18 Şubat 2020 Salı

Pasaport defter bedeli nereye yatırılır

Pasaport harçları nereye yatırılır ? Veznelere nüfuz cüzdanınız ile. Fakat farklı işlemler aracılığı ile yatırmak gerekmektedir. Yani defter bedellerini ayrı işlem yaparak ve. Vatandaşlar ödemelerini, T. Bu kapsamda pasaport harç ve defter ücretlerine yapılan son zam oranlarının ardından en düşük pasaport ücreti defter bedeli dahil 36TL en pahalı pasaport harç ücreti ve defter.


Arzu eden vatandaşlarımız ise, pasaport ücretleri ödemesini Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi olan aşağıdaki bankalardan. Peki bu pasaport ücretleri (harç ve defter bedeli ) nereye ve ne zaman yatırılır ? Yeşil pasaport alacaklar da harç ücretinden muaf, sadece defter bedeli ödüyor ve yıllık pasaport alıyorsunuz.


C Nüfus Müdürlüklerinden randevu almanız gerekiyor. Randevu ekranına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Pasaport defter bedeli nereye yatırılır

Altının çizilmesi gereken bir unsur da randevuya gitmeden önce harç ve defter bedellerinin yatırılmış olması gerekmektedir. Bunun için vatandaşlara pek çok seçenek sunuluyor. Aktif Yatırım Bankası A. TL, yıllık pasaport ücreti 3280TL, yıllık pasaport bedeli 575TL ve 4-yıllık harç bedeli 811TL‘dir. A soyad ve TC kimlik numarası ile ödemenizi yapabilirsiniz.


Bankadan aldığınız dekont üzerinde TC kimlik numarası ile Ad ve soyadınızın bulunması gerekmektedir. Ayrıca alacağınız dekontun banka görevlisi tarafından kaşe ve ıslak imzalı olduğundan emin olunuz.


Bu defter bedeli anlaşmalı bankalara yatırılır. Bu bankalardan birkaç tanesini belirtecek olursak bunlar, TEB, Yapı Kredi Bankası, Garanti.


Pasaport defter bedeli nereye yatırılır

Aşağıda nasıl yapıldığını adım adım açıklıyorum. Fakat defter bedelleri sabittir, pasaport sürenize veya türene göre değişmez. Yıllık sabit bir ücret belirlenir.


Değerli kağıt ücreti veya cüzdan bedeli olarak da anılır. TL olarak belirlenmiştir. Bu ikisini karıştırmayın. Devletten Terör Mağdurlarına 7Lira Kira Yardımı Yapılacak ! PASAPORT HARÇ VE DEFTER BEDELLERİ.


Harç Bedelleri Süre Harç Bedeli. Bu durumda öğrenci pasaport harcı hangi bankaya yatırılır şeklindeki düşüncelere kafamızda yer vermemize gerek yoktur. Yalnızca defter bedeli ve sizlerden istenilen belgeler ile öğrenci pasaportuna sahip olmanız mümkündür.


Normalde pasaport çıkartan herkesin bu ikisini de ödemesi gerekiyor. Bu kapsamda yeni dönemde yurt dışına çıkacak vatandaşların ödemesi gereken güncel pasaport harcının bedeli, geçtiğimiz yıla göre %2oranında zamlandı.


Yeni dönemde pasaport harcı ve defter bedellerine yüzde 23. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete’ de yayınlandı. Bu bankaların tüm şubeleri pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedeli tahsilatında yetkilidir. Bazı özel durumlarda ve bazı şubeleri kapsamak üzere tahsilat yapamama veya geçici olarak yapamama durumları olabilmektedir.


Pasaport defter bedeli nereye yatırılır

C Kimlik Kartı ücretlerini internet üzerinden ödeyebilir miyim? GİB üzerinden harç ödeme işlemleri nasıl yapılır? Kredi kartıyla harç ücreti ödenebilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.