30 Temmuz 2019 Salı

Ikametgah alma e devlet

Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinizi sorgulayabilir, barkodlu ikametgah belgesi oluşturabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Bu sistem sayesinde vatandaşlar, birçok işlemini yerinden bile kalkmadan kolayca ve kısa sürede gerçekleştirmektedir.


Oldukça güvenilir olan bu sistemden birçok belgenin çıktısını da almak mümkündür. E - devlet üzerinden ikametgah adresi öğrenmek istediğinizde karşınıza önce bir bilgilendirme yazısı çıkar. Eğer e - devlet üzerinden ikametgah değişikliği yapmak istemezseniz bir diğer alternatif ise nüfus müdürlüklerini ziyaret etmek kalıyor.


Yeni yerleşeceğiniz konut boş ise herhangi bir belgeye ihtiyaç duymayacaksınız. Bununla birlikte, mobil. Ve bu kentleşme içerisinde yaşamaya ise ‘’ikamet’’ demektir. Türk vatandaşlarının her birinin sadece bir ikamet adresi vardır.


Bu işlemlerden bir tanesi de ikametgah belgesi alma işlemi. Fakat yine yasaların. E devlet i Nüfus dairelerine gidip onca saat bekleyerek ikamet belgesi aldığımız o günler geride kaldı. Adres bilgilerinizi yani ikametgah belgenizi hiç vakit kaybetmeden ve oturduğunuz yerden öğrenmek, değişiklik bildirmek ve dökümlerini almak çok kolay.


Devlet ’te herhangi birinin. Bu sorgulamayı yaparken önemli olan husus aradığınız kişinin oy kullanma yetkisinin olup olmadığıdır. Yani siz herhangi birinin. E - devlet şifreniz bulunmuyorsa e - devlet şifresi nasıl alınır konumuzu inceleyebilirsiniz.


Ikametgah alma e devlet

Burada kendiniz için ikametgah belgesi yada eş çocuk içinde ikametgah belgesi alacağınızı seçip “Devam Et” deyin. Bir iş başvurusu yaparken, ya da resmiyet gerektiren herhangi bir işinizi halletmek istediğinizde sizden ilk olarak istenen belgelerden biri de ikametgâh belgesidir. Daha sonra tekrar bir ekran gelmektedir. Nüfus Müdürlükleri aracığıyla da alabilir hale gelmiştir.


Ikametgah alma e devlet

Kurulan yeni sistem sayesinde artık muhtarların yanı sıra nüfus müdürlerinden yada e - devlet şifreniz varsa e - devlet üzerinden ikametgah alınabiliyor. Hızlı bir şekilde vakit kaybetmeden İkametgah belgesi almak için kurulan e - devlet sistemi ile artık çok kolay.


Kimliğimi doğrula kısmına gelerek gerekli olanı seçerek T. E - devlet tarafından vatandaşların hizmetine sunulan bir diğer hizmet, ikametgâh belgesi almaktır. Bu anlamda son değişim ikametgah belgesi alma konusunda yapıldı. Daha önce sadece kendiniz için belge alabildiğiniz sistemden artık.


Слушать) (Скачать) 00:30. Söz konusu yenilik, “ Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi ” kapsamında oldu. Alma Vatandaşların en fazla talep ettiği belgeler arasında yer alan ikametgâh evrakı artık e - devlet üzerinden alınabilecek.


TÜRKSAT’ tan yapılan yazılı açıklamada, ikametgâh belgelerinin, nüfus müdürlüğüne veya muhtarlığa gitmeden turkiye. Eğer bunlara sahip değilseniz, elektronik imzanıza bu hizmeti sağlayan özel şirketlerden belirli bir ücret karşılığında sahip olabilirsiniz. Mobil imza hizmetini yalnızca Turkcell ve Avea GSM.


Bürokrasik işlemlerin olmazsa olmazı ikametgah belgesi artık e - devlet kapısından zahmetsizce temin edilebiliyor. Sisteme girdikten sonra yapmanız gereken sol panelde bulunan E -hizmetler sekmesine tıklamaktadır.


Ikametgah alma e devlet

E -devletten ikametgâh belgesi almak artık mümkün. Ekranın sol tarafında bulunan N harfine tıklayarak veya arama bölümünü kullanarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetleri görüntülüyoruz.


Nüfus Genel Müdürlüğü menüsü üzerinde Adres Değişikliği Bildirimi bölümünden kolayca alınmaktadır. Bu sekme üzerine gerekli bilgileri giriş yaptıktan sonra kimlik doğrulama butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.