21 Şubat 2020 Cuma

Pasaport bedeli

Yurtdışına çıkacak öğrencilerin pasaport alırken ödeyeceği pasaport harç bedelleri aşağıdaki gibidir. Her yıl enflasyona bağlı olarak zamlanan pasaport fiyatlarında bu sene de artış yaşadı. Bu tutarı elimizde tuttuğumuz pasaportun kağıt bedeli olarak düşünebiliriz.


En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Pasaport Defter Bedeli : 13TL.

Yapacağınız işlem ve ödemelerin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi adına, ödemeniz esnasında T. Yurtdışında eğitim alacak öğrencileri ilgilendiren konulardan birisi de pasaport harç bedelleri. Yeni dönemde pasaport harç bedeli hangi oranda zamlandı?


Ocak 1’den itibaren pasaport harçlarında daha fazla ücret ödeyecek olan kişiler için aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve yıllık olmak üzere farklı seçenek bulunuyor. Bu şekilde hem daha avantajlı olacak hem de vize işlemleri sırasınd. Bu uygulama eskide kaldı.


Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir.

Talep edilen pasaport süresine ve pasaport çıkarma sebebine göre, alınan toplam harç bedelinin tutarı. Yeni yılla birlikte pasaport fiyatlarına yüzde 2oranında zam geldi. Her yıl yeniden belirlenen Ekim ayı Üretici Fiyat Endeksi yeniden değerleme oranı yüzde 22. PTT şubeleri dahil diğer bankalara da giderek harç ve defter.


Bu sebeple telefon bankacılığı veya internet bankacılığı ile. Yeşil pasaport alacaklar da harç ücretinden muaf, sadece defter bedeli ödüyor ve yıllık pasaport alıyorsunuz. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete’ de yayınlandı.


Nüfus müdürlüğüne pasaport başvurusu yapmadan önce pasaport harç bedeli, pasaport defter bedeli ödediğiniz dekontlarıyla başvurmalısınız. Yalnızca pasaportun kullanım süresi önemlidir. Bu sürenin uzaması halinde harç ücretlerinin diğer tarifeye göre ödenmesi gerekir.


Fakat öğrencilerin, pasaport işlemleri sırasında dikkat etmesi gereken çok fazla husus. Ayrıca pasaportun kaybedilmesi halinde de sadece pasaport cüzdan bedelini yatırmanız gerekmektedir. Geçen sene 10TL olan pasaport cüzdan bedeline yeni yılda fiyat artışı uygulandı.


Defter bedeli ve bazı pasaportlar için yaş şartı, bunlara örnek gösterilebilir. Randevuyu ALO1nolu hattan veya randevu.

PASAPORT EVRAK LİSTESİ. Burada da 13TL olan pasaport defter bedelini ödüyoruz. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin.


Bordo pasaport çıkaracak olanların ödemesi gereken harç bedeli ise pasaport geçerlilik süresine göre değişiklik gösteriyor. TL pasaport harcı, 133. TL’den 99TL çıktı.


Yurtdışında veya yurt içinde oturan vatandaşlar dolmak üzere olan pasaport süresini nasıl uzatılır? Süresi geçmiş pasaportlar uzatılabilir mi?


Bunlardan birisi pasaport harç bedeli, diğeri ise pasaport defter bedelidir. Bu ücret bedelleri pasaportun sürelerine göre.


Hizmet ve hususi pasaportlar için sadece defter bedeli alınırken, umuma mahsus pasaportlar için süreye göre pasaport harç bedeli tahsil ediliyor. Bunun dışında kırmızı renkte geçici pasaport ile yabancılara mahsus pasaport çeşitleri de var.


Harçsız pasaport, pasaport çıkartmak için ödenmesi gereken yüklü harç ücretlerinden muaf olunması anlamına geliyor. Ancak harç yatırmamak pasaportu tamamen ücretsiz olarak çıkarabileceğiniz anlamına gelmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.