1 Kasım 2019 Cuma

Ispanya siesta saatleri

Ispanya siesta saatleri

Siesta olarak görülen ara da aslında basit haliyle öğle yemeği arası. Siesta adı verilen ara boyunca İspanya’da işyerleri kapanıyor. A siesta is a short nap taken in the early afternoon, often after the midday meal.


Such a period of sleep is a common tradition in some countries, particularly those where the weather is warm. The siesta is historically common throughout the Mediterranean and Southern Europe and Mainland China. It is the traditional daytime sleep of Spain an through Spanish influence, the Philippines, and many Hispanic American countries.


In Dalmatia, the traditional afternoon nap is known as pižolot. Birçok kişi restoranlar için bir bar veya restoran-ve sonra siesta giderken Yıllar içinde, herkes gelip yemek istediğinde, besbelli kim kalan olamaz dükkan ve işletmeler için İspanya - siesta içinde siesta iki dönem olmuştur.


Yapılan araştırmalar aksini gösterse de yeni trendler oldukça umut verici. Avrupa ülkelerine ve Türkiye’ye göre oldukça azdır.


Bunun en önemli sebebi “ Siesta ” yani İspanyolların öğlen uykusu diyebiliriz. Hala öğlenleri 2-saat uyuyan kalmasa da genelde yemek yer, dinlenir veya boş zaman olarak bu zamanı değerlendirirler.


Siesta, aslen İspanyol adeti olmasına rağmen, Meksika ile de bilinmektedir. Bizimülkede öyle siesta fiesta yok, ama İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde de siesta çok, onun için durumları belli.


O ülkelerde doğru dürüst çalışma saati yok ortada. Siesta kavramı dendiği zaman, akla ilk gelen ülkelerden birisi Meksikadır. Temelinde İspanyollara özgü bir sistem olan siesta ’nın Meksika gibi ülkelerle özdeşleştirilmesi ve Meksika ile birlikte Latin ülkelerinde de uygulanmasının nedeni olarak ise, tarihsel süreç içerisinde İspanyolların Güney Amerikayı sömürgeleştirmesi olarak gösterilmektedir.


Seyahati Öncesi Bilmeniz Gereken Önemli Şeyler ispanya gezi rehberi- casa milla. Bu siesta saatleri oldukça uzun ve akşam yemeğini de 20:00’den önce yemiyorlar. Saat 14:– 15:gibi kafe ve restoranlar kapanmaya başlıyor.


Ispanya siesta saatleri

Amacının İspanya ’daki çalışma saatlerini Avrupa standartlarına taşımak olduğunu belirten Rajoy, “Bunun bir yolunu bulacağım” dedi. SAAT UYUYORLAR Sabah 08.


En Ucuz İspanya Uçak Biletini Bul » Siesta ’nın tadını çıkarın. Yani herkes yemek yer. Gece geç yatan İspanyollar durumu, sabah kahve molası ve öğlen saatlik siesta ile telafi etmeye çalışıyor.


Ispanya siesta saatleri

Siesta, İspanya kültüründe yer alan ve öğle uykusu anlamına gelen faaliyet ve derin uykuya geçmeden önce sona eren kısa uyku anlamına gelir. Siesta Türk-İslam kültüründe yüzyılın başlarına kadar ‘’kaylüle ‘’ olarak adlandırılmıştır. Siesta ’ya göre ayarlayarak 14:ile 16:arasında kepenk indiriyor. Akşam üstü işe geri dönen esnaflar genellikle akşam sekiz-dokuza kadar çalışmaya devam ediyor.


Madrid Belediyesi 15. Sevilla’da alışveriş için diğer önemli hatırlatmamız ise İspanyolların “ siesta ” yani öğle uykusunu çok sevdikleri, bu yüzden her gün 14. Ancak, bazı sivil toplum kuruluşlarının bu. Kriz, bir İspanya geleneği olan gün içinde dinlenmeyi yani siestayı da bitiriyor.


Gerekçe olarak bu saatler arasında siesta yapan insanların gürültüden uyuyamadıkları ve rahatsız oldukları gösterildi. Siesta kültürünün değişmesinin en büyük destekçisi olan İspanya Millet Meclisi Başkanı Ignacio Buqueras, “Daha etkin bir kültür istiyoruz. Ama o kadar sıcak oluyor ki hak vermemek elde değil.


Gezilecek yerler arasında Granada Katedrali hemen merkezde olması nedeniyle de görülmesi gereken yerlerden. Buranın çevresi ve ara sokakları eski.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.