19 Şubat 2020 Çarşamba

Pasaport cüzdan bedeli nereye

TL olarak belirlenmiştir. Herhangi bir ek vergi v. Direkt 1TL ücret yatırarak pasaport defter ücreti yani cüzdan bedelini ortadan kaldırmış olursunuz. Pasaport Cüzdan Bedeli Nereye Yatırılır? Bu tutarı elimizde tuttuğumuz pasaportun kağıt bedeli olarak düşünebiliriz.


Yeni dönemde pasaport harç bedeli yüzde 2oranında zamlandı.

Yeşil pasaport yani husisi pasaport çıkarmak isteyen kişilerin(TBMM eski üyeleri, bakanlar vb.) de tıpkı gri pasaport sahipleri gibi yalnızca cüzdan bedelini ödemeleri gerekiyor. Diplomatik pasaport yani siyah pasaport çıkaracak olan kişiler(TBMM üyeleri, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay üyeleri vb.), herhangi bir pasaport harcı ya da cüzdan bedeli ödemeden pasaportlarını.


En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Bunun için vatandaşlara pek çok seçenek sunuluyor. Fakat defter bedelleri sabittir, pasaport sürenize veya türene göre değişmez.


Yıllık sabit bir ücret belirlenir. Değerli kağıt ücreti veya cüzdan bedeli olarak da anılır. Bu ikisini karıştırmayın.


Ancak yeni pasaport alırken harç bedeli değil yalnız cüzdan bedeli ödeyeceksiniz.

Yeni pasaportunuz eskisinin süresi boyunca geçerli olacaktır. Yapacağınız işlem ve ödemelerin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi adına, ödemeniz esnasında T. Kimlik Numaranızı belirtmeyi lütfen unutmayınız. Yurt dışına çıkmak isteyen birçok kişi, pasaport başvurusu nasıl yapılır?


TL, yıllık pasaport ücreti 3280TL, yıllık pasaport bedeli 575TL ve 4-yıllık harç bedeli 811TL‘dir. Aktif Yatırım Bankası A. Her yıl yenilenen pasaport ücretleri tüm. Vatandaşlar ödemelerini, T. Getirilen yeni düzenlemeye göre önceden Emniyet Genel.


Ayrıca pasaportun kaybedilmesi halinde de sadece pasaport cüzdan bedelini yatırmanız gerekmektedir. Evraklarınızı hazırlayın: Standart pasaport başvurularında randevu alınan emniyet müdürlüğüne giderken yanınızda götürmeniz gereken evraklar şu şekilde: Nüfus cüzdanı aslı, adet biyometrik fotoğraf, pasaport cüzdan bedeli ve harcın yatırıldığına dair makbuz (banka ya da vergi dairesine yatırılıyor), varsa daha önceden alınan pasaportların aslı.


Kimlik numaranızı girerek online ödeme yapabilirsiniz. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile kesinlik kazanmıştır.


Arzu eden vatandaşlarımız ise, pasaport ücretleri ödemesini Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi olan aşağıdaki bankalardan. Normalde pasaport çıkartan herkesin bu ikisini de ödemesi gerekiyor.


Bu kapsamda pasaport harç ve defter ücretlerine yapılan son zam oranlarının ardından en düşük pasaport ücreti defter bedeli dahil 36TL en pahalı pasaport harç ücreti ve defter. Yani yukarıda da belirttiğimiz gibi pasaport süresi arttıkça bu ödeme de artıyor.


Bu belge notörlerden alınabilir. Sadece öğrenciler alacakları özel pasaportlar için hiç harç ödemeden harçsız öğrenci pasaportu çıkartabiliyor.

C Kimlik Kartı ücretlerini internet üzerinden ödeyebilir miyim? GİB üzerinden harç ödeme işlemleri nasıl yapılır? Kredi kartıyla harç ücreti ödenebilir mi? Bugün TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyonuyla netlik kazanan bir başka konu da vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam miktarı oldu.


Buna göre motorlu taşıtlar vergisi (MTV), pasaport (hususi ve hizmet hariç) ve ehliyet harçları ile trafik cezaları başta olmak üzere vergi, harç ve cezalar yüzde 2artacak. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.