23 Eylül 2019 Pazartesi

Matematik buluşları kronolojik sıra

Bilim dünyasında şüphesiz en önemli yeri matematik tutmaktadır. Tıptanteknolojiye kadar her alanda en önemli bilim dalı olan matematik tarih boyunca bu gelişim sürecini sürdürmüştür. Hintler sıfıra benzer bir sembol kullanmışlardır.


Hindistan’dan yayılan sıfır, M. Avrupa’da da benimsenmiş ve kullanılmıştır. El-Harezmi kullanmıştır. John NAPİER tarafından icat edildi. Napier tarafından bulundu.


Matematik Buluşları İlk Logaritma Cetveli. Bütün bu buluşları uygun küçük resimlerle destekleyiniz. Tarih sırasına göre koymayı unutma.


Babilliler ekonomik yapılannın gerektirdiği denklem çözme kök bulma alan ve hacim hesaplama gibi tekniklerin yanı sıra astronomiye olan yakın ilgileri nedeniyle trigonometriyi geliştirdiler. Fark edebilenler için matematik her yerde ve bunun farkında olanlar arasından müthiş insanlar çıkmıştır. Tarihteki en etkili matematikçi ile tanışın.


Bu Pin, Arzu tarafından keşfedildi. O cebiri, sayısal ve geometrik bilinmeyenlerin belirlenmesini a-maçlayan bilim olarak tanımlardı.


Tarihin bakış açısından, olayların tarihleri, tespit zamanlarını dikkate alarak, sırasıyla kaynaklardan belirlendi. Isaac Newton Kimdir? Pisagor okulu üyeleri tarafından.


Bu bilgilere aşağıdan ulaşabilirsin. Keyifli olmasının yanı sıra bilgi verici bir nitelik de taşıdığı için birçok alanda kullanmak mümkündür.


Matematik buluşları kronolojik sıra

Anasınıfından, lise öğrencilerine kadar her yaş gurubunun matematik tarih şeridi yapması mümkündür. Alman fizikçi Werner Heisenberg, kuantum mekaniğinin matris biçimini geliştirdi.


Heisenberg tutulduğu saman nezlesi nedeniyle dinlemeye çekildiği Helgoland adasında, harmonik olmayan salınıcıda kesikli enerji durumlarının açıklanmasıyla ilgili bir problemi çözerek atomun kuantum mekaniğinin geliştirilmesine yönelik programlı araştırılmaların başlangıcını. Evet, doğru okudunuz!


Matematik buluşları kronolojik sıra

Tam 4yıl sonra matematikçiler yeni bir şekil sınıfı buldu! Bu zamana kadar, adını Yunan filozof Plato’dan alan Platonik çokyüzlü cisimlerin (polyhedra) yanı sıra, bilim insanları tarafından bilinen iki farklı sınıf (Arşimedyan ve Kepler) bulunuyordu. O, tarihe adını altın harflerle yazdırmış ve ondan sonra gelecek bütün kadın ve erkeklere ilham olmuş birisi. Bu yazımda sizlere Marie Curie kimdir hayatı ve Marie Curie buluşları neler?


Bahsetmeye çalışacağım. O zamanlara onunla beraber bakarak yaşadığı dönem ile onu beraber yorumlamaya çalışacağız.


Matematik buluşları kronolojik sıra

Ancak Albert Einstein buluşları bunlarla sınırlı olmadığını ve farklı alanlarda da buluşları olduğunu bu yazı ile öğreneceksiniz. Fizikçi kimliğinin yanı sıra başarı dolu hayat hikayesi, dini ve politik alanda ilgi çekici yorumları ile de adından oldukça söz ettirmeyi başarmıştır. Tarih, Felsefe tarihi, Eğitim tarihi hakkında daha fazla fikir görün.


Ayrıca yorumlu bir yazıdır. Yazımızda telif hakkı olduğunu. Doktorluk ve hükümete ekonomi danışmanlığın yanı sıra, çevirmenlik ve diplomatlık da yapar.


Kilise topraklarının kiralarını toplar, fırınları, bira yapımevlerini ve değirmenleri denetler. Bu okulda matematik öğretmeni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.