24 Şubat 2020 Pazartesi

Uçak korkusu için ilaç varmı

Yine de, uçak korkusu yaş, cinsiyet veya başka herhangi bir kıstas dinlemeden her topluluk yapısından insanı bulabilir. Başlangıç için bir dizi faktör atfedilebilir. Geçmişte travmatik uçuşlar, hava türbülansı nedeniyle hareket rahatsızlığı, uçak kazaları ya da terör tehditleri vb.


Haber ve görüntüler de uçuş korkusu belirtilerinin gelişmesine yol açabilir. Dünyayı Keşfetmenize Sadece Saat Kaldı!


Uçuş Korkusunu Yenme Programı ile uçuş korkunuzu yenin, hayatı bekletmeyin.

Michael Salem’in tanımlaması, “yetişkinler için uçuş korkusu karanlıktan korkmakla eşit” şeklinde. Sonuçta kuşlar gibi kanatlarımız olmadığından uçmak biz insanların doğasına aykırı. Hayali bile güzel olabilir özellikle gökyüzünü seyretme hayali tutkuya dönüşebilir.


Ancak uçak korkusu olan kişiler için bu geçerli bir durum değildir. Onlar uçağa binmeden önce strese girebilir ve kafalarında bir çok soru oluşabilir. Böylece kendini telkin ederek bir uçuş gerçekleştirebilir.


Fobi haline gelen korkular için ise Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi uçuş korkusu tedavi eğitimi vermektedir. Bu eğitim ücretlidir.

Korkuların tedavisinde kullanılan sakinleştirici-yatıştırıcı ilaçlar uçuş öncesinde kullanıldığında fayda edebilir. Benzodiazepin grubu ilaçlar zaman zaman hekimler tarafından bu iş için hastalara reçete edilir. Seyrek uçan insanlar için arada sırada alınacak ilaç, seçilebilecek bir yöntemdir. Sonra uçak hızlanırken herkes uyanır her yer titrer o an korkma işte :D not pencereler açık olmak zorunda: sebebi herhangibi kalkıs süresinde problemi görmen için.


Eger bu olmasaydı ucak kalkıs esnasında düşen ucaklardaki yolculara acayip rekor tazminant ödenmesi gerekir. Birçok insan seyahat etmeyi ve yeni yerler görmeyi sever, ancak seyahatin o kadar eğlenceli olmayan kısımları da vardır.


Sizde bu kişilerden biriyseniz ve uçak korkusu ile başa çıkma konusunda neler yapabileceğinizi bilmiyorsanız çeşitli yöntemler ve çeşitli ilaçlar deneyebilirsiniz. AvioVR, uçuş korkusu olan kişiler için güvenilir ve kalıcı çözüm olmasının yanı sıra geleneksel terapi yöntemlerine kıyasla çok daha kısa zamanda tedavi olanağı sunar.


Programa katılma başvurusundan itibaren psikolojik olarak kişinin bu programa uygunluğu ve uçuş korkusunun seviyesi bilimsel ölçekler eşliğinde değerlendirilir. Korkunuz sizi çok geriyor ve rahatsız ediyorsa bir uzmana gidip size bu konuda yardımcı olmasını ve ilaç yazmasını isteyebilirsiniz. Sakinleştirici tarzı ilaçlar yolculuğunuzun daha rahat geçmesini sağlayacaktır. Başka alanlardaki endişelerinden kaynaklı uçak korkusu yaşayanlar da var.


Kontrolü kaybetme korkusu, korkma korkusu, hatta uçakla ilgisi olmayan iş stresi, evlilik sorunları vb. Yanı sıra kişilerin kendilerine sakin ol, rahatla gibi kelimelerle telkin vermeleri de destekleyici olabiliyor.


Uçak korkusu için uzman yardımı. Başlaması için bir dizi faktör atfedilebilir. Uçma korkusu genellikle herhangi bir ilaç veya ilaç ile ilgili değildir.

Haberleri ve görüntüleri de uçma korkusu semptomlarının gelişmesine yol açabilir. Ancak, fobiler çoğunlukla mantıkla ve gerçeklerle alakasız olduğu için, “fobik” bir insanın “ korkulan nesne ya da durumla ” ilgili olarak rasyonel olması, genellikle son derece zordur.


Kimi insan için uçma düşüncesi bile tedirginlik verici bir boyuta ulaşabiliyor. Panik atak ile birleştiği zaman istenmeyen sonuçlar doğurabilecek olan fobi, psikolog ve psikiyatrist desteği ile atlatılabiliyor. Uygun psikoterapi yaklaşımı sonucu sağaltım oranı yüzde yüze yakındır.


Ulaşımda havayolunu kullanılmaması yaşam kalitesini önemli derecede bozucu etki yapabilir. Klostrofobi, en sık görülen fobiler arasındadır.


Genellikle çocukluk döneminde başlayan bu fobi, yetişkinlerde de görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.