27 Kasım 2019 Çarşamba

Italya turuna giderken yanıma neler almalıyım

Roma’ya gitmeden önce veya gider gitmez alacağınız Rome Pass kartı, Colezyum’un önündeki metrelerce kuyrukta beklemek yerine, kuyruğun yanından geçip, içeri girmenizi sağlayacaktır. Napoli’de hırsızlığa karşı tedbirli olmalısınız. Etiket: italya ’ya giderken yanımıza almamız gerekenler.


Gezi Yazılar ı İtalya Önemli Bilgiler İtalya ’da Yapılması Gerekenler Listesi. Tam yazın göbeğinde doğmuş olmama rağmen, yaz aylarına ve tabii ki tatillerine benim kadar gıcık olan azdır. Evvel ezel, “yok terledim, yok makyajım aktı, denize girdim saçım süpürge kıvamına geldi, güneşte beş dk.


Italya turuna giderken yanıma neler almalıyım

Slovenya, Hırvatistan ve Bosna’da Avrupa’nın en tarihi yerlerini keşfedebilirsiniz. Como Gölü Floransa. Starbucks bile yok çünkü İtalyanlar kahveyi barda ayaküstü bir çırpıda içerler. Elbette oturarak da kahve içebilirsiniz ama barda bir kahve içmenin ücreti en fazla euro iken, eğer oturarak içerseniz euro oluyor.


Yurtdışı seyahati bizi her zaman ” yanıma neler almalıyım, neleri unutmamalıyım” diye kara kara düşündürmüştür. Bu yüzden yurtdışına çıkmadan iyi bir valiz planı yapmak gerekir.


Yıllar önce aylık bir sırtçantalı geziye çıkarken yanıma ne almalıyım diye pek de düşünmemiştim. Oysa bu ilk defa uzun süreli yollarda olmaya karar verince yanıma neler almalıyım sorusu kafamı çok meşgul etmiş, internette çok aramış olsam da hiç bilgi bulamamıştım.


Bunun için gideceğiniz sezon ve hatta tarih en önemli noktadır. Giderken Yanıma Neler Almalıyım ? Bu nedenle İspanya’ da gezeceğiniz şehirlerin hava durumu raporlarını öğrenmeden kıyafet alışverişini tamamlamayın.


Herkesin kendine özgü bir tatile giderken alınması gerekenler listesi olmalı. Kendinize özel bir liste hazırlamanız gerektiği gibi her yolculuk için bu listeye özel eklemeler de yapmalısınız.


X şehrine gidiyorum, free shop’tan yanıma 2-karton sigara alayım diye gaza gelirseniz ve yanınızda o miktarda sigara olduğunu tespit ederlerse çoğu ülkede o sigaraların izniniz olduğu kadarını size bırakıp geri kalanını sizden alıyorlar. Sonuçta bir iş gezisi için yanınızda. Hatta bazı ülkelerde o kadar katılar ki iş ceza kesme boyutuna kadar gelebiliyor.


Italya turuna giderken yanıma neler almalıyım

Eskiden lükstü, şimdi ise ortalama bir bütçesi olan herkesin yapabileceği bir tatil, mavi tur. Birkaç aile toplanıp tekne kiralayabilir, istediğiniz koylarda demir atarak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tekneye giderken yanınıza mümkün olduğu kadar az eşya alın.


Eşyalarınızı asla bir bavula koymayın. Katlanıp kaldırılabilen bir. Balkan ülkeleri keşfedilmeyi bekliyor. Bu süre zarfında, istediğiniz sayıda tramvay ve otobüs kullanabilir ve bir metro yolculuğuna çıkabilirsiniz.


Birkaç günlüğüne bir şehirde kalacaksanız, bir seyahat kartı alarak kar edebileceğinizi de unutmayın! Vueling ve Ryanair imdadınıza yetişecektir ama çok önceden biletlerinizi aldıysanız. Bir Yolculuk Paniği: Seyahat Ederken Yanıma Ne Almalıyım ? Seyahat Çantamda Neler Olmalı, Yanıma Neler Almalıyım ? Bu konuda sayısız yazı okuduk. Bunlara ek olarak bir de tecrübelerimiz var.


Italya turuna giderken yanıma neler almalıyım

O yüzden işinize yaracağından şüphe ettiğiniz herhangi bir şey kesinlikle çantanıza almayın. Açıkçası paraşüt fiyatları, Kapadokya balon fiyatları, Kaş tekne turları hatta bu seyahatlere giderken yanıma neler almalıyım sorusuna kadar neredeyse turlar ve seyahat üzerine her şeyi sizlerle paylaşıyoruz.


Sorularınızı blog içerisinde yer alan yorum kısmından sorabilirsiniz bizlere yazmayı ihmal etmeyin iyi seyehatler dileriz. Bu yazımdaki kısa çekimler yurt dışına seyahate çıkmadan önce yapmamız gerekenler, hazırlıklar, dikkat edilecek konular, ülke seçimi, yurt dışında harcamalar, para çekmek, güvenlik, çanta çeşitleri, ATM ve kredi kartı kullanımı, yurt dışı seyahat için çanta hazırlama, banka kartı, telefon kullanımı, götürmemiz gereken belgeler, eşya listesi ile ilgili.


Bizimkiler gibi sadece ısırıp kaşındırmıyor, abartı boyutlarda şişliklere yol açıyor. Dolayısıyla eğer Roma’ya gidiyorsanız mutlaka sivrisinek kovucu krem ya da sprey almanız yararınıza olur.


Eğer Türkiyedeyken almayı unutursanız merak etmeyin. Tabi ki ısırık sonrası solüsyonları unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.