2 Mart 2020 Pazartesi

Pasaport çeşitleri ve renkleri

Umuma Mahsus (bordo), Hususi (yeşil), Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport, Türkiye’de kullanılan pasaport çeşitleri arasında. Dünyada kabul gören pasaportlar arasında orta sıralarda yer alan Türk pasaportu ile birçok ülkeye vizesiz giriş yapılabiliyor. Bunlar birbirinden farklı özellikler. Yazıma başlarken zaten biraz bahsettim.


Yeni bir pasaport çıkartmak ya da pasaportunuzu yenilemek istiyorsanız, sizin için en uygun olanı bulmak için pasaport renkleri ve çeşitlerini incelemeniz gerek. Pasaport Çeşitleri, Renkleri ve Özellikleri Nelerdir.

O zaman hemen lafı uzatmadan konuya başlayalım. Tüm pasaport türleri ve bu pasaportların kimlere hangi durumlarda verildiğini aşağıda anlattık.


Yurt dışına seyahatlerde ülkeler arası geçişlerde kullanılan pasaportun içerisinde pasaport sahibinin kimlik bilgileri, fotoğrafı, farklı ülkelerden aldığı vizeler ve ülkelere ait giriş-çıkış kaşeleri yer alıyor. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri.


Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç. Hususi pasaport olarak adlandırılan yeşil pasaport, Meclis üyeleri, bakanlar ve eski üyelerin yanı sıra üçüncü derecede görev yapan devlet memurlarının sahip olabileceği pasaportlardan bir tanesidir.


Pasaportlar da tek çeşit olmamakla birlikte farklı çeşit ve. Halk arasında Bordo pasaport olarak biliniyor.


Bu sebeple kişinin hangi pasaport çeşidinin kendisi için daha uygun olduğunu bilmesi için bu.

Hangi pasaport kimlere verilir? Bu yazıda Türkiye’de kullanılan pasaport çeşitleri hakkında bilgi alabilirsiniz.


Bordo pasaport nasıl alınır öğrenebilir, ulusal pasaport ve mavi pasaport nedir gibi konu başlıklarını bulabilirsiniz. Ayrıca pasaportu veren kurum hangisidir ve pasaport nasıl alınır gibi detaylara da bakabilirsiniz. Vatandaşlar pasaport renkleri ne anlama gelir bilmediği için başvuru yapan kişilerin bu konuda aklında büyük soru işaretleri.


Ayrıca yeşil pasaport taşıma hakkı bulunan vatandaşların yaş altındaki çocuklarına da yeşil pasaport verilebiliyor. Yeşil pasaport sayesinde bazı ülkelere vizesiz olarak seyahat edilebiliyor. Paylaş Tweet Pinle.


Dünyada şu an için tüm ülkeler tarafından kabul edilmiş 1ülke bulunmakta. Bir de ülke olup olmadığı ulusl. Bu türler arasında bordo pasaport, klasik bir pasaporttur.


Emniyet müdürlükleri üzerinden yapıldığını belirtmek isteriz. Farklı bir nokta ya da kurum üzerinden işlem yapamazsınız. Bu pasaport türü, devlet memurlarına ve kamu görevlilerine verilmektedir.


Elbette her devlet memuru ya da kamu. Yeni biyometrik pasaportlar güvenlik bakımından kopyalama ve kötü kullanımlara karşı korumalı olup, yıllık süre ile Türk vatandaşlarına sunuldu. Yeni pasaportların renkleri de değişmiştir.


En çok tercih edilen laminat parke modelleri arasinda yine Çamsan Modelleri ile lider konumumuzu korukmaktayiz.

Bir sebep ise parkenin uygulanacagi mekanlari aydinlik gösterdigi ve ferah. Bordo pasaport ile Schengen ülkelerine, Amerika, İngiltere, Kanada gibi ülkelere seyahat etmek için vize başvurusu yapmak gerekmektedir. Parke Çeşitleri ve Özellikleri. Bu dört temel pasaportun dışında yabancılara geçici bir süreliğine kırmızı pasaport da veriliyor.


Aynı zamanda yabancılara. Ayrıca yaş altı öğrenciler bordo pasaporta harçsız bir şekilde ulaşabildikleri için bu pasaport çeşidi “öğrenci pasaportu” ya da “harçsız pasaport ” olarak da bilinir.


Gördüğünüz üzere laminat parke çeşitleri ve renkleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Sizler tarzınıza göre yada evinizin sahip olduğu metrekareye, mobilyanızın rengi ve tarzına göre size uygun olanı seçebilirsiniz.


Fakat parke üreticileri genel olarak laminat parke renklerini açık renk ve koyu renk olarak ikiye ayırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.