23 Ocak 2020 Perşembe

Yurtdışı marka tescil ücretleri

Yayımlanan Marka Başvurularına İtiraz Ücreti: 160: 2. Marka Bilgilerine İlişkin Resmi Yazı Düzenleme Ücreti: 40: 2. Madrid Protokolü Uyarınca Sonraki Belirleme ve Diğer Taleplerin WIPO ya Bildirilmesi Ücreti: 220. Marka tescil dışardan baktığınızda basit bir yapı olarak gözükse de baktığınızda oldukça karmaşık bir sistem çünkü özellikle yurtdışı marka tescil öncesinde yapacağınız araştırmada oldukça dikkatli olmalısınız aksi takdir zaman ve para kaybı yaşabilirsiniz.


Bu yüzden profesyonel bir ekiple çalışarak yurtdışı marka tescil desteği alarak önleminizi. Yurt dışı marka tescili hizmetlerinde, belli kategoriler vardır.

IR olarak bilinen bu uzman kadro protokole katılan ülke sayısı 101’dir. Maliyetli olmasına karşın, dünyada marka korumada en etkili protokoldür.


Uluslararası Marka Tescil Sistemi : Doküman: Nasıl Başvuru Yapılır ? Kocaeli Patent aracılığıyla Yurtdışı (uluslararası) marka tescili için ya her ülke nezdinde ayrı ayrı bağımsız başvuru yapabilir veya 01. Mersin Patent aracılığıyla Yurtdışı (uluslararası) marka tescili için ya her ülke nezdinde ayrı ayrı bağımsız başvuru yapabilir veya 01.


Yurtdışı Marka Tescil Genel Türkiye’ de tescil edilmiş bir marka sadece Türkiye içerisinde koruması vardır. Marka vekillerimiz ile tescil işlemlerinizi yürütüyoruz.


Yurtdışı marka tescil araştırma veya yurtdışı marka tescil başvurularınız için bizlere ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Bilgi Hattı. TASARIM TESCİL ÜCRETLERİ. TL, 10’ lu tasarım işlem maliyetleri 1. Bu kapsamda en kaliteli hizmeti veren Patent Vekili Sistem Patent şirketimizin ile çalışmak tescil aşamanızda ve tescil sonrasında bu ücretleri takip etmemiz sizlerin yararınıza olacaktır.


Tasarım Tescil Ücretleri. Başvuru aşamasında Asist Patent hizmet bedeli, Türk Patent ve Marka Kurumu harç bedeli, WIPO sisteme giriş ücreti ve ilgili ülkelerin tescil ücretleri birlikte ödenir.


Tescilin kesinlik kazanması ile birlikte her ülkeden ayrıca belge gönderilmeksizin sadece tescil edildiğine dair yazı ulaşmaktadır. Yenileme işlemi yine onar yıllık dönemler halinde yapılmaktadır. Malatya Patent aracılığıyla Yurtdışı (uluslararası) marka tescili için ya her ülke nezdinde ayrı ayrı bağımsız başvuru yapabilir veya 01.


Amed Patent aracılığıyla Yurtdışı (uluslararası) marka tescili için ya her ülke nezdinde ayrı ayrı bağımsız başvuru yapabilir veya 01. Yurtdışı tescil işlemleri prosedür ve masraflar açısından ulusal marka tescil başvurularına göre daha zordur. Bu protokol sayesinde pratik olarak 1kadar ülkede marka tescil ettirme imkânı.


Marka Tescil işlemleriniz sonuçlandırıldığında, tescil belgenizi alabilmeniz için Resmi Belge Düzenleme Harcı yatırılması gereklidir. Resmi Belge Harcı, başvuru esnasında ödenen başvuru ücretleri haricinde ayrıcı tescil işlemlerinin sonunda ödenmektedir. Yine marka tescil başvuru sürecinde olası tüm resmi ve hizmet ücretleri müvekkil ile başvuru öncesi paylaşılmamaktadır.


Açıkçası başvuru icin müşteriye cazip gelen bir ücret ile müşteri elde edildikten sonra, marka başvuru sürecindeki diğer tüm işlemlerde ekstra hizmet ücreti alındığından toplamda çok daha fazla hizmet ücreti üretilmektedir. Marka ne kadar tanınmış olursa olsun herhangi bir ülkede geçerli kanunlara uygun olarak tescil edilmediği müddetçe markanın korunması mümkün olmayacaktır.


Yurtdışında faaliyeti bulunan şirket ve şahısların ilgili ülkelerde markalarını tescil ettirmeleri gereklidir.

Zira özellikle uluslar arası fuar ve sergilerde tescilsiz marka sahipleri zor durumda kalabilmektedir. Bir markanın bir ülkede serbest kullanımının, satış ve pazarlamasının sağlanabilmesi ve ürünlerin gümrüklerden sorunsuz bir şekilde geçebilmesi için o ülkede tescil şartı aranmaktadır.


Bu sistem üzerinden yapılan marka tescil başvurusu ile Avrupa Birliği ülkesinde koruma sağlanabilmektedir. CTM nezdinde dosyalanan marka tescil başvurularının avantajları nelerdir? Marka Başvuru ücretleri başvuru yapılacak mal ve hizmet sınıf sayısına göre farklılık göstermektedir. Aşağıdaki tablodan toplam marka tescil maliyetlerine hesaplayabilirsiniz.


M Danışmanlık tüm ülkelerde marka tescil işlemleri için hizmet vermektedir. Marka ve Patent Ofisine marka tescil başvurusu yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.