gördüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.