1 Ekim 2019 Salı

Ingiltere nin bitki örtüsü

Alçak arazilerde görülen meşe ormanları, yükseklerde yerini huş ve çam ağaçlarına bırakır. Midlands, Pennine Dağlarının güneyindedir. Bu bölge büyük bir yayladan meydana gelir. Kuzeydeki tebeşir kayalıklar Chiltern Dağlarını ve Doğu Anglia Dağlarını kapsar.


Ada ülkesi olan İngilterenin iklimi ve bitki örtüsü hakkında bilgiler. Avrupanın kuzeybatısında yer alır.

Britanya’nın büyük bir kesimi kıraç arazidir. Bitkiler yetişebilmek için besin maddesi, su ve sıcaklığa ihtiyaç duyar. Orman, bozkır, çayır, maki gibi. Bu özellikler bakımından yeryüzündeki ortam şartları, büyük farklılıklar gösterir.


Bazı yerlerde çok uygun özellikler bulunurken bazı yerler son. Adanın bitki örtüsü sanayileşme ile birlikte değişmiştir. Bugünkü bitki örtüsü ülke topraklarının üçte birini oluşturan küçük koruluklar, sık çalılıklar ve iğne yapraklı ağaçlıklar halindedir.


Bu nedenle besin maddesi miktarı, güneş ışığı ve su gibi faktörlere göre dünyanın her yerindeki bitki örtüsü farklılık gösterebilir.

Videoda yer alan coğrafya notlarını yazarak çalışmanızı tavsiye ederim. Nijeryalı bitki örtüsü ve fauna. Orada neredeyse hiç yeşil bitki örtüsü yoktur. Gölü’nün diğer tarafında, aksine, sazlık ve papirüs yoğunlaşır.


Yaklaşık 2yıl önce. Boğaziçi’ nin en zengin bitki örtüsü “mezarlık koruları”nda. Bu ağaçlıkları ziyaret edenler, deyim yerindeyse, zaman zaman, yaşayanlar ile ölülerin konutlarını iç içe geçiren o törensi ve melankolik servi topluluklarının görüntüsünü unutamaz. Pera’nın mezarlıkları, “Üsküdar’ın o muhteşem” mezarlığı özellikle anılmış.


Sanayi Devrimi’ nin ilk başladığı yıllırda İngiltere ’ nin nüfusu milyon idi. Bunun sebebi artan doğumlar ve azalan ölümlerdir. Doğumların artmasında fabrikalarda çocuk işgücüne olan talebin fazla olması etkili olmuştur. A) Endemik bitkiler en çok Kuzey Anadolu Dağları kuşağında bulunur.


Türkiye, bitki örtüsü çeşitliliği bakımından zengin bir ülkedir. Senozoik’te gerçekleşmiştir. Ilıman kuşakta yer alan Türkiye’de çok kısa mesafelerde bile. Toprak özellikleri 3. Bitki örtüsünün gelişmesine etki eden faktörler: 1.

Türkiye’ nin güneyinde yeralan Akdeniz’den adını alan bölgemizidir. Bölge batıda Marmaris’in doğusundan başlar ve doğuda Kahramanmaraş’ın doğusunda sona erer.


Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Bitki Örtüsü : Bölgede tipik Akdeniz iklimi görülür. Kıyıda yıllık yağış ortalaması. Yılın büyük bir bölümünün bulutlu yağışlı ve sis-li geçmesi güneşli gün sayısını azaltmıştır.


Amerika Birleşik Devletleri’ nin büyük bir kısmına kara iklim hakimdir. Bu yüzden ülke içinde günlük gece ve gündüz sıcaklık farklılıkları oldukça fazladır. Ayrıca kışları çok fazla soğuk, yaz ayları ise çok sıcak geçmektedir.


Kara iklimi görülmesinin en büyük sebebi ise doğuda ve batıda kıyılarda yer alan sıradağlardır. Beytüşşebap ilçesinde bulunan bin 6rakımlı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylasına bu yıl yüzlerce arıcı akın etti.


Bu yıl ilçedeki tüm yaylalara bin bal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.