9 Ocak 2020 Perşembe

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği ! Bu şekildeki anlaşma için alıcı ve müteahhit arasında bir sözleşme yapıyor. Konut sahibi olmak isteyen kimselerin tercih ettiği yöntemlerden birisi müteahhitten daire satış sözleşmesi ile mesken satın almak oluyor.


Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Daire satış sözleşmesi örneği !

Fakat unutmayın konut satış sözleşmesi sadece bir ön sözleşmedir ve taşınmazın mülkiyetini doğrudan doğruya sağlamaz. Arsa sahibi ile anlaşma yapan müteahhitler kendi payına düşen daireleri satışa sunuyor.


Konut satış sözleşmesinde, her iki tarafından nüfus cüzdanı ile kimliklerinin tespiti, satış bedeli, satış vaadi ve taahhüdü, satış vaadine konu olan mülkün net ve açık bir şekilde belirtilmesi, düzenleme şeklinde tanzimi konularını içerir. Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde karşımıza çıkan daire satış sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi örneği 1. DÜZENLEME ŞEKLİNDE GAYRİMENKUL SATIŞ VAADİ. KAT KARŞILIĞI İNŞAAT.

Sözleşmeye uygun bir şekilde ve süresinde teslim edilen daireler için müteahhitin. Maddesinde belirtilen cezalar uygulanır. Müşteri ve müteahhit arasında imzalanacak olan bu sözleşmede taşınmazın satış vaadi konusu,teslim tarihi,adresi,ada,pafta,parseli gibi özelliklerin belirtilmesi gerekiyor. Ayrıca sözleşmenin taraflarının açıkça belirtilmiş olması gerekiyor.


Temelden daire satış sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor: Temelden daire. Vatandaşlarımız, müteahhitten daire alırken, adi yazılı sözleşme veya gayrimenkul satış vaadi ile değil, “tapudan” resmi senetle almalıdır. Kefalet sözleşmesi gibi, şekil esasına bağlı tutulmuş bir diğer sözleşme türü de, taşınmaz satış sözleşmesidir. Bu sözleşme ise müteahhit daire satış sözleşmesi adını alıyor.


Taşınır malı satın alacak olan kişi alıcıdır. Alıcı, satılan taşınır malı teslim alma ve taşınır malın ücretini ödeme borcu altına girer.


Arsa sahibi A blokta yer alan tüm dükkanları müteahhit ile yapmış oldukları sözleşmeye aykırı olarak kendi adına tapuya tescil ediyor. Bu arada satış vaadi sözleşmesi ile müvekkile satılan dükkanda arsa sahibi adına tescil ediliyor. Ancak üçüncü kişilere karşı hak iddiasında bulunamaz, Sözleşme tapuya şerh edildiği takdirde, kişisel hak güçlenecek ve üçüncü kişilere karşı ileri sürüle bilinecektir.


Borç ödenmesi durumunda şerh kalkacaktır. Teslim tutanağı bulunmayan daire ve bloklar için taşeron firmanın sorumluluğu devam edecektir.

Yani daire satış sözleşmesi alıcı ile satıcı arasında yapılan anlaşmadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise, daire satış sözleşmesinin noterde hazırlanıp tapuya şerh edilmesidir.


Taraflarca okunup imzalanmıştır. Ev satış sözleşmesi örneği pdf detayları için tıklayınız. Dikkat Edilmesi Gereken Madde ) Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir? Tapu Masrafları Nelerdir ? Evde Home Ofis Kurmak İçin Gerekenler ! Kiracıdan Kaynaklanan Fesih.


Bir emlak satış sözleşmesinde hangi hususlar olmalıdır? Satış Vaadi Sözleşmesi ! Sorunun yanıtını göreceğiniz bir emlak satış sözleşmesi örneğini sizler için araştırdık.


Noter dışında düzenlenen ve notere sadece imza onayı için getirilen sözleşmelerin ise herhangi bir yasal geçerliliği yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.