18 Kasım 2019 Pazartesi

İşyeri kira sözleşmesİ örneği

Kullandırma borcu doğuran sözleşmelerde taraflardan birisi elindeki bir malın kullanımını karşı tarafa devretmeyi taahhüt ederken diğer taraf bedel ödemeyi taahhüt eder. Bu tür bir kira kontratı yaparken avukatınızdan ve mali müşavirinizden görüş ve destek almanız kesinlikle önerilir. Olası anlaşmazlıklı önleyebilecek bir işyeri kira sözleşmesi yapılmadığı zaman hem kiracı hemde mülk sahibi zarar görecektir.


Ayrıca, kira süresi, kira bedeli ve kira artış oranı gibi maddelere de kira kontratında yer veriliyor. Kira sözleşmesi mesken kiralarında olduğu gibi işyeri kiralarında da söz konusudur. KİRA SÖZLEŞMESİ ( İŞYERİ – OFİS) KİRALANAN GAYRİMENKULÜN.


Adı Soyadı (T.C. NO): Adresi : K. Bu kontrat, ileride yaşanması olası olan sorunlara karşı kanıt olma özelliğini taşımaktadır. Peki, işyeri kira kontratı nasıl yapılmaktadır? Her iki tarafın da eklemek istediği ek maddeler var ise, kira sözleşmesine eklenebilir.


Kira parasının net olarak ödeneceği kararlaştırılan işyeri kira sözleşmelerinde, kira tespit davası açılması halinde saptanan kira parası (Yargıtay kararları doğrultusunda), stopaj düşülmemiş brüt kira parası olup kiracı, belirlenen kira parasından stopajı keserek vergi dairesine yatıracaktır. Bu tip kiralamalarda taraflar arasında imzalanan sözleşmenin sonradan doğabilecek anlaşmazlıkların çözümlenmesi adına büyük bir önemi bulunmaktadır.


Zaten işyeri kira sözleşmesi doldurulurken genelde işyeri sahipleri bu yöntemi tercih etmektedir. Kırtasiyelerde hazır olarak satılan kira sözleşmesi formu bulunmakta olup bu formun alınarak eksiksiz bir şekilde doldurulması ve ardından tarafların formu imzalaması yeterlidir. Kiralayanın ve kiracının bilgilerinin yer aldığı formu doldurarak sözleşmeyi saniyeler içinde oluşturabilirsiniz. Kira Sözleşmesi, mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan bir anlaşmadır.


Merhabalar tekrardan ben geldim. Bir sorum daha olacak ama ne zaman cevaplayabilirsiniz hiç bilmiyorum. Kiracı tarafından kira sözleşmesi akdedilmeden önce, kiralanana dair yönetim planı incelenmeli, iskanı olup olmadığı araştırılmalı ve işyeri olarak kullanmak istenilen amaca uygun.


KİRA SÜRESİ : Kira süresinin yıl olarak belirlenmesi bazı hukuki hakların kullanılması için faydalı olacaktır. Kira süresini yıl olarak belirlediğimizde bu hakkımızı ancak yılın sonunda kullanabiliriz.


Kiracılar da yıldan uzun süreli sözleşme imzaladıklarında bu sürenin tamamı. Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor. Türk Borçlar Kanunu – Madde 2– Kira. Ticari kiralama sözleşmeleri, konut kira sözleşmelerinden biraz daha karışıktır.


İşyeri kira sözleşmesİ örneği

Bir Yıllık Kira Karşılığı Kiracının İkametgah Adresi Kiracının İşyeri Adresi Kiracının T. Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. PDF Şablonunu dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.


Bir işyerinde kiracı olmak veya işyerini kiraya vermek isteyen kişilerin maddi ve diğer konularda anlaşmaları halinde kira sürecine başlamak için bu belgenin düzenlenmesi gerekir. Bu örnekten çıktı alıp kendi aranızda kira sözleşmesi yapabilirsiniz. Ama ben gitmek istiyorum derseniz de noter onaylı yapabilirsiniz. Bu sözleşme, kira süresi boyunca tarafların hak ve sorumluluklarını düzenliyor.


Bu konut kira sözleşmesi, taşınmazını kiraya veren mülk sahibi ile bu konutu kiralamak isteyen taraf arasında, kiralama koşulları ve kiralama ücreti gibi kriterlerin belirlenmesi amacıyla kullanılır. Bu sözleşme konut kiralama amacıyla kullanılmaktadır, ticari kiralamalar için kullanılmaz.


Konut ya da işyeri kiralayanlarda kira sözleşmesi nasıl yapılır, konut sözleşmesi nasıl hazırlanır ve doldurulur, kira sözleşmesi örneği. Bir işyeriniz var kiraya vereceksiniz yada bir işyeri kiralayacaksınız ama aranızda nasıl bir sözleşme yapacağınızı bilmiyorsunuz. Kafanızda bir taslak oluşturamadınız ve nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu paylaşımımız size yararlı olacaktır.


Kira kontratı için sözleşme örnekleri genel olarak mülk sahibi ve kiracı arasındaki hukuka dayanmaktadır. Kiralayan veya kiralayan durumunda olmayan malik ancak kendisinin, eşinin ve çocuklarının işyeri ihtiyacı için kira sözleşmesinin bitiminde dava açabilir.


Diğer bir ifadeyle iki taraf arasındaki kira ilişkisini düzenleyen yazılı imzalı evraka kira kontratı ( kira sözleşmesi ) denir. Konuyla ilgili mukteza da aşagıda.


Merak ettigim, Yapılmış kira sözleşmesini iptal edip, yeni bir " kira ödenmeyecektir" sözleşmesi yapıp, vergi dairesine verilmesi gerekecek sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.