19 Şubat 2020 Çarşamba

Pasaport için gerekli

Genel olarak herkesin alabileceği pasaport türü budur. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T. Yeşil pasaport için gerekli evraklar şunlardır: T. Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

Hazırlamanız gereken evrakları aşağıda anlattık. Pasaport müracaat formu. Dosyanızın eksik olmadığından emin olun.


Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlem. Anne yada baba muvaffakatname olsa bile çocuk olmadan parmak izi alınmadan işlem başvuru yapamıyor. ASKERLİK Askerlik işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz.


Yeni pasaport başvurusu Randevu aldıktan sonra şa.

Yenilemek istenen pasaport. Randevunuzu aldıktan ve pasaport çıkarmak için gerekli belgeleri topladıktan sonra İlçe Nüfus Müdürlüğüne gidip şahsi başvurunuzu gerçekleştiriyorsunuz. Yapılacak işlemlerin ardından pasaportunuz, belirttiğiniz adrese PTT aracılığıyla iletiliyor.


Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir? PASAPORT RANDEVUSU İÇİN TIKLAYIN. Yurt dışına yolculuk yapabilmek için sahip olunması gereken pasaport, özellikle ülke.


Sizi bilmem ama ben yurt dışı sevdalısı biriyim. Küçüklüğümden beri gerek gezmek, gerek ise eğitim için sık sık yurt dışına çıkıyorum. Vekalet olsa bile işlem pasaport sahibi olmadan yapılmaz. Kesinlikle şahsi başvurunuz gerekli.


Daha önce de belirttiğimiz gibi öncelikle adet biyometrik fotoğrafınızı ve nüfus cüzdanınızı yanınızda götürmeniz gerekiyor. Umuma mahsus, hususi damgalı.


Bunların her biri için farklı evraklar istenebildiği gibi, genel olarak her pasaport türünde istenen evraklar da bulunmakta. Gerekli bilgileri ve size en yakın vergi dairesini seçin.


Gri pasaport (hizmet damgalı pasaport) için gerekli evraklar: Nüfus cüzdanı ya da T. Sonraki adıma geçin, kredi kartıyla pasaport defter bedeli ve harcını ödeyin.

Yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlar pasaport almak için nelerin gerektiğini merak ediyor. Siyah pasaport hamili kişilerin görev süresi boyun aile bireylerinden bazılarının yeşil pasaport edinme hakkı bulunmaktadır.


Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım. Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir.


Akabinde kendilerinden istenen bilgileri girerek randevu oluşturmalıdırlar. Varsa önceden alınmış eski pasaport. Sadece eskisi gerekli evraklar arasında sunmanız gerekiyor.


Bunu size başvuru sonrası tekrar veriyorlar. Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması. Aldığınız randevunun günü ve saatinde kurumda bulunmanız gerekir.


Gerekli evraklarınızla birlikte yeni pasaport çıkarma işlemlerini yapabilirsiniz. Acil pasaportlar gün içerisinde teslim edilmektedir. Kuruma götürdüğünüz belgelerin arasında.


OHAL belge istekleri sonucunda yeşil pasaportla yurtdışına çıkış işlemleri için ayrı bir yazı yazma ihtiyacı hissettim. Yazım içerisinde güncel olarak gerekli belgeleri öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.