29 Ekim 2019 Salı

Yeni nufus cüzdanı

Yeni nüfus cüzdanı çıkartmak isteyen vatandaşlarımızın yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Yani yaşından büyük olan vatandaşlarımız yurt içinde il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yurt dışında ise dış temsilciliklere başvuru yapmaları gerekecektir. Ve başvuruda bulunan vatandaşlarımız nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen. Artık eski nüfus cüzdanlarına veda ediyoruz.


Nüfus Cüzdanı yerine kimlik alırken, Evlilik Nedeniyle değiştirirken, Boşanma nedeniyle değiştirirken, Kayıp, Çalıntı Ve Yıpranma Nedeniyle Çıkarmak, Yeni doğan bebeklerin kimliğini çıkarırken NÜFUS CÜZDANI YERİNE YENİ KİMLİK ALMAK İÇİN İSTENEN BELGELER 1- Şuan kullandığınız Nüfus Cüzdanınız.

Bunun ardından gerekli tahkikat yapılarak nüfus cüzdanı düzenlenerek tarafınıza teslim edilir. NÜFUS CÜZDANINI KAYBEDEN KİŞİ YAŞIN ALTINDAYSA yaşın altında olmanız halinde kimlik başvurunuzu " veliniz, vasiniz veya vekaletname ibraz eden kişilerin" tarafından yapılması gereklidir.


Ancak yeni kimlik kartları ile beraber, seri ve cilt numaralarının nerede yer aldığı merak ediliyor. Alt başlıklarda gerekli açıklamalar yapılmıştır.


Yutrdışında Almanya’da Hollanda’da, Belçika’da, Fransa’da Avusturya’da,İngiltere’de İsviçre, Danimarka, Rusya ve diğer yabancı ülkelerde oturan vatandaşlarımız e-devlet şifresiyle aşağıdaki. Herkese merhabalar bu yazımızda sizlere Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı(eski adıyla nüfus cüzdanı ) örneklerini paylaşacağız.


Bildiğiniz gibi artık yeni kimlik kartlarına geçişler başladı.

Bunun için önceden nüfus müdürlüğünden randevu almanız gerekiyor. Ardından nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik kartını çıkartmalısınız. Yeni doğan çocuğa nüfus cüzdanı çıkartma işlemi yapacak olanların randevularını değiştirebilme, iptal edebilme ya da sorgulayabilme hakları bulunmaktadır. Bu sayfada kimlik numarası, isim, soyisim.


Randevu sorgulama sayfası açılmaktadır. Eski Nüfus Cüzdanı seri No yerine geçen yeni kimlik kartı seri no hangisi? Pilot uygulamanın üçüncü aşamasında, Bolu il nüfusunun tamamı uygulama kapsamına dahil edilecek. Kimlik Kartında Bulunmayan T. Yeni kimliğe dair tüm detayları sizler için.


Fakat yeni sistemde kimlik yenileme ücreti nasıl yatırılır sorusunun yanıtı biraz değişiyor. Bu sistemde yeni kimlik kartı çıkarmak için ödemeniz gereken nüfus cüzdanı harcı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla yapılabiliyor.


Nüfus cüzdanı sureti artık noterler aracılığıyla da alınabiliyor. Muhtarlık başvurularıyla aynı prosedürü izleyen noterlerden belge oluşturmak için bir adet vesikalık fotoğraf ve kimlik kartı ibraz etmek ve Türk Lirası işlem ücreti ödemek gerekiyor. Bunun dışında noterler muhtarlıktan farklı olarak, Türkçe dışındaki dillerde nüfus kayıt örneğine.


Bunun yerine size bir süre kullanabileceğiniz bir akağıda geçici kimlik belgesi verilmektedir.

Bu esnada yeni kimlik kartlarınız kargo yolu ile sizlere bir ayı süre içerisinde gönderilecektir. C kimlik kartı olarak geçmektedir.


Bugünlerde ise henüz yeni kullanılmaya başlandığı için yeni kimlik kartı olarak da ifade edildiğini görebiliyoruz. Aynı zamanda yeni nüfus cüzdanı alabilmek için kimlik beyanı yapılabilmesinden dolayı eski nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi kimlik yerine geçebilecek ya da kimlik görevi görebilecek belgelerinde yanınızda bulunması yeterli olacaktır.


Bununla birlikte yeni kimlik ücreti olarak 15TL gibi bir ücret. Peki yeni nüfus cüzdanı başvurusu nasıl yapılacak ve istenilen belgeler. Tasdikli Nüfus Cüzdanı Sureti, sıklıkla resmi işlemler için istenebilen bir belgedir.


Eskiden Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla verilen bu belge, artık mahalle muhtarlıkları, Noterler veya E-Devlet üzerinden alınabiliyor. Bu bankamatiklere de yatırabileceğiniz nüfus cüzdanı bedeli sizler için verilen bir hizmet oluyor. Bu bedeli internet bankacılığı ile yatırmanıza olanak tanıyan yeni düzenleme faaliyete geçiyor.


Ancak yine de şu an için kredi kartıyla ödemenin revaçta olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.