Tüm Maddeleri Ve Önemi adlı yazını çok taktir ettim. Millî iradeyi temsil. Anadolu’da büyük yankı oluşturan bu antlaşma, 1. Yunanistan ülkesinin Bursa ve Edirne illerimizdeki çevrelere hakimiyet kurmak istemesidir.
TBMM bu antlaşmayı tanımadı. Antlaşmayı kendisi değil, İstanbul Hükümeti imzalamıştı.
Mustafa Kemal Türk milletini yok sayan, Türk vatanının. Kütüphane kaynakçalı bilgilerdir ödeviniz için kullanabilirsiniz. Tek sayfa çıktı alımına uygundur. Bu antlaşmanın önemli.
Mebuslar Meclisinin onayından geçmediği için hukuken geçersiz bir anlaşmadır. Mandacı güçlerin belirlenmesi aşamasında yaşanan tartışmalarda çıkış noktası o bölgede yaşayan insanlar değil hep güç politikaları olmuştur. Emperyal çıkarlara hizmet etmediği zaman büyük vaadler birden geçersiz hale gelmiştir. Mebusan Meclisinin onayından geçmemiş olması sebebiyle hukuken geçersiz bir antlaşma olarak görülür.
Osmanlı’nın sonunu hazırlamıştır.
San Remo Konferansı toplandı. Bu nedenle bu antlaşmanın üzerinde dikkatlice durmak gerekir.
Daha önce Zitvatorok ve Ferhat Paşa antlaşmasının önemi adlı yazıda bu iki antlaşmanın önemine değinmiştik. Dünya savaşı sonrasında İtilaf Dev. O dönemde Macar toprakları Alman idaresine girmiş ve Alman birliği Avrupa’da büyük bir güç haline. Theodosios tarafından aynen kabul edilmesi Hunların bölgedeki üstünlüğünü ortaya koymuştur.
Sonuçları Kanun-i Esasi’ye göre uluslararası bir antlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için Meclis-i Mebusan tarafından onaylanması şarttır. Antlaşmasının önemi ve maddeleri üzerinde kısaca durduk.
En son olarak Avusturya İmparatorluğuna kadar uzanan fetihlerin so. Devletlerinin üstünlüğüyle sona eren I. Vestfalya (Westphalia) antlaşması önemi nedir ? Political Science Indian Subcontinent Studies abdlkdr.
Sevr antlaşmasının şartlarına. Sadece Avrupa’da değil, küresel siyasette de ciddi bir etkisi oldu. SEVR ANTAŞMASI OSI. Hüseyin Kaptan Gradaşçeviç. Kapitülasyonlar kaldırılmış oldu.
Azınlıklarda Türk vatandaşı sayıldı iç çatışmalar sona erdi. Türkiye’den savaş tazminatı alınmadı.
Lozan ile zaten var olan petrol ve diğer madenlerimizi çıkarıyoruz. Kadeş Savaşı’nı sonlandıran, Mısır Firavunu II. Ramses ile Hitit Kralı III. UŞİ ANTLAŞMASININ ÖNEMİ NEDİR ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.