2 Mart 2020 Pazartesi

Pasaport çıkarma

Bunun yanında yurt dışında tatil yapabilmek, öğrencilerin eğitim alması gibi birçok alternatifi değerlendirmek isteyenler ilk olarak pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir. Talep edilen pasaport süresine ve pasaport çıkarma sebebine göre, alınan toplam harç bedelinin tutarı.


Defter bedeli kaç yıllık alırsanız alın değişmez. Harç bedeli ise kaç yıllık pasaport aldığınıza bağlı olarak yıl arttıkça artış gösterir.


Eğer sık yurt dışına çıkıyorsanız yıllık almanız avantajlıdır.

Yeni pasaport çıkarma işlemleri ya da pasaport yenileme işleri birbiriyle belgeler açısından benzerlik gösterdiği gibi farklılıklar da gösterebilir. Bu pasaportun hususi ya da hizmet damgalı olmasıyla alakalı olabilir. Yurt dışına çıkış harcının pasaport çıkarma işlemleri ile hiç bir alakası yoktur. Pasaport Nasıl Alınır ? Harç ve Defter Bedeli Ödemelerini Nereye Yapılıyor?


Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan bankalara ya da Maliye Bakanlığı’na bağlı il ve ilçelerin defterdarlık, mal müdürlüklerinde harç ve defter ödemenizi yapabilirsiniz. Bordo denilmesinin sebebi pasaport renginin bordo olması nedeni iledir.


Son yirmi yıl içerisinde yurtdışı seyahatlerinde dikkate değer bir.

Bunların haricinde siyah, gri, yeşil ve kırmızı pasaportlar bulunur. Yurt dışında hem tatil yapmak hem de iş seyahatlerini organize etmek için pasaport çıkartmak mecburidir. Bu nedenle dosyanızı teslim ederken evrakların eksik olmadığından emin olun.


Henüz pasaport çıkarmamış veya süresi dolmuş, yurtdışına çıkmak isteyen binlerce vatandaşı etkileyecek olan pasaport fiyatları, Maliye Bakanlığı’nın kararı ile belirlendi. Günümüzde artık bir kaç ülkeye nüfus cüzdanıyla girebiliyorken, dünyanın geri kalan %99. Hatta yeni doğmuş bebeğinizin bile bir pasaportu, gideceği ülkenin vizesi gerekiyor.


Bebekle yurtdışı seyahat pasaport çıkarttırmakla başlıyor. Acil durum içeren hastalıklar, sınır dışı edilme, pasaport süresinin dolması ve bunun gözden kaçması, geçerli bir pasaport bulunmadan kaçak durumda bir başka ülkeye girme, pasaportun kaybedilmesi, aile üyelerinden.


Nüfus müdürlüğüne pasaport başvurusu yapmadan önce pasaport harç bedeli, pasaport defter bedeli ödediğiniz dekontlarıyla başvurmalısınız. Alo 19 İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bir çağrı merkezidir. Aynı zamanda bu çağrı merkezinden. Her yıl Bakanlar Kurulu kararıyla yıllık enflasyon artış oranlarına göre yeniden belirlenen.


Artık pasaport çıkarma işlerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü bakıyor. Bu linkten girip randevu almanız gerekiyor. Randevu alırken eğer yeşil pasaport alma hakkınız yoksa, bordo pasaport seçeneğini kullanmalısınız. Genel olarak herkesin alabileceği pasaport türü budur.


Yeşil pasaport alabilir miyim diyorsanız buraya bir göz atın.

Hayatınızı değiştirmek, yeni fırsatları değerlendirmek ve farklı bir ülkede yaşamaya başlamak isterseniz Globaltrust’a güvenebilirsiniz. Globaltrust sayesinde farklı bir ülkeye yerleşme ve oturma izni alma işlemlerinden ikinci pasaport çıkarma işlemlerinize kadar her konuda yardım alabilirsiniz.


Günümüzde pasaport çıkarma işleminin nasıl gerçekleştiğini anlattım. Umarım öğretici bir video olmuştur. Ama bazı türlerin birbirinden ayrıştığı noktalar da var: – Farklı Evraklar: Farklı pasaport türleri için farklı belgeler isteniyor. Her tür pasaport çıkartmak için gereken tüm belgeleri aşağıda ayrı ayrı anlattık.


Randevu alınırken dikkat edilmesi gereken husuların başında pasaport bilgilerinizi doğru kodlamak ve seyahat tarihinizi baz alacak şekilde randevu planması yapmaktır. Tavsiye edilen randevu zamanlaması seyahatinizden ay öncesi olarak belirlenebilir. Bazı ülkelerin vize başvuru sonuçlanma süresi kısa olmasına rağmen, randevu yoğunluğu nedeni ile randevu sırası geç. Vatandaşların pasaport çıkarma veya yenile işlemleri için kendilerinin başvurması gerekmektedir.


Yani pasaportunuz için başvurmaya sizin yerinize ailenizden biri veya arkadaşınız gidemez. Ancak online randevu alırken kendiniz haricinde yakınlarınız için de randevu.


Bu durumda olan memurlar emekli olduklarında ya da görevden ayrıldıklarında da yeşil pasaport hakları devam eder. Ayrıca yeşil pasaport sahibi olan kişilerin eşleri de yeşil pasaport haklarından yararlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.