30 Mayıs 2019 Perşembe

Madrid protokolü marka tescili

Madrid Protokolü İle Tescilin Avantajları Nelerdir? Tescil edilmiş veya tescil başvurusu yapılmış bir marka için yapılacak ülkesel müracatlarda ayrı ayrı dilde ve ayrı ayrı ücret ödemek yerine tekbir kanaldan tek bir ödeme ile tescil müracatı yapılır. Maliyeti ve tescil süresi en uygun olan başvuru sistemidir. Madrid Sisteminin iki adet temel amacı bulunmaktadır.


Madrid protokolü kapsamında akit taraflarda marka tescil başvurusu yapabilmek için menşe ofiste tescil edilmiş veya başvuru halinde bir markaya sahip olmak zorunludur. Marka Tescili (3) Patent (2) Yurtdışı Marka Tescil (1) Arşivler.

Akit taraflarda yapılacak başvuru için kullanılacak marka örneği menşe ofisteki marka örneğiyle birebir aynı olmalıdır. Yurtdışı marka tescili ile markanızı uluslararası alanda güvence altına alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret.


Sizler ile daha önce marka ile ilgili yazdığımız yazımızda markanın tanımını, marka çeşitlerini, neden bir markaya ihtiyaç duyduğumuzu, marka ismine nasıl karar vermemiz gerektiği ve marka tescil sürecinin ülkemizde nasıl olduğu hakkında birçok bilgiyi paylaşmıştık. Firmalar kurulurken Ticaret Odalarından kendilerine bir unvan belirlemek durumundadırlar. Bazı firma sahipleri bu unvanın kendisine “ marka hakkı” verdiğini zannetmektedirler.


Sistem, anlaşmaya taraf olan menşei ülkeden marka başvurusu yaparak, birçok ülkede yurtdışı marka tescilini mümkün kılan bir yapıdadır. Markaların uluslararası tesciline ilişkin iki anlaşma vardır.

YURTDIŞI MARKA TESCİLİ. Madrid protokolü ile birlikte her bir ülkede ayrı ayrı başvuru yapma ve marka tescil süreçlerini tekrar tekrar yapma sorunu ortadan kalkmıştır.


Madrid protokolünün sağladığı bir diğer kolaylık başvurudan sonra CTM ülkeleri de seçilerek tescil talep edilebilir. Madrid başvurusunda yazışmalar WIPO ile yapılır. Benelüx Ofisi`ne yapılan başvuru, bu üç ülkeye yapılmış olarak değerlendirilir. Japonya’da ücretler iki aşamada ödenmektedir.


Uluslararası tescil sistemi yurtdışında pazar payı olan firmalara çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Aynı şekilde sorgulaması da mümkündür.


Yurtiçi ve yurtdışında marka tescili patent tescili tasarım tescili ve takip hizmetlerinin yanında, bu fikri ve sınai haklar ( marka hukuku patent hukuku tasarım hukuku ) için hukuki hizmetler de sunmaktadır. Yurtdışı tescil işlemleri prosedür ve masraflar açısından ülkemizde yapılan marka tescil başvurularına göre daha zordur.


Tek bir başvuru yapılarak, tek bir dil kullanılarak ve tek bir ücretle birden fazla ülkede uluslararası tescilini gerçekleştirmek mümkündür. Madrid protokolüne göre uluslararası marka tescilinin sağlanabilmesi için öncelikle marka ’nın Türkiye’de tescili veya tescil başvurusun yapılmış olması gerekmektedir. Protokol çerçevesinde ayrı ayrı incelediklerinden başvurunun bir ülkede reddedilmesi diğer ülkeleri etkilememektedir.


Turkey is only a member of the Protocol. Therefore, it accepts applications from only the States which are party to the Protocol or from the States which are party to both the Agreement and the Protocol. Türkiye’nin de üyesi olduğu bir takım anlaşma ve protokoller sayesinde uluslar arası marka tescili tek bir merkezden yönetilmekte ve maliyetler düşmektedir.


Türk Patent Enstitüsü tarafından yürütülmektedir.

DOĞRUDAN TESCİLİ İSTENEN ÜLKEDE BAŞVURU Tek tek her ülkenin yetkili Patent ve Marka Ofisine ulusal basvuru yaparak, münferit tescil basvurusu da yapılabilmektedir. WIPO kanalı ile yapılan yurtdışı marka tescil müracaatlarında ayrı ayrı dilde ve ayrı ayrı ücret ödemek yerine tek bir kanaldan tek bir ödeme ile tescil müracaatı yapılabilmektedir. Marka tescil marka ve patent tescil hizmetleri marka yenileme için başvuru ve yeni marka tescili danışmanlığı.


Markanızı, ürün ve hizmetlerinizi koruyun markanızı tescil ettirin. Firmamız marka ve patent konusunda en iyi danışmanlık hizmetini vermeyi garanti eder. Sizde hemen bir marka uzmanımızla görüşmeye başlayın.


Tescil talep edilen ülkelerde, marka tescili ilgili ülkelerin kendi ulusal mevzuatları doğrultusunda değerlendirilmekte ve tescil uluslararası marka tescili olarak tanımlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.